ured

ured

Jedanaest savjeta za kreativan novi dizajn vaše kuće!

Savjeti kreativna nova dizajnerska kuća eklektičan kućni uredSavjeti za kreativan novi dizajn vaše kuće

Život, lov i umjetnost. Imate pravo na stan koji ste sami dizajnirali!

Sanjate li o vlastitom kreativnom prostoru? Ako je tako, onda ste na pravom mjestu. U današnjem postu pronaći ćete razne savjete, uključujući osvjetljenje i vrstu izložbe vaših djela.

Možete koristiti sljedeće pristupe za stvaranje prostora koji točno odgovara vašim potrebama.

Želite li s nama proći nekoliko puteva za stvaranje inspirativnih umjetničkih djela, ideja za kreativne prostore i studije?

  1. Isplanirajte zaista inspirativan prostor

Trebali bi stvoriti mjesto za sanjarenje tijekom dana. Čak i ako se radi o prekrasnom prostoru s prozorima od poda do stropa, uvijek možete od njega napraviti nešto više.

Obojite zidove u svoju omiljenu boju, objesite žice za vješanje inspiracije i svejedno – pobrinite se da maksimalno iskoristite sobu. Je li svjetlo problematično u vašem kreativnom prostoru? Možda možete preurediti namještaj i umjetničko djelo donijeti na najsvjetlije mjesto u prostoriji.

Isplanirajte zaista inspirativan prostor

Savjeti kreativno novi dizajn kuće boje ljubičaste

2. Navedite svoje potrebe i želje

Mogao bi vam poslužiti veliki stol, kanta i zdjela za vodu, zar ne? Prvo napravite duži popis, a zatim preuredite stvari po prioritetu. Prvo kupite zaista važne stvari. Tada uvijek možete nešto dodati.

Navedite svoje potrebe i želje

Savjeti kreativni novi dizajn kućni uredski stropni stol

3. Dobro razmislite o rasvjeti

Prema većini umjetnika, rasvjeta je jedan od temelja uspješnog rada. Ali ponekad kupujete sobe s vrlo malo prirodnog svjetla. Ako je i to vaš slučaj, trebali biste se koncentrirati na odabir odgovarajućih svjetala. Većinu vremena preporučuje se mješavina ambijentalnog i radnog osvjetljenja.

Dobro razmislite o rasvjeti

Savjeti kreativni krevetni stol za novi dom

4. Nemate prostora za pohranu? Napravite kreativni kutak.

Je li umjetnost dio vašeg života? Ne biste se trebali osjećati ograničeno zbog nedostatka prostora. Kako bi bilo s dodatnom radnom površinom u vašoj spavaćoj sobi ili stolom za blagovanje s dvostrukom funkcijom? Nadalje, štafelaj na terasi mogao bi biti od velike pomoći.

Dobro organizirajte alate svog rada

Savjeti kreativna staklena olovka za novi dizajn kuće

5. Dobro organizirajte alate svog rada

Lijepa i praktična organizacija predmeta ne mora koštati mnogo novca. Staklene posude mogu se prati, a u njih možete pohraniti olovke u boji, četke i ostalo. Sanduci, sanduci i drugi spremnici mogu poslužiti i kao skladišni prostor za veće predmete. Samo malo razgledajte svoju kuću i potražite stvari koje možete ponovno upotrijebiti.

Razmislite o bilo kojoj tehnologiji koja bi vam mogla biti korisna u poslu

Savjeti kreativni kip novog stola eklektične radne stolice

6. Razmotrite svaku tehnologiju koja bi vam mogla biti korisna u poslu

Može li blog na kojem objavljujete svoja umjetnička djela poslužiti kao motivacija za redovan rad? Onda probajte! Donesite računalo i pisač na radno mjesto.

Razmislite o korištenju garaže, vanjskog prostora ili gospodarske zgrade

Savjeti za kreativan novi dizajn kućnog stola kućni ured

7. Razmislite o korištenju garaže, vanjskog prostora ili gospodarske zgrade.

To je osobito važno za ljude koji rade s kaustičnim. Ovo bi također moglo biti posebno korisno za spremanje nekih električnih uređaja. Provjerite da li je soba dovoljno prozračena i potencijalno opasne predmete držite zaključanima.

Ostanite mobilni s kolicima

Savjeti kreativna boja za novi dizajn kuće kućni ured

8. Ostanite mobilni uz kolica

Radite li u studiju ili bolje rečeno u kutu sobe sa vitlom? Kolica će vam u oba slučaja biti od velike pomoći u radu. Možete ga koristiti za transport materijala kada želite raditi vani, ili možete tamo privremeno zadržati prljave stvari.

Nadahnjujući rekviziti držite pri ruci

Savjeti kreativni novi dizajn kuće eklektični stol

9. Neka inspirativni rekviziti budu nadohvat ruke

Svaki dan držite oči oči za inspirativne komade. Izložite ove komade na istaknutom mjestu u svom domu. Kad vam ponestane inspiracije, možete pogledati ove komade. Tako se rađa mnogo novih ideja.

Planirajte prostor za izlaganje svojih umjetnina

Savjeti kreativno slikanje novog dizajna kuće

10. Planirajte prostor za prikaz svojih umjetničkih djela

Pripremite snimke svog rada i razmislite o drugim kreativnim metodama za prikazivanje umjetničkih djela. Što kažete na dugi galerijski bar? Tamo također možete objesiti slike na kojima trenutno radite na vrlo praktičan način.

Dizajnirajte prostor ovih snova

vanjski savjeti kreativna nova dizajnerska kuća

11. Stvorite prostor za ove snove

Ovim malim filozofskim doprinosom želio bih danas završiti. Sanjajte i ostvarite svoje snove. Pokažite svima oko sebe da je to moguće. Uostalom, to je poziv umjetnika, zar ne??

Sara Bates, Sarah Greenman, Lehman Design Studio, Story & Prostor – Dizajn interijera i vođenje boja, Esther Hershcovich, Stolari u ulici Pine & Kuhinjski studio, Feldman Architecture, Inc., Clayton&Mali arhitekti

Read more
ured

Dizajn uredskog namještaja za kućni ured – praktični savjeti i 30 aktualnih ideja

U mnogim obiteljima kućni ured preuzima različite funkcije. Ako radite od kuće, 8 do 9 sati dnevno pet puta tjedno, neophodno je da imate udoban uredski namještaj. Također bi trebali biti privlačni sa stajališta dizajna. Kućni ured djeca mogu koristiti i kao mjesto za pripremu radnih zadataka. Tamo možete čitati knjige i igrati igre na računalu. Ako nemate dovoljno prostora, možete integrirati kućni ured u sobe s drugačijom funkcijom. Na primjer, kućni ured često je u kuhinji ili dnevnoj sobi. Pogledajmo kako se to rješava pomoću modernih dizajna uredskog namještaja. Također su prilično reprezentativni za najnovije trendove.

U malim stanovima uredski namještaj mogao bi učinkovito iskoristiti prostor

uredski namještaj učinkovito korištenje prozorskog prostora

Odabir uredskog namještaja na temelju pravih prioriteta

Ako planirate kupiti novi uredski namještaj ili obnoviti kućni ured, trebali biste pravilno postaviti svoje prioritete. Ako imate puno knjiga, radnih knjiga i dokumenata, kao i drugog pribora, bitno je pripremiti dovoljno prostora za pohranu. Također biste trebali odlučiti treba li biti otvoreniji ili zatvoreniji.

Postoji toliko pametnih sustava za pohranu koji uključuju ladice i police. Usput, potonji se može koristiti i u druge svrhe. To je, naravno, osobito važno u prostorijama u kojima se dijeli nekoliko funkcija. Ovdje ovisi o ukrasu.

Kućni ured izgleda kao produžetak dizajna sobe

uredski namještaj pored prozora

Uredski namještaj kao ukras

Naravno, možete implementirati razne dekorativne ideje kako biste prilagodili svoj kućni ured. Možete stvoriti galeriju slika. No to se ne upisuje uvijek u minimalistički i moderan način života tipičnog kućanstva. Zbog toga je uredski namještaj s izraženim dekorativnim karakterom osobito popularan. Upravo zbog toga kolekcija “Neotpadni namještaj” zadovoljava ideje mnogih modernih ljudi o tome kako bi trebao izgledati moderni dizajnerski namještaj za ured ili kućni ured.

Pametno organiziran skladišni prostor je neophodan

uredski namještaj od sjajnog masivnog drva

Inteligentno organizirajte skladišni prostor

Postoji mnogo različitih rješenja za skladišni prostor, ali i onih za unutarnju organizaciju polica i ladica. U velikoj mjeri, inovacije u uredskom namještaju odnose se upravo na otkriće takvog. Bitno je da u vašem uredskom namještaju ima dovoljno prostora kako biste ga mogli ispuniti mapama s dokumentima. Ako imaju i snažan ukrasni učinak, onda možete reći da su još trendi i moderniji.

Prilikom postavljanja kućnog ureda razmislite o individualnom pristupu

dizajn kutne sobe uredskog namještaja

Radni stol upisuje se u dizajn interijera

Pogledajmo najprije aktualne trendove namještaja. Ravnoteža i sklad u tome imaju iznimno važnu ulogu. Skandinavski stil preferira se zbog svoje jednostavnosti i minimalizma. To se odnosi i na uredski namještaj koji svojim domaćim karakterom i ravnim linijama mora izgledati kao produžetak ostatka dizajna. Nadalje, vrlo su često izrađene od drveta, što je također u skladu s aktualnim trendovima. Inteligentna uporaba zidnih površina – moderan trend u 2018. – ovdje se prirodno koristi. Konačno, dizajn ili boja uredskog namještaja mogli bi stvoriti kontrast s ostatkom okoliša. Ovako postavljate naglasak. Eklektik je također trenutno posebno aktuelan u dizajnu interijera.

Kućni ured može se integrirati u prostorije s drugim funkcijama

uredski namještaj na velikom prostoru

Kućni ured u istoj boji kao i ostatak dizajna interijera vizualno nestaje u prostoriji

uredski namještaj u elegantnoj bijeloj boji

Korištenje drva za uredski namještaj posebno je aktualno

uredski namještaj elegantnih linija

Kućni ured također može biti spona u unutrašnjosti

uredski namještaj crni stol

Kuhinjski otok i uredski stol sa skladišnim prostorom u jednom? zašto ne?

uredski namještaj izvrstan dizajn interijera

Tako možete integrirati kućni ured u spavaću sobu

uredski namještaj Great Wall

Skandinavski dizajn super je ažuriran zbog svoje kreativnosti i funkcionalnosti

uredski namještaj neobične ideje

Kutak za opuštanje uz kućni ured? Ovo je zasigurno vrlo inteligentna individualizacija dizajna prostorije.

uredski namještaj za uski prostor

Dizajn interijera Amy Peltier & Dom

uredski namještaj optimalno korištenje prostora

uredski namještaj crno -bijeli dizajn

Super moderan i jednostavan dizajn uredskog namještaja može biti vizualni naglasak u prostoriji

sjajne ideje za boje uredskog namještaja

uredski namještaj svijetloplave boje

uredski namještaj od drvenih materijala

Vizualne granice između životnog i radnog područja ovdje su fluidne

vrlo moderan uredski namještaj

puno prostora za skladištenje uredskog namještaja

izvrsna ideja uredski namještaj

Prirodni materijali, ali i kombinacije s drugima, posebno su aktualni

ideja funkcionalnog uredskog namještaja

Ideja o funkcionalnom kućnom uredu

škorpion-horoskop-kućni-ured-postavljen-okrugli-tepih-pas

unutarnja rasvjeta-kućni-ured

Uredski namještaj izgleda kao produžetak ostatka dizajna sobe!

dom-ured-moderan-uredski-namještaj-svjetlo-drvo-furnir-sobna biljka-palma-izvršna-stolica-ergonomska-uredska oprema

dom-ured-moderan-uredski-namještaj-uredska oprema-stolna stolica-radni stol-ergonomski

knjige-police-sa-staklenim vratima-dom-ured-ured-staklo-stolna ploča

U dizajnu uredskog namještaja zdravlje je na prvom mjestu

dom-ured-moderan-uredski-namještaj-uredska oprema-ergonomski-stol-stolica-lopta

skandinavski-dizajn-dom-ured-stol-stolica

zidne boje-ideje-farrow-ball-paint-kućni ured-zidne boje-test

S crnom bojom i ravnim linijama, ovaj kućni ured izgleda kao individualna interpretacija klasike

uredska oprema-moderan-uredski-namještaj-tamno drvo-stolica-stol-kućni-ured

dom-ured-moderan-uredski-namještaj-uredska oprema-izvršna stolica-koža-crne-zidne police-uredski namještaj

Read more
ured

Savršena ergonomija na radnom mjestu – s ovih 5 savjeta zaštitit ćete leđa i oči

Danas većinu svog života provodimo sjedeći. Na poslu, u automobilu, ispred televizora, za stolom … sjedeći položaj je sveprisutan i zapravo se smatra sasvim prirodnim. Međutim, ljudi nisu stvoreni za mirno sjedenje i stajanje, već za kretanje i razvoj. Stoga stagnirajući sjedeći položaj dugoročno negativno utječe na tijelo i um i dovodi do različitih tegoba poput bolova u leđima i glavobolje, napetosti mišića, smetnji vida i nedostatka koncentracije.

nedostatak ergonomije na radnom mjestu uzrokuje bolove u leđima

Nije slučajno da ergonomija na radnom mjestu postaje sve važnija i regulirana posebnim smjernicama u Zakonu o zaštiti na radu. Smatra se takozvanim preventivnim zdravljem i zaštitom na radu, čiji je cilj osigurati optimalne, bezopasne uvjete rada za zaposlenike. Govori se o savršenoj ergodinamici pri radu, što znači nešto poput omogućavanja veće dinamike na radnom mjestu. Dolje ćete pronaći pet važnih savjeta koji su temeljni za ergonomski rad, posebno kada je u pitanju VDU radna stanica. Pažljivo ih pročitajte i provjerite što je ispravno ili pogrešno na vašem radnom mjestu. Ne prepuštajte savršenu ergonomiju na radnom mjestu slučaju, jer o tome ovisi vaša održiva dobrobit i optimalne performanse.

1. Savjet: Ergonomija počinje pravilnom uredskom stolicom

Liječnici medicine rada i fizioterapeuti sve više govore o dinamičnom sjedenju. Zapravo, možete koristiti različite alate i ponašanja za pretvaranje krutog sjedenja u dinamičnije stanje. To znači da se svjesno osigurava da tijelo redovito mijenja svoj položaj. Ergonomska uredska stolica jedno je od najvažnijih pomagala i neizostavan je dio osnovne uredske opreme. To nudi mogućnost sjedenja uspravno, ali i uvijek iznova savijenog naprijed ili natrag. Važno je da uredska stolica ima sjedište podesivo po visini, naslon i naslone za ruke. Takozvani lumbalni jastučić, ispupčenje naslona, ​​trebao bi vam biti točno na liniji pojasa, a ne iznad njega. Leđa se još bolje opuštaju, rastežu se intervertebralni diskovi, a napetost mišića uvelike se sprječava. U pravilu, stopala bi trebala biti potpuno na podu s bedrima i bedrima pod kutom od 90 °.

savjeti za najbolju ergonomiju na radnom mjestu

Savjet 2: stol podesiv po visini za veću fleksibilnost

Radni stol nije manje važan za optimalnu ergonomiju na radnom mjestu. Prema zakonu, ova bi radna površina trebala imati najmanje 160 x 80 cm. Sve dolje smatra se policom i nije savršeno za rad. Sjajni lakovi koji reflektiraju svjetlost su nepovoljni. Trebali biste se osloniti na ravne rubove stola i mat površine. Ergonomski stol svakako bi trebao biti i podesiv po visini. Električno podesivi stolovi, poput ovog, idealni su kod posebnih postavljača. To znači da uvijek možete postaviti točnu visinu koja vam je potrebna za vrijeme rada i pritiskom na gumb pretvoriti svoju sjedeću radnu stanicu u stojeću poziciju. To stvara dodatni učinak buđenja i pametno nadopunjuje dinamično sjedenje.

ergonomija na radnim stolovima podesivim po visini

3. Savjet: Pravilno podesite zaslon

Dobar zaslon trebao bi imati najmanje 24" veliki kao i okretni i podesivi po visini. To se može postaviti prema potrebi, na takav način da mu gornji rub bude u razini očiju. Prilikom gledanja u ekran, glavu treba vrlo malo spustiti. Udaljenost između očiju i monitora ne smije biti manja od 50-70 cm. Treba izbjegavati preveliki kontrast između zaslona i ambijentalnog svjetla, kao i puno reflektirajućeg svjetla na površini monitora. Također je važno da je tipkovnica u skladu s zaslonom kako se oči i vratna kralježnica ne bi nepotrebno naprezali.

Ispravno postavite ergonomiju na zaslonu radnog mjesta

4. Savjet: Obratite pozornost na svjetlost, buku i vlagu

Uvjeti osvjetljenja ne igraju samo odlučujuću ulogu kod kuće, već i za ergonomiju na radnom mjestu. Ekskluzivno, ometajuće svjetlo može imati ogroman utjecaj na dobrobit i, kao rezultat toga, performanse, osobito kada radite ispred ekrana. Stoga preporučujemo neizravno, ujednačeno svjetlo. Bočni pad svjetlosti također je optimalan pri dnevnom svjetlu. To znači da prozor uvijek mora biti sa strane radnika. Razina buke ne smije prelaziti 55 db kako se ne bi poremetio radni proces. A savršena vlažnost u prostoriji trebala bi biti između 40 i 60%. Ugodna temperatura između 20 i 22 ° C pokazala se najboljom za koncentriran i učinkovit rad u uredu. Ne smijete zaboraviti na opskrbu kisikom i redovito provjetravati prostorije od po 5 minuta.

optimalna ergonomija na radnom mjestu zahvaljujući dobroj uredskoj opremi

Savjet 5: Unesite više kretanja u svakodnevni uredski život

Ergonomija na radnom mjestu nesumnjivo uključuje osobnu odgovornost i pažljivo ponašanje. Zapravo, i sami se aktivirajte i redovito pravite pauze, što pozitivno utječe na radnu učinkovitost i tjelesnu spremnost. Stručnjaci se kunu u takozvano “pravilo 40-15-5”. To znači: dinamički sjediti 40 minuta dok radite, provesti 15 minuta stojeći i kretati se 5 minuta. Svakako vam je potrebno malo discipline na početku kako biste se svjesno navikli. No, to će se poslije definitivno isplatiti tisuću puta.

Savjeti za savršenu ergonomiju na radnom mjestu

Zaključak:

Odgovarajuća ergonomija na radnom mjestu bitna je za fizičko i mentalno zdravlje svakog zaposlenika. Poslodavci nisu samo zakonski obvezni to učiniti, već i sami imaju koristi od toga. Budući da su zdravi i zadovoljni zaposlenici jedan od najvažnijih preduvjeta za održivi poslovni uspjeh. Stoga obratite pozornost na ergonomske uredske stolice, stolove podesive po visini i visokokvalitetne zaslone. Sjednite dinamično, redovito ustajte između i napravite nekoliko koraka do kuhinje za kavu ili do fotokopirnog stroja. Omogućite optimalne svjetlosne i bučne uvjete i svaka dva sata provjetravajte otprilike 5 minuta kako biste zrak u prostoriji opskrbili s puno kisika. Kao što to često biva u životu, dobra ravnoteža bitna je ovdje na radnom području i nikada je ne smijete zanemariti.

  radni stolovi podesivi po visini za savršenu ergonomiju na radnom mjestu

Read more