spavaća soba

Odaberite idealno impozantno uzglavlje za svoju spavaću sobu

Vaša spavaća soba jedna je od rijetkih soba kod kuće u kojoj zaista možete izraziti svoj osobni stil bez brige o utjecajima izvana, pa zašto je ne biste promijenili u uzbudljivo odredište? Od ukrasa u boji do kreativne posteljine, vaš krevet je središnja točka u prostoriji, pa uzglavlje, koje odmah upada u oči, djeluje kao privlačno u vašoj spavaćoj sobi.

Namještanje vašeg kreveta impozantnim detaljima postaje jednostavan posao uz dodatak uzglavlja koje je vrijedno divljenja. Bez obzira na to volite li jedinstveni izgled detaljno izrađenog presvlaka ili više volite ruralni dizajn, među idejama predstavljenim ovdje pronaći ćete svoje kako biste stil svoje spavaće sobe iz dosadnog pretvorili u jedan integrirajući idealno uzglavlje koje igra malo više drame.

spavaći krevet raskošan luster uzglavljeOdaberite idealno impozantno uzglavlje za svoju spavaću sobu

Kreativnost na toliko različitih načina

Ne razlikujući se od pojavljivanja presvlaka vašeg kauča u dnevnoj sobi, presvlake su oduvijek imale mogućnost pretvoriti svaki komad namještaja iz tvrdog i blagog u raskošan i privlačan. Tapecirano uzglavlje vrhunski je generator drame jer dodaje element luksuza golom zidu, a također i zato što na licu mjesta možete promijeniti raspoloženje u svojoj spavaćoj sobi, ovisno o boji i korištenoj tkanini.

Uzglavlje od drveta

krevet slike krzneni sag uzglavlje

Za spavaće sobe u tradicionalnom stilu odaberite tapecirano uzglavlje ukrašeno resicama ili jednostavno obloženo. No, ako više volite moderan izgled, hrabro idite na slobodno osmišljene varijante dizajna ili napravite svoje vlastito uzglavlje! Pogledajte oko sebe-nesumnjivo ćete pronaći mnogo ideja za presvlake “uradi sam”. S nekoliko uzoraka materijala, poput tkanine, vate, šperploče i heftalice, možete dovršiti uzglavlje po mjeri za vikend.

Za stvaranje fokusa upotrijebite cijeli zid

Iako mnogi radije smanjuju raspon uzglavlja do prostora odmah iza kreveta, možete uključiti cijeli okolni zid u projekt radi impozantnog izgleda – to bi stvorilo uzbudljiv učinak. Procijenite svoju sobu da vidite hoće li ova tehnika biti učinkovita u vašem slučaju. U spavaćim sobama kojima je potrebna žarišna točka ili element koji vizualno zatvara veći dio prostorije, drvene, tapecirane ili stolne uzglavlje raširene po zidu izgledat će vrlo lijepo. Čak i ako mislite da uzglavlje treba držati unutar određenih dimenzija, mnogi dizajni uzglavlja koji se protežu do stropa ili se spajaju sa susjednim zidovima mogu trenutačno ispuniti spavaću sobu kojoj je potrebno uljepšavanje uzbuđenjem.

Šteta koju je napravio Braun može se vidjeti u ovoj spavaćoj sobi

smeđa krevetna garnitura na razvlačenje za kauč

Dekorativni naglasci koji će zasjati uz vaše uzglavlje

Dok vaše uzglavlje zauzvrat igra važnu ulogu u uspostavljanju žarišne točke, pribor oko vašeg kreveta može dodati dramatičan učinak spavaće sobe. Objesite zadivljujuće privjesak na krevet ili čak postavite ugradni usmjereni reflektor koji će vaš stražnji zid i uzglavlje staviti na pravo svjetlo. Mnogi proizvođači uzglavlja dizajnirali su kompaktni pomoćni stolić i mogućnosti skladištenja koje su integrirali u dizajn uzglavlja. Pazite na ove prekrasne modele uzglavlja jer vam pružaju mogućnost postavljanja bočnih stolnih svjetiljki, knjiga i ukrasnih predmeta na uzglavlje. Zaista ćete voljeti pojednostavljen i minimalistički dizajn koji će vaša spavaća soba dobiti. Ova je alternativa savršena za male stanove i stanove u kojima nedostaje prostora, ali čiji stanovnici još uvijek ne žele odustati od uzbudljive drame!

Veličanstveno uzglavlje

spavaća soba krevet sive zavjese uzglavlje

Imate li problem što želite stvoriti malo dramatičniju atmosferu u svojoj spavaćoj sobi, a da ne znate kako? Sada možete vidjeti da nam impozantno uzglavlje daje jedan od najjednostavnijih načina za promjenu stila sobe, a da pritom ne morate potpuno promijeniti dekor. Nije važno jeste li se odlučili za tapecirano uzglavlje, samostalno napravljenu varijantu ili kompletnu zidnu oblogu istaknutu dodatkom – u svakom slučaju ste korak bliže fascinantno dramatičnoj spavaćoj sobi o kojoj ste oduvijek sanjali.

Drvene uzglavlja stvaraju rustikalnu atmosferu u spavaćoj sobi

uzglavlje kreveta od tepiha

Willman Interiors / Gina Willman, ASID

Tim Cuppett arhitekti

Fotografija Christophera Starka

Laura Britt Design