Kertészet és tereprendezés

Kertészet és tereprendezés

Modern házak: ReGen Villages – a jövő életének elképzelése

A ReGen Villages ilyen lehet a jövőbeli élet. Ez egy úttörő jövőkép, amelyet először hoznak létre Hollandiában. Az első olyan falut kell építeni, amely teljesen önellátó. Ezenkívül a kínálattól függetlenül is működik, mivel zárt körforgásos gazdasága van. Ez a kísérleti projekt azt mutatja, hogy az „élés” témáját a jövőben újra kell definiálni.

Látványos elképzelés, amely James Ehrlich amerikai vállalkozónak és a dán EFFEKT építészirodának volt. Hollandiában, pontosabban Almere közelében a jövő faluját kell fejleszteni, amely teljesen önellátó lesz. Jelenleg 25 lakóépület épül egy kis területen. Egy kifinomult, zárt ciklusú rendszernek biztosítania kell, hogy a lakosok saját maguk termelhessenek élelmiszert, saját áramot termelhessenek, és hogy a víz és a hulladék újrahasznosítása független legyen az ellátástól.

„Ennek megvalósításához magas fokú műszaki automatizációra van szükség” – foglalja össze Lars Heymeyer, az informatikai rendszer háza „Sentinel” Hamburgban. “Egy ilyen keringési rendszer ellenőrzése rendkívül összetett, a hálózatépítés magas szintű informatikai biztonságot igényel.”

modern házakkal teli faluban

Modern házak: új életkoncepció

Ez a falu összesen 16.000 négyzetmétert foglal el. Ez egyfajta üvegház, amely alatt a házak gyűrű alakban vannak elrendezve. Ez az architektúra tükrözi a ReGen Village „nyitottság és közösség” koncepcióját is.

Az apartmanok nyolc különböző méretben kaphatók 80-140 négyzetméter között. Egy 639 négyzetméteres terület elegendő ahhoz, hogy egy háromtagú család ebben a látnoki faluban teljesen önellátó legyen. A látnokok szerint a hagyományos mezőgazdaságban jelenleg 8100 négyzetméter körüli területre van szükség.

A falu belső körében van hely az élelmiszertermelésre, amely szintén üvegtető alatt helyezkedik el. A melléképületeket különféle gyümölcsök és diófélék gondozására és kezelésére használják. A központi üvegházban található nagy üvegházat függőleges termesztésre tervezték. Magasra épült, tele polcokkal, így a napsugárzás optimálisan kihasználható.

a jövő modern házai

Élelmiszer -ellátás függőleges gazdaságokon és aquaponics -on keresztül

A mintaközségben számos élelmiszer -előállító létesítmény található. A normál szezonális kertek mellett fűtött, beépített üvegházakat építenek az épület 120 négyzetméteres lakóterületén. Vannak függőleges gazdaságok, állattenyésztés és aquaponics is.

Az élelmiszer -ellátásból származó komposztálható hulladékot a takarmányként tartott haszonállatok kapják. A nem komposztálható részt elégetik, és így az energiatermelésnek tulajdonítják. Ekkor az élelmiszer -előállítás és a hulladékártalmatlanítás egyszerre zárt ciklust alkot.

Más energiaforrások

A fennmaradó energiát a napelemes rendszerekből, a geotermikus energiatárolóból és a ReGen Village biogáz rendszeréből táplálják. Ha túltermelődik az energia, akkor szűk keresztmetszet esetén tárolják és szállítják a faluba.

A csapadékvíz képezi a vízellátás alapját. Szűretlen állapotban a növények öntözésére szolgál; szükség esetén az esővizet az ivóvízellátáshoz szűrik. A szennyvizet egy víztisztító telep teszi újra használhatóvá. A keletkező hulladéktermékeket a biogázüzembe táplálják, ez pedig energiává alakítja őket.

modern házak üvegből

A legkorszerűbb mezőgazdasági technológia és mobilitás a ReGen-Village-ben

Ez az ígéretes jövőkép számos ciklusával egy bemutató projekt. A legújabb agrártechnológiával az ötletgazdák a termés tízszeresét szeretnék elérni 90 százalékkal kevesebb vízfelhasználással. A mobilitás terén is fenntartható lábnyomra támaszkodnak. Számos kerékpár mellett e-autókat is használnak. A komplex áramkörnek köszönhetően a töltőállomások 10 Teslát kínálnak.

Ez a kísérleti projekt újabb lépést mutat a helyes irányba. Az élet témáját a jövőben újra kell gondolni. Az ökológiai állítás mellett a ReGen Villages központi gondja a közösség jövőjéért és élvezetéért való különleges felelősség.

    eső falvak modern házak

jövő modern házakban

Read more
Kertészet és tereprendezés

Saját szórakoztató terület a kertben

 Van -e valami jobb, mint a szabadban élvezni a nyarat barátaival és családjával?

Ma elmondjuk Önnek, hogyan hozzon létre otthona számára tökéletes szabadtéri szórakoztató teret. Mielőtt elkezdené létrehozni a szabadtéri teret, olvassa el ezt a cikket néhány percig, hogy megértse, mit kell figyelembe venni.

Kültéri szempontok

Az első lépés az, hogy fontolja meg elképzeléseit, céljait és költségvetését. Ha tökéletes szabadtéri szórakozási területét tervezi, tegye fel magának ezeket a kérdéseket:

 • Ki fogja használni? Van -e terv gyermekekkel vagy háziállatokkal kapcsolatban?
 • Milyen dizájnt / stílust keresel? Modern, Bali, Trópusi, Eco stb..
 • Mekkora a projekt költségvetése??

szórakoztató terület kerti ötletek

A tervezés alapjai

Van néhány fontos alapja a külterület kialakításának. Ha ismeri ezeket az alapokat, a szabadtéri szórakozóhelye lesz az, amit keres.

A szabadtéri szórakoztató terület alapjai a következők:

 • Könnyű hozzáférés
 • Integráció / áramlás otthonával
 • Időjárás -tervezés; Téli és nyári tervezés
 • Használja ezeket a tervezési alapokat, hogy kényelmes, funkcionális és szép környezetet hozzon létre.

szórakoztató terület pihenjen parkosítás

Tereprendezés

A szabadtéri szórakoztató terület tervezésekor ne felejtsük el a parkosítást.

Íme néhány javaslat:

 • Használjon gyepet (esetleg műfüvet is), hogy olyan funkcionális teret hozzon létre, amely sok zöldet kínál.
 • Adjon hozzá növényeket a kert széléhez, hogy egész nyáron buja legyen.
 • Fontolja meg a könnyen kezelhető őshonos növények és fák behozatalát, amelyek megbirkóznak a forró nyárral. A kevés karbantartást igénylő növények általában nagy előnyök.
 • Adjon hozzá egy sziklakertet, könnyen kezelhető pozsgás növényekkel.

gyep tereprendezés szórakoztató terület

Kültéri konyha – Élvezze a szabadtéri főzést

Ahogy a konyha az otthon központja, a szabadtéri konyha is a szabadtéri szórakoztató tér központjává válik. Így a vendéglátó ott marad a vendégekkel, és nem a konyhában. Ha nagyszerű külső tere van, itt szeretne beszélgetni. A szabadtéri főzési lehetőségek felszerelése megkönnyítheti az életet.

A jól működő konyha értékes kiegészítője minden kültéri területnek. Még egy konyhai sziget is jól jöhet az ételek elkészítéséhez és a társasági élethez.

szórakoztató terület szabadtéri konyha felállítása

Deszkázat

Egy fedélzet hozzáadása otthonához az egyik leggyakoribb felújítás, mert csodálatosnak tűnik. Az új szórakoztató területtel több ember is sétálni fog az udvaron. Tehát, ha nem tud időt szánni egy fapadló karbantartására, végezzen kutatást, és válasszon az életmódjának leginkább megfelelő lehetőséget.

Számos lehetőség közül választhat az anyagokhoz Deszkázat megy. A fedélzet kiválasztásakor javasoljuk, hogy az alacsony karbantartási követelmények miatt vegye figyelembe a kompozit fedélzetet.

tereprendezés terasz a teraszon a szórakoztató területen

terasz

Az árnyék létfontosságú, különösen a forró hónapokban. Gondoljon egy pillanatra arra, hogy nyáron hogyan éri el a nap a szabadtéri teret. Bizonyos lefedettség csökkenti a vakítást és a hőt, és sokkal kényelmesebb lesz a szabadban lenni. A redőnyök felszerelése sokoldalú színválaszték lehet, amely alkalmazkodik a változó évszakokhoz.

Azok a lakástulajdonosok, akik teraszukat étkezőként szeretnék használni, gyakran nem győződnek meg arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre az asztal és a székek számára, hogy kényelmesen ülhessenek.

napvédő kerttervezési ötletek

Ülések

A kerti bútorok alapvető szerepet játszanak a szórakoztató készségekben. Tehát ne korlátozza magát az olcsó hordozható bútorokra. Fontolja meg padok hozzáadását a meglévő falakhoz a sokoldalúság érdekében. Úgy rendezze el üléseit, hogy könnyen lásson és halljon mindenkit.

Ne felejtsen el élénk színű párnákat vagy szőnyegeket felvinni, hogy színesebbé tegye. Az udvar többi része fölött elhelyezkedő fedélzet felszerelése a párkányt megfelelő magasságba teheti, hogy ülhessen és lábát a gyepen pihentesse.

 gyönyörű parkosított szórakoztató terület

Read more