Kertészet és tereprendezés

Modern házak: ReGen Villages – a jövő életének elképzelése

A ReGen Villages ilyen lehet a jövőbeli élet. Ez egy úttörő jövőkép, amelyet először hoznak létre Hollandiában. Az első olyan falut kell építeni, amely teljesen önellátó. Ezenkívül a kínálattól függetlenül is működik, mivel zárt körforgásos gazdasága van. Ez a kísérleti projekt azt mutatja, hogy az „élés” témáját a jövőben újra kell definiálni.

Látványos elképzelés, amely James Ehrlich amerikai vállalkozónak és a dán EFFEKT építészirodának volt. Hollandiában, pontosabban Almere közelében a jövő faluját kell fejleszteni, amely teljesen önellátó lesz. Jelenleg 25 lakóépület épül egy kis területen. Egy kifinomult, zárt ciklusú rendszernek biztosítania kell, hogy a lakosok saját maguk termelhessenek élelmiszert, saját áramot termelhessenek, és hogy a víz és a hulladék újrahasznosítása független legyen az ellátástól.

„Ennek megvalósításához magas fokú műszaki automatizációra van szükség” – foglalja össze Lars Heymeyer, az informatikai rendszer háza „Sentinel” Hamburgban. “Egy ilyen keringési rendszer ellenőrzése rendkívül összetett, a hálózatépítés magas szintű informatikai biztonságot igényel.”

modern házakkal teli faluban

Modern házak: új életkoncepció

Ez a falu összesen 16.000 négyzetmétert foglal el. Ez egyfajta üvegház, amely alatt a házak gyűrű alakban vannak elrendezve. Ez az architektúra tükrözi a ReGen Village „nyitottság és közösség” koncepcióját is.

Az apartmanok nyolc különböző méretben kaphatók 80-140 négyzetméter között. Egy 639 négyzetméteres terület elegendő ahhoz, hogy egy háromtagú család ebben a látnoki faluban teljesen önellátó legyen. A látnokok szerint a hagyományos mezőgazdaságban jelenleg 8100 négyzetméter körüli területre van szükség.

A falu belső körében van hely az élelmiszertermelésre, amely szintén üvegtető alatt helyezkedik el. A melléképületeket különféle gyümölcsök és diófélék gondozására és kezelésére használják. A központi üvegházban található nagy üvegházat függőleges termesztésre tervezték. Magasra épült, tele polcokkal, így a napsugárzás optimálisan kihasználható.

a jövő modern házai

Élelmiszer -ellátás függőleges gazdaságokon és aquaponics -on keresztül

A mintaközségben számos élelmiszer -előállító létesítmény található. A normál szezonális kertek mellett fűtött, beépített üvegházakat építenek az épület 120 négyzetméteres lakóterületén. Vannak függőleges gazdaságok, állattenyésztés és aquaponics is.

Az élelmiszer -ellátásból származó komposztálható hulladékot a takarmányként tartott haszonállatok kapják. A nem komposztálható részt elégetik, és így az energiatermelésnek tulajdonítják. Ekkor az élelmiszer -előállítás és a hulladékártalmatlanítás egyszerre zárt ciklust alkot.

Más energiaforrások

A fennmaradó energiát a napelemes rendszerekből, a geotermikus energiatárolóból és a ReGen Village biogáz rendszeréből táplálják. Ha túltermelődik az energia, akkor szűk keresztmetszet esetén tárolják és szállítják a faluba.

A csapadékvíz képezi a vízellátás alapját. Szűretlen állapotban a növények öntözésére szolgál; szükség esetén az esővizet az ivóvízellátáshoz szűrik. A szennyvizet egy víztisztító telep teszi újra használhatóvá. A keletkező hulladéktermékeket a biogázüzembe táplálják, ez pedig energiává alakítja őket.

modern házak üvegből

A legkorszerűbb mezőgazdasági technológia és mobilitás a ReGen-Village-ben

Ez az ígéretes jövőkép számos ciklusával egy bemutató projekt. A legújabb agrártechnológiával az ötletgazdák a termés tízszeresét szeretnék elérni 90 százalékkal kevesebb vízfelhasználással. A mobilitás terén is fenntartható lábnyomra támaszkodnak. Számos kerékpár mellett e-autókat is használnak. A komplex áramkörnek köszönhetően a töltőállomások 10 Teslát kínálnak.

Ez a kísérleti projekt újabb lépést mutat a helyes irányba. Az élet témáját a jövőben újra kell gondolni. Az ökológiai állítás mellett a ReGen Villages központi gondja a közösség jövőjéért és élvezetéért való különleges felelősség.

    eső falvak modern házak

jövő modern házakban