Életmód

Csökkentse a stresszt a megfelelő alvó helyzetben

    A megfelelő alvási helyzet és tippek az egészséges alváshoz

A kiváló egészség egyik kulcsa a tökéletes pihenés és a helyes alvási helyzet. A világ összes gyógymódja nem segít, ha nem alszik jól éjszaka. Ennek a témának van egy másik fontos vonatkozása is: Attól függően, hogy hogyan alszol, meg tudod különböztetni jelenlegi hozzáállásodat, és hogy nyugodt vagy nagyon feszült vagy. Egyes szakértők szerint még az alvó helyzetből is meg lehet különböztetni az emberek karakterét.

stressz csökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás stressz tippekkel való megbirkózás egészséges alvás pihenőidő kényelmesen aludni álom

Mellett alvás energiaforrás a test és különösen az agy számára.

Tanuljunk meg többet az alvási helyzet mindezen aspektusairól és azok jelentéséről.

Meddig kell aludnia?

a stressz csökkentése helyes alvási helyzet egészséges alvás a stressz tippekkel egészséges alvás pihenő óra alvás

A sok tanács arról is, hogy meddig alszik, időnként káros is lehet. Mindenkinek más az igénye, és elsősorban a saját testünk jelzéseire kell reagálnunk. A legtöbbünknek 8 órát vesz igénybe alvás, de néhányan kevesebbet vagy többet is. Az igazság azonban az, hogy egyes emberek 4 óra elteltével is jól kipihentnek érezhetik magukat, másoknak pedig még 10 -re is szükségük van. Ez több különböző tényezőhöz kapcsolódik: az alvás minőségéhez, a napi fizikai és pszichológiai stresszhez, az étrendhez stb..

A kevés alvás, valamint a sok alvás káros lehet az egészségre. Az első esetben letargiát érez, a másodikban pedig fáradt és bosszús.

Érdekes tények

stresszcsökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás stresszkezelési tippek egészséges alvás kényelmes pihenés

Ha tudatosabban foglalkozik az “egészséges alvás” témával, akkor javíthatja az alvás minőségét is. Íme néhány fontos és érdekes tény: Tudta, hogy az agy két felének nincs szüksége azonos mennyiségű alvásra? A jobb fele felelős a kreativitásunkért, a baloldal pedig a logikai és elemző készségünkért. Ez az agyunk fele is, amely sok helyreállítást igényel.

A fizikai mozgás is kiemelt figyelmet érdemel. Minél többet terheljük izmainkat, annál hosszabb időre van szükségünk a fizikai regenerálódáshoz. De itt meg kell tartani az egészséges határt. Ha túlságosan túlterheljük magunkat, akár fizikailag, akár szellemileg, akkor nagy nehézségeink lesznek az elalvással is.

Alvási helyzetek – jelentés és hatás

stressz csökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás megbirkózás a stressz tippekkel egészséges alvás pihenés pihenőidő kényelmes pozíciók

Az imént említett háttérrel az alvási helyzetek is könnyebben magyarázhatók. Most jobban megérthetjük minden jelentését és egészségünkre gyakorolt ​​hatását.

Mindenekelőtt az alvási helyzet nagy jelentőséggel bír attól, hogy jól alszunk -e vagy sem. Bizonyos fizikai tünetek megoldódhatnak vagy súlyosbodhatnak.

Keresse meg a megfelelő alvási helyzetet

stresszcsökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás stresszkezelési tippek egészséges alvás

Alvás közben nem szabad nyomást gyakorolni az artériákra. Ez semleges helyzet, amelyben minden izom, szövet és ízület egyenletesen oszlik el a gerinc mindkét oldalán. Ennek az egyensúlynak a legegyszerűbb módja a hátunkon aludni. De nem ez az egyetlen módja. Tényleg egészségtelen, ha inkább a hasán fekszik. Ez egy nagyon traumatikus helyzet, amely előbb -utóbb hát- és nyakfájáshoz vezet.

Több millió oldalsó alvó találja ezt a legolcsóbb alvóhelyet. Igen, bizonyos körülmények között nagyon egészséges is lehet. Abban az esetben, ha Ön is ebbe a csoportba tartozik, azt javasoljuk, hogy használjon anatómiai párnát. Ha nincs ilyen, akkor további védelmet kell biztosítania a fejéhez. Az egyik lehetőség az lenne, ha a fejed alá tennéd a kezed. Oldalt fekve további támogatásra van szükségünk a térdek között. Ellenkező esetben feszültség léphet fel a hát alsó részén.

Egyéb tényezők, amelyek hozzájárulnak a jó éjszakai alváshoz

stressz csökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás megbirkózás a stressz tippekkel egészséges alvás pihenő pihenőidő

A fentiek mellett más tényezők is fontos szerepet játszhatnak a jó, egészséges alvásban. Manapság ezek az elektromos készülékek a szobában. Ha lehetséges, ezt alvás közben ki kell kapcsolni. Valójában a legjobb, ha valamivel letakarjuk őket, hogy egyáltalán ne bocsássanak ki fényt. Ugyanez vonatkozik a mobil eszközökre és mindenre, ami az elektronikához és az áramhoz kapcsolódik.

Egy másik fontos tényező az áramszünet. Szép függönyökre van szüksége, amelyek elzárják a fényt kívülről. Ugyanez vonatkozik a zajra is. Tehát a jó hőszigetelés alapvető az egészséges alváshoz.

A megfelelő alvási környezet megteremtése és a megfelelő alvási helyzet megtalálása, vagy anatómiai juhpárnák vásárlása bizonyos befektetéseket igényel – mind időt, mind pénzt tekintve. De ez hosszú távon tökéletesen megtérül, ezért megéri az erőfeszítést.

A megfelelő alvási helyzet nem mindig áll rendelkezésre

stresszcsökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás stresszkezelési tippek egészséges alváspihenő

 Időről időre szükségünk van alternatív altatókrastressz csökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás stressz tippekkel való megbirkózás egészséges alvás pihenőidő kényelmesen aludni álom

ideje felkelni!

stressz csökkentés helyes alvási helyzet egészséges alvás megbirkózás a stressz tippekkel egészséges alvás pihenés pihenőidő kényelmes pozíciók