Egészségedre

Alma tápanyagok – mitől olyan egészséges az alma?

Mindenki tudja, hogy az almát rendszeresen kell enni. És senki sem tagadhatja, hogy az alma sok tápanyagot tartalmaz, amelyek hasznosak az emberi szervezet számára. Még a kisgyermekeknek is elmondják, mennyire egészségesek. Minden német átlagosan 25 kilogramm almát eszik meg évente. Mitől olyan egészséges és népszerű ez a gyümölcs? Ennek kiderítéséhez nézzük meg az alma tápanyagait a mai bejegyzésben. Részt vesz?

Alma tápanyagok – Annyi vitamin és ásványi anyag egy gyümölcsben!

alma tápanyagok enni alma maradjon egészséges

Alma tápanyagok – mit tartalmaz valójában az alma?

A vizsgálatok és kutatások szerint az alma a németek kedvenc gyümölcse. Miért? Tápértékei miatt.

Az alma valójában 85% vízből áll. De ez sok értékes tápanyagot is tartalmaz. Az almában számos vitamin és ásványi anyag található, valamint másodlagos növényi anyagok, például flavonoidok.

A másodlagos növényi anyagok pozitív hatással lehetnek az immunrendszerre és védenek a rák ellen. Az almában pektin is található. Ez jót tesz az egészségünknek, mert kimossa a szennyező anyagokat és csökkenti a koleszterinszintet. Az alma nagy előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma. Így habozás nélkül minden nap élvezheti az almát. A szakértők azt tanácsolják, hogy az almát héjjal fogyasszuk, mivel a legtöbb tápanyag közvetlenül alatta található.

Egyél minden nap egy almát, és maradj egészséges!

alma tápanyagok alma egészségügyi előnyöket

Az a tény, hogy az alma rengeteg vitamint tartalmaz, automatikusan kedvencévé teszi őket minden gyümölcs között. A béta -karotintól és a folsavtól kezdve a B1-, B2- és B6 -vitaminon át az E- és C -vitaminig – az alma a „vitaminbomba” szóval írható le. Ugyanilyen magas az ásványi anyagok száma az almában. A nátrium és a vas, valamint a foszfát és a magnézium különösen egészségessé teszik a gyümölcsöt. Nem hagyjuk abba az ásványok felsorolását. Az almában található kalcium erősíti a csontokat, a kálium elősegíti a szövetek húzódását, a cink pedig hozzájárul a sejtek felépítéséhez.

A benne található vitaminok mennyisége azonban a gyümölcs fajtájától, érettségi fokától és tárolásától függ. Ha hosszabb ideig szeretné tárolni az almát, válasszon hűvös és sötét helyet, magas páratartalommal. Az alagsor és a padlás nagyon alkalmas erre a célra. A hűtőszekrény is lehetséges tárolóhelyiség, de csak rövid ideig.

Az alma sok energiát biztosít, és alig tartalmaz zsírt és kalóriát

alma tápanyagok sok vitamin ásványi anyagok fitokemikáliák

Az alma egészséges fogyasztása – Melyek az alma tulajdonságai??

Az alma ideális snack a nap bármely szakában. Csodálatos helyettesítője mindenféle egészségtelen étrendnek, amely állítólag kielégíti a sóvárgást. Világszerte több mint 30.000 almafajta létezik, Németországban 2000 ilyen található. Ennek ellenére csak néhány jól ismert fajta található a piacon. Különböző színekkel, vonzó nevekkel és ízekkel, savanyútól édesig, az alma rendkívül kedvelt gyümölcs. De nemcsak nyersen fogyasztják. Ezeket különféle ételekhez és desszertekhez is hozzáadják ízük javítása érdekében.

Az alma hosszabb ideig friss marad sötétben és magas páratartalom mellett

alma tápanyagok zöld alma táplálkozási tények

Az almát még Krisztus előtti évtizedekben ették és feldolgozták. Az alma gyógynövénynek is bizonyult. Nyersen és reszelve segít a hasmenés ellen, az almaecetet pedig torokfájás gyógyítására használják. Alma tea is készül. Ez segít az idegesség ellen. Ezenkívül az alma a benne lévő gyümölcssavaknak és rostnak köszönhetően tisztító hatással van a fogakra. A kozmetikumok is részesülnek az alma egészségügyi előnyeiből, és számos termék összetevőjeként használják.

Míg egészséges almát enni, néhány embernek almaallergiája van. Feltehetően a másodlagos növényi anyagok felelősek az alma allergén hatásáért.

Az almás saláta remek ízű

Készítsen alma tápanyag saláta adjunk hozzá almát

Végezetül még egyszer hangsúlyozni szeretnénk: Az almaevés egészségessé tesz. Még akkor is, ha nem szereted a gyümölcsöket, azt tanácsoljuk, hogy a lehető leggyakrabban egyél almát. Így teszel jót a testednek!

Egyél almát a szép mosolyért

alma tápanyagok egészségügyi tulajdonságai

Vagy talán inkább almalevet inni?

alma tápanyagok enni alma inni almalé

az alma tápanyagai az almaevés előnyei

Alma tápanyagok főzés alma recept ötletek

alma tápanyagok almafajták sokfélesége

Az alma tápanyagai elkészítik a finom salátát

alma tápanyagok recept ötletek alma finom egészséges

az alma tápanyagok tea jótékony hatással van az egészségre

alma tápanyagok, ami benne van