Gadgeti

Trendovi virtualne stvarnosti za 2020

Posljednjih godina svijet je Proširena stvarnost i virtualna stvarnost brzo rasla. Ove glasine danas vode svijet tehnologije i definiraju način na koji tvrtke organiziraju svoj svakodnevni rad.

Virtualna stvarnost ili VR koristi računalnu tehnologiju za stvaranje potpuno simuliranog okruženja.

Otkriva potpuno digitalni, računalni svijet. Dok je donedavno bio samo im Područje za igre Smatra se vrijednim, a sada se etablirao u brojnim industrijama, od zabave do maloprodaje i od zdravstva do arhitekture i zrakoplovstvo.

Predviđa se da će virtualna stvarnost ozbiljno utjecati na globalno gospodarstvo i dovesti do potpune digitalne transformacije u sljedećih nekoliko godina. 2020. već izgleda obećavajuće kada je u pitanju VR. Pa koji će se trendovi pojaviti u idućoj godini??

virtualna stvarnost highi tehnologije

VR se integrira s AI

U roku od nekoliko godina rukovoditelji i programeri vjerojatno će to postati Integrirajte AI (umjetnu inteligenciju) s virtualnom stvarnošću. Kako će AI tehnologija omogućiti računalima da vide i razumiju stvari kroz kameru, postat će ključna tehnologija za poboljšanje našeg svakodnevnog života. Tvrtke će nastaviti ulagati napore u digitalizaciju s očekivanjem da će algoritmi strojnog učenja omogućiti tim funkcijama da postanu sve moćnije i sofisticiranije.

VR U osposobljavanju i poučavanju

Virtualna stvarnost već je počela napadati obrazovni sektor, te je predviđeno da će VR tehnologija biti sljedeći veliki trend u učenju. Zahvaljujući VR, učenici mogu graditi ili raditi na isti način kao u stvarnom životu, ali bez ikakvog rizika. Za to postoji i veliki potencijal u zrakoplovnoj industriji, jer simulatori letenja u virtualnoj stvarnosti mogu pomoći pilotima da steknu još više iskustva prije nego što polete u zrak prvi put.

Highi tehnologije virtualne stvarnosti 2020

VR zabava

VR slušalice postaju sve češće i više obitelji no ikad ih ima u svom domu. Tvrtke za razvoj hardvera sada rade na stvaranju savršenih aplikacija koje se mogu koristiti s ovom novom tehnologijom, te razvijaju nove i bolje načine za zabavu u virtualnom svijetu.

VR u području oglašavanja

Industrija zabave već neko vrijeme radi na uvođenju virtualnih formata. Izdanje Oculus Questa predstavljalo je potpuno novu seriju iz Star Wars franšize potpuno osmišljenu u svijetu virtualne stvarnosti. S mogućnošću da virtualna stvarnost postane produženi, upotrebljiv format sadržaja, vidjet ćemo da se mnogo više slučajeva koristi za domaće oglašavanje. Virtualna stvarnost pruža korisniku osobno razumijevanje proizvoda s praktičnim iskustvom kao besprijekornim elementom korisničkog sučelja.

VR je utjecao na razvoj tržišta

Za marketinški uspjeh važno je poznavati relevantne usluge i proizvode, osobito u određenim industrijama, poput automobilske, industrijske opreme i farmaceutske industrije. Tvrtke danas razvijaju dizajn proizvoda temeljen na virtualnoj stvarnosti koji ruši prepreke stvaranju integriranih tijekova rada. I ne samo to, ovaj razvoj virtualne stvarnosti bit će također presudan za rasprave o proizvodima u virtualno simuliranom i zajedničkom okruženju.

nove tehnologije virtualne stvarnosti 2020

Suradnička i društvena tehnologija

Nedavnom kupovinom Oculusa od strane Facebooka Postalo je jasno da bi mogao postojati dodatni prostor da VR tehnologija postane još društvenija u godinama koje dolaze. Virtualni konferencijski pozivi samo su jedan primjer kako komunikacija može postati suradnička i svakodnevna. Korisnici mogu komunicirati s ljudima i vidjeti ih putem VR slušalica. To se može učiniti u slobodno vrijeme ili u društvu. Što se tiče poslovanja, to znači da će udaljeni radnici moći imati sve veću suradničku ulogu na sastancima, a kako softver postaje sve snažniji, to ćemo vjerojatno doživjeti u bliskoj budućnosti.

Virtualna stvarnost – važan dio naše budućnosti

Jasno je da virtualna stvarnost već igra važnu ulogu u našem svakodnevnom životu, a s novim tehnološkim napretkom iz godine u godinu, evidentno je da će igrati sve važniju ulogu u svim aspektima svijeta oko nas, našem Slobodnom vremenu na naša radna mjesta. Jedno je sigurno – budućnost će zasigurno imati virtualni element!

 Najnovija tehnologija virtualna stvarnost 2020

virtualna stvarnost visoka tehnologija