zdrava prehrana

Rezanje dinje: pametan način objašnjen korak po korak

Korisni savjeti za rezanje dinje

Tko ljeti ne voli slatku, sočnu dinju? I ne, ne biste trebali kupovati prethodno izrezanu dinju kako ne biste ozlijedili prste pri rezanju! U ovom ćemo vam članku pokazati kako rezati dinju – vrlo brzo i jednostavno. Metoda korak po korak koju vam dolje prikazujemo vrlo je jednostavna i učinkovita, a istu biste metodu mogli koristiti i za lubenice-s jedinom iznimkom da se ne ogule. Dinja je savršen obrok u vrućim ljetnim danima. Stoga se nadamo da će vam naši savjeti biti od pomoći. Zabavite se dok čitate!

Kako je najlakše izrezati dinju?

Odrežite dinje s vrhova

Dinja zdrava

Dinju izrežite i ogulite koru

Dinja prepolovljena

Dinje izrežite i žlicom izvadite sjemenke

Rezati dinju

Prije nego prijeđemo na upute, nekoliko riječi o odabiru dinje. Mnogi ljudi misle da je branje dinje u trgovini samo kockanje. To je na neki način istina, ali postoji nekoliko smjernica kako ne biste odabrali dobru dinju iz povjerenja. Prije svega, izbjegavajte dinje s modricama ili mekim mrljama. Što se tiče težine, odaberite voće koje je teško zbog svoje veličine. Na kraju, poslužite se nosom – ako lagano pritisnete kraj stabljike, trebao bi malo popustiti i odavati blago slatki miris. Više savjeta o odabiru savršene, sočne dinje možete pronaći u nastavku.

Pa krenimo s rezanjem. Prvo nabavite veliki, oštar nož (nazubljeni rub dobro radi) i čistu dasku za rezanje. Dinje dobro operite, a zatim sa svakog kraja dinje izrežite tanku krišku kako biste napravili dvije ravne površine.

Nakon što imate dvije ravne površine, stavite veći kraj na dasku za rezanje i počnite uklanjati koru vozeći nožem uz bok dinje u širokim trakama dok se cijela kora ne odsiječe. Pazite da prilikom uklanjanja kore ne odrežete previše jestive pulpe.

Izrežite dinju: uklonite sjemenke

Dinja medena rosa slatka i sočna

Istom ravnom površinom na dasci za rezanje prerežite središte dinje kako biste dobili dvije polovice. To će razotkriti sjemenke dinje.

Žlicom izvadite sjemenke jezgre. Primijenite samo toliko pritiska da izvadite sjemenke, a da ne kopate preduboko u pulpu.

Okrenite obje polovice dinje tako da su ravne stranice okrenute prema dolje na dasci za rezanje. Tada možete narezati voće na kockice. Počnite s rezanjem nekoliko paralelnih kriški koje u jednom smjeru idu na dinje. Obično napravimo između 9 i 12 kriški, ovisno o veličini dinje. Lagano pritisnite ručicu na dinje da držite narezane komade zajedno i uvijte dinju. Izrežite kriške na drugi način da biste dobili komade. Već završeno!

Uživati!

Kako odabrati savršenu dinju?

Savjeti za rezanje dinje

Najvažnija stvar pri odabiru je znati kako dobra dinja izgleda. Kao što je gore spomenuto, trebate li se sjetiti ima li modrica, mekih mrlja ili pukotina? Odaberite dinju koja nije vanjski oštećena. Na njemu ne bi trebalo biti modrica, mekih mrlja, pljesnivih mrlja i pukotina.

Kada kupujete lubenicu, odaberite i Dinja od medljike samo voće s dosadnom površinom. Sjajna vani pokazatelj je nedozrelog voća. Također, medljika treba biti blijedožute do svijetle boje limuna, ne previše zelena.

Uzmi malo dinje i vidi kako se osjećaju. Odaberite dinju koja je teška zbog svoje veličine.

Jeste li isprobali knock test pri kupnji lubenice? To je lako. Samo dlanom dodirnite šešir. Ako čujete šuplji zvuk, prošao je prvi test.

Ovo najbolje funkcionira s lubenicama i dinjama poput medene rose. Prstima pritisnite okrugli dio na kojem je pričvršćena loza. Trebao bi biti blago mekan i mirisati svježe i blago slatko.

Upute za sliku izrezane dinje

Dinja narezana na kriške

jesti više voća

Recepti za ljeto

recept za zdrave salate s avokadom

Salata s voćem i svježom mentom

Voćna salata sočni slatki sjemenke sezama

Režite dinju korak po korak

kupite savršenu dinju

Uklonite sjemenke kako to učiniti

ukusan pladanj sa sirom i voćem

Kupite praktične savjete od dinje

Svjetlosna metoda rezanja dinje

Korisni savjeti za rezanje dinje

Prepolovite dinju bez guljenja

izvadite sjemenke dinje

Prijedlog posluživanja dinje

ljeto jesti više voća

Dinju medljike pravilno izrežite

Dinje čuvajte u hladnjaku

Japanska dinja izrezana na dinje

zdrava voćna salata za vruće dane