zanatske ideje, uradi sam

Stvaranje zvijezda s djecom – upute i inspirativne ideje

Učinite zvijezde s djecom DIY

Zajedničko bavljenje ručnim radovima prekrasan je način da provedete više vremena sa svojim djetetom, a također razvija djetetovu maštu i kreativnost. Ako volite sa svojim mališanom realizirati sjajne DIY projekte, došli ste na pravo mjesto! U ovom ćemo vam članku pokazati kako zajedno možete napraviti zvijezde – za Božić, druge svečane prigode ili jednostavno uljepšati svoj dom. Neka vas inspiriraju naše ideje i upute! Želimo vam puno zabave u rukotvorinama!

Napravite zvijezde s djecom od zanatske gline

Napravite zvijezde od zanatske gline, ukrasite zlatnim listićima

Izrada zvijezda s djecom Razvaljajte tijesto

Napravite zvijezde od slanih tijesta originalne ideje

Od slanog tijesta s djecom napravite zvijezde

Izrada zvijezda zapravo je super laka, pa je ideja također pogodna za manju djecu mlađu od 3 godine. Osim toga, zvijezde izgledaju zaista sjajno i prekrasan su ukras za vaš dom. Prva DIY ideja koju vam nudimo je da sami napravite originalne zvijezde od zanatske gline. Zanatsku glinu trebate jednostavno razvaljati u željenoj debljini i izrezati zvjezdice uz pomoć kalupa za kolačiće – i mala i starija djeca zajamčeno će se s njom jako zabaviti! Čačkalicom ili ražnjem za ćevape napravite male rupe na jednom od zubaca – to vam daje priliku da objesite gotove zvijezde kao ukras. Slijedite upute za pakiranje i pustite da se obrtna glina osuši u pećnici ili na zraku. Po želji, zvijezde možete ukrasiti i zlatnim listićima ili sjajima – u drugom slučaju na zvijezdu biste trebali nanijeti malo tekućeg ljepila, posipati sjajem i zatim ostaviti da se osuši. Na kraju, također biste trebali provući tanki konac kroz rupu i to je to!

Napravite zvijezde od papira – kao ukras za Božić ili druge svečane prigode

Od krušnog papira napravite zvijezde, originalno pakiranje darova

Stars tinker novinski papir ukras prozora prekrasan izgled

Napravite zvijezde od papira za pakiranje - originalna ideja

Još je lakše ako napravite zvijezde od papira! Mogućnosti su gotovo neograničene – možete, na primjer, izrezati velike zvijezde od masnog papira (ili druge vrste papira) i upotrijebiti ih kao ukras ili kreativno pakiranje darova. Važno je da zvijezde nisu iste veličine – jedna bi trebala biti malo manja od druge, tako da u sredini postoji mala šupljina za dar. Zalijepite zvijezde (možete ih sašiti ako ne koristite papir već tkaninu), pazeći da se rubovi točno poravnaju – da biste to učinili, malo podignite veću zvijezdu. Također, ne zaboravite ostaviti dovoljno veliko otvoreno mjesto za dar.

Izrežite impresivne 3D zvijezde iz papira i presavijte ih

Napravite originalne 3D zvijezde s djecom

Napravite zvijezde od predloška bez papira

Napravite zvijezde od papira za inspirativne ideje

Stars tinker presavijanje papira s uputama

Tinker stars 3D upute za savijanje

Izrada zvijezda od papira Upute

Tinker stars papir s 3D izgledom

Zvijezde stvaraju ukrase na vratima kreativno

Zvijezde petljaju šarene dugine boje 3D

Zvijezde čine origami prekrasnim izgledom

Impresivne 3D zvijezde također se mogu izrezati iz papira. Iako se zvijezde na prvi pogled čine doista kompliciranima, vrlo ih je lako napraviti sami, a iznad je besplatni predložak koji možete koristiti u tu svrhu. Za izradu zvijezde trebat će vam šest takvih kvadrata pa biste predložak trebali ispisati najmanje šest puta. Da biste zvijezde učinili još originalnijima, upotrijebite papir za omatanje ili novine. Prvo biste trebali izrezati unutarnje linije u šest kvadrata jednake veličine – ali ne do kraja! Zatim preklopite svaki kvadrat dijagonalno – sada vam je dopušteno rezati do kraja. Zatim urolajte najunutarnje krajeve kako je prikazano na gornjim fotografijama i učvrstite trakom. Ponovite još tri puta. Kada završite sa svih šest kvadrata, zalijepite svaki element zajedno. Već završeno! Također možete napraviti fascinantne origami zvijezde od papira, i ovdje pronaći ćete video vodič.

Napravite zvijezde od čačkalica ili štapića od slatkiša

Zvijezde izrađuju čačkalice za božićno drvce

Zvijezde stvaraju kreativne ideje od čačkalica

Napravite zvijezde kreativno od čačkalica i konca

Napravite zvijezde s djecom od vunene pređe

Stars craft štapići od sladoleda pom pom

Prekrasne ukrasne zvijezde, koje su jednostavno idealne za ukrase božićnog drvca, mogu se napraviti od čačkalica ili drvenih ražnjića. Potrebno vam je pet čačkalica po zvjezdici, koje morate pričvrstiti jedan za drugi koncem ili trakom kao što je prikazano na gornjim slikama. Druga varijacija je korištenje štapića od sladoleda. One se mogu bojati po želji, a gotove zvijezde mogu biti ukrašene na posebno originalan način – npr. Šarenim pomponima. U nastavku možete pronaći kreativnije prijedloge rukotvorina koje možete postići s djecom!

Stvaranje zvijezda s djecom – kreativnije DIY ideje

Učinite zvijezde s djecom za stvaranje inspirativnih ideja

Zvončice s papirnatim papirom s djecom

Tinker stars upute za savijanje maramice

Izrada zvijezda, presavijanje papirnatog papira Upute u slikama

Zvijezde stvaraju originalne ideje od papira

Učinite zvijezde s djecom DIY

Napravite zvijezde od tkanine i vate

Zvijezde izrađuju privjeske od origamija

Od crnih traka papira napravite zvijezde

Zvijezda tinker button Božićno drvce ukrasi

Zvijezde prave sjajne lampione od papira

Stars izrađuje kartonsku nit originalne ideje

Kartonska pređa sa zvjezdicama sa originalnim izgledom

Tinker stars 3D preklop od papira prekrasnog izgleda