Vrt i biljke

Opustite se: 10 hladnih rješenja koja će pobijediti toplinu u vrtu

Vi i vaši gosti ne morate se ljeti držati udobnosti klima uređaja, pogotovo ako želite učiniti svoje dvorište malo privlačnijim sa sjenom, kretanjem zraka ili prskanjem vode. Instaliranje takvog sustava u dvorištu omogućuje vam da više vremena provodite na otvorenom.

Izvrsna rješenja za toplinu u vrtu

hladna rješenja toplina u vrtu poraz Mediterana

1. Vrtna sjenica. Sjenice su ono što su klubovi djeci. Sa zaklonom koji osigurava, dobro postavljena i dizajnirana sjenica postat će glavna atrakcija vaših okupljanja na otvorenom. Izgradnja bi mogla biti zeznuta, ali na kraju imate trešnju na torti. Dizajn bi trebao pristajati vašoj kući i trebao bi biti dovoljno velik da izgleda dobro.

Ako želite ostati bliže kući, razmislite o trijemu

hladna rješenja toplina u vrtu poraz tropski

2. Verande. Ako želite ostati bliže kući, razmislite o trijemu. Prednji trijemovi izvrsni su za čitanje jutarnjih vijesti, a stražnji trijemovi odlični su za zabave i roštilj. Svoju malo korištenu verandu možete jednostavno ukrasiti udobnim naslonjačima, pomoćnim stolićem i visećim loncima. Također možete uložiti u limene krovove i drvene podove.

 Pergole jamčiti Zaklonite se kroz biljke penjačice na šetnicama u vrtu

hladna rješenja za poraz topline u vrtnom kauču

3. Pergole – izvorna funkcija pergola bila je osiguravanje sjene od biljaka penjačica u šetnicama u vrtu. Danas se najviše koriste kao arhitektonski elementi za krunu vrta. Lukovi su izrađeni od rustikalnog drveta ili modernog metala, prekriveni granama vrbe.

Ako želite biljke penjačice na svojoj pergoli, odaberite stroge vrste kako bi mogle izdržati vašu težinu. Profesionalno sastavljena pergola može nositi puno više od unaprijed kupljene.

Najlakše i najjeftinije posaditi drveće u hladu u svom vrtu

hladna rješenja toplina u vrtu poraz zeleno

4. Sjenovito drveće. Najjednostavnije i najjeftinije je zasaditi drveće u hladu u svom vrtu, poput hrastova na slici. Oni zasigurno doprinose izgledu cijele okolice.

Glavni nedostatak je što oduzimaju puno vremena, što možete riješiti kupnjom dovoljno velikih odraslih stabala u vreći od čička. Naravno, morate odvojiti vrijeme za brigu o drveću, ali dobro njegovano drvo udovoljilo bi generacijama. Najbolje vrijeme za sadnju drveća je jesen, ali to se može učiniti i u proljeće.

Suncobrani

hladna rješenja toplina u vrtu poraz kauči

5. Suncobrani. Jedra sunce i suncobrani nekad

razgraničeni prema rubovima zgrada, ali danas su na otvorenom kao krila leptira. To se postiže pričvršćivanjem jedra na susjednu zgradu. Ostale nadstrešnice ugrađuju se više od pergola, ali pojedinačne trake tkanine mogu se drugačije smotati, po želji

Osjenčite mjesto.

Napravljene od brušenog aluminija ili s oblicima palminog lista ili u stilu ratana, viseći ventilatori čine vanjštinu privlačnijom

hladna rješenja koja pobjeđuju toplinu u vrtnom stolu

6. Ventilator hladnjaka. Ako je i dalje 35 stupnjeva u sjeni i vlažno, hladniji ventilator temperaturu čini podnošljivijom i drži komarce dalje. Izrađene od brušenog aluminija ili s oblicima palminog lista ili u stilu ratana, viseći ventilatori čine vanjštinu privlačnijom. Za manje zahtjevne vlasnike kuća postoje samostojeći ventilatori koji se mogu postaviti na mjesto gdje su najpotrebniji.

Sustavi zamagljivanja

hladna rješenja tradicionalno pobjeđuju toplinu u vrtu

7. Sustavi za maglu. Ovi sustavi prskaju finu maglu poput vodene magle oko slapova u tropskim kišnim šumama, a hladan povjetarac iz zamagljenog ventilatora može učiniti boravak na otvorenom ugodnim u najtoplijim danima.

Definitivno najučinkovitiji način rashlađivanja, bazeni su oaza u Sahari za vaš vrt

cool rješenja toplina vrt poraz bazen

8. Bazen. Definitivno najučinkovitija varijanta za hlađenje, bazeni su poput oaza u Sahari za vaš vrt, pa čak i čine krajolik hladnijim zbog mentalne povezanosti.

Bilo bi puno bolje imati ne samo beton nego i biljke oko bazena. Da biste to učinili, morate odabrati vrste koje su čiste i ne ispuštaju previše lišća. Palme, bromelije, ljiljani idealni su za tropska područja, a zimzelene četinjače i trave idealne su za većinu drugih područja.

Ne morate nužno imati bazen s vodom da biste se rashladili u vrtu

hladna rješenja toplina u vrtu poraz krajolik

9. Sustavi vode. Ne morate nužno imati bazen s vodom kako biste se rashladili u vrtu, samo umirujući zvukovi fontane olakšavaju podnošenje ljetnog dana. Dobro osmišljeni i dobro održavani ribnjaci pružaju beskrajnu zabavu, vodeni vrtovi privlače divlje životinje i čine vanjski prostor privlačnijim. Postoje različite mogućnosti vodoopskrbnog sustava ovisno o tome koliko vremena želite uložiti u održavanje.

Profesionalno instalirani sustavi vode idealni su u pogledu dizajna i trajnosti, ali postoji i bezbroj drugih varijanti za vlasnike svjesne cijene.

Vrata u drugi svijet

hladna rješenja za poraz topline u vrtnom drvu

10. Vrata u drugi svijet. Drugi način da svoje dvorište učinite privlačnijim je stvoriti ga kao da hodate u neki drugi svijet, poput šume ili na blagoj mediteranskoj obali.

Gore navedene ideje možete projicirati kako biste upotpunili opći izgled vašeg doma, s nekim egzotičnim elementima koji će vam pomoći da pobjegnete od stresa svakodnevnog života. Ne morate putovati u inozemstvo i ne košta toliko novca. Namještaj od ratana, tamno obojeno drvo, prekrasni vodeni sustavi, tropsko bilje i paprati iz gnijezda stvaraju blagi osjećaj Indonezije ili jugoistočne Azije. Možete dodati i egzotični kauč na razvlačenje, kao što je prikazano ovdje.

D za dizajn, Stout Design-Build, orlando comas, pejzažni arhitekt., Liston Construction Company, Inc., Lenkin Design Inc: Krajobrazni i vrtni dizajn, Raymond Jungles, Inc., Avalon Northwest Landscape, LLC, CHRISTINA MARRACCINI Inc., Evan Fotografija s putovanja