konyha

Modern tippek a kis konyhabútorokhoz

A kis konyhát modern és vidám módon rendezze be. Ez így megy!

Természetesen a kis lakások berendezése olyan kérdés, amelyet gyakorlatilag soha nem lehet kimeríteni. Ezért nem is tűzzük ki magunknak a célt egyelőre. A sikeres belsőépítészetnek számos stratégiája létezik, és ma egyet szentelünk: A harmonikus alaprajz kialakítással kezdődik, és a mintákkal és színekkel rendelkező élénk dizájnig terjed..

Funkcionalitás kontra esztétika vagy fordítva?

A kis lakberendezés problémája gyakran az esztétika áldozata a funkcionalitás érdekében. A lakástulajdonosok speciális ismeretek nélkül is befogadhatnak mindent, amire szükségük van, de az egész sokszor bizarr szoba kinézetet és káoszt eredményez. Ez leginkább a konyhákban nyilvánvaló. Ezt a helyet is példaként használjuk cikkünkben. Sok szabály más kis helyiségekben is alkalmazható.

Kerülje a rendetlenséget a konyhában

Egy kis konyha berendezése funkcionalitással

Egyensúly és elegendő futófelület

Az alaprajznak egyrészt kiegyensúlyozottnak kell lennie, és elegendő járófelületet kell hagynia a kis térben. Egyrészt mindig meg kell próbálnunk illeszteni az egyik tipikus konyhai formát a környezetünkbe (vannak U, G és L alakú konyhai alaprajzok). Egy másik lehetőség a három párhuzamos egyenes lenne.

  Az utolsó változat különösen alkalmas keskeny és hosszú helyiségekben.

Nézzünk néhány tipikus nehézséget, amelyek felmerülhetnek ebben a folyamatban. Ilyenek lehetnek a furcsa építészeti elemek, mint például a fülkék és a kiálló falterületek. Vegyük példának a falrést. Ezt jól kihasználhatja tárhelyként. Az alapegységek felülete munkafelületként is szolgálhat.

A munkafelületeket viszont mindkét oldalról össze lehet kötni a kiálló elemekkel. Bizonyos körülmények között integrálhatja a beépített konyhabútorokat vagy eszközöket.

A négyzet alakú konyháknak viszont hasznuk lehet a G vagy az U tervezésből. De ez ritkán fordul elő a kis helyiségekben. Legtöbbször a párhuzamos tervezés és az L alakú alaprajz között kell választani. Az első esetben munkafelületei vannak mindkét oldalon és középen.

Az L-alakú konyha alaprajza lehetőséget ad arra, hogy egyensúlyt teremtsen egy inharmonikus vizuális gravitációjú szobában.

Győződjön meg arról, hogy van elegendő sétálóhely a konyhában

kis alaprajz tárolóhellyel a konyhában

Csak annyi tárhely, amennyire valóban szüksége van

Gyakori hiba a kisméretű konyhákban a tárolóhelyek túlzott beépítése. Csak annyi tárhelyet tervezzen, amennyire valóban szüksége van. Hagyjon elegendő sétálóteret, ahol csak tud. Egy háromsoros konyhában egy konyhaszigetet vagy asztalt helyezhet a közepére. Támaszkodjon az elegáns konstrukciókra, karcsú vonalakkal. Lehet, hogy hozzáadhat néhány fiókot. Így érhet el elegáns megjelenést.

Ezen a ponton szeretnénk bemenni a tárolóterület szélességébe. Méretüknek optimálisan meg kell felelniük az Ön igényeinek. Tervezze meg jól a szekrények mélységét, és mentsen meg minden centimétert.

Ez vonatkozik a polcokra is – kombinálja a mélyebbeket és a keskenyebbeket. Az elsőben elhelyezheti a lemezeket, a másodikban – a csészéket és a poharakat!

Bízzon elegáns konstrukcióiban, vékony vonalakkal

Konyhai berendezések rendben és elegendő tárolóhellyel

Különböző textúrák

A kis konyhai létesítmények gyorsan komorrá és nyomasztóvá válhatnak. A logikus és leghatékonyabb stratégia viszont az élénk tervezés. Különösen jól működik a változatosság miatt. Első pillantásra ezek a különböző textúrákon keresztül érhetők el. A technológia miatt nem tudunk nélkülözni a fémeket a modern konyhákban. De a fa, a kő és a PVC példák a párhuzamosan használt anyagokra, amelyek egzotikummal és melegséggel tölthetik meg a szoba légkörét.

A kis konyha kialakítása különböző textúrákkal valósítható meg

esztétika és funkcionalitás a konyhai berendezések részleteiben

Mintás falfelületek

Kis konyhákban a dekorációnak kevés helyet kell foglalnia, és ugyanakkor rendkívül fontos. E nélkül nem érhet el légköri és egyedi létesítményt. Csodálatos megoldás a dekoratív faltervezés mintákkal. Praktikus megoldás az lenne, ha bizonyos falfelületeket stratégiailag tapétával díszítenének. A háttérnek meg kell egyeznie a kiválasztott semleges színpalettával. Formájukkal és színeikkel a minták ékezetként szolgálnak. A kiválasztott tapétáknak könnyen ápolhatónak és nedvességállónak kell lenniük. Használja a falak tervezésére több helyen – például a mosogató és a tűzhely mögötti területeken.

Állítsa be a falfelületet közvetlenül a mosogató mögött és közvetlenül a tűzhely felett csempével, hogy könnyen tisztítsa azokat. Ezután a tapétát felragaszthatja erre.

Tapéta segítségével néhány polc hátsó falát is díszítheti. A színes fal kialakítása esztétikus megjelenést kölcsönözhet a nyitott polcrendszernek. Ez viszont egy másik stratégia a nagyobb nyitottság eléréséhez egy kis konyhában.

Nyitott és ugyanakkor fényűző polcrendszer

Rendeljen a kis konyhában

Végső színes ékezetek

Amint látja, először elérheti a kis konyha optimális kialakítását a megfelelő alaprajzzal, majd az anyagok és színek keverékével. Adjon az egésznek egy befejezett karaktert az utolsó simításokkal. Ezt a funkciót átvehetik az ablakredőnyök vagy a dekoratív hatású függönyök, néhány szobanövény vagy tál gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Ne felejtse el a konyhai bútorok színes ékezeteit

színes ékezetek a kis konyhában

Tehát van egy gyönyörű létesítményünk a kis konyhákhoz, amely csak három alapvető lépésben működik. Mit szólsz hozzá?

esztétika és funkcionalitás a konyhában

A vintage bútorok nagyon modernek a konyhabútorokban is

Szekrények és polcok mint design a konyhában

A megfelelő fal kialakítása fontos szerepet játszik

modern és kis konyhai berendezések

Döntse el, hogy mekkora legyen a tárolóhely a konyhában

tárolóhely a konyhai berendezésekben

Légy minimalista a kis konyha kialakításakor

textúrák a modern konyhában