Uradi sam - uradi sam

Napravite vlastiti osvježivač zraka: 3 recepta i puno korisnih savjeta!

Tržište je puno lijekova za mirise, ali dobri su prilično skupi, a jeftini imaju tendenciju da budu bogati zagađivačima. Postoji toliko mnogo jednostavnih recepata po kojima možete sami napraviti osvježivač zraka. U tom slučaju možete točno odrediti što ulazi u domaći lijek. To je jako važno, jer ipak njegovi sastojci ulaze u zrak i u stalnom su dodiru s vašom kožom! S osvježivačima zraka DIY štedite novac i možete učiniti nešto kreativno. Kao što smo već nekoliko puta rekli i napisali, svaka vrsta kreativne aktivnosti od pozitivne je važnosti za našu psihološku ravnotežu!

Svježi mirisi kod kuće osiguravaju bolje zdravlje

Ideje za ormar - izvrstan osvježivač zraka

Osvježivače zraka od morske soli napravite sami

Jedno od najučinkovitijih i pristupačnijih sredstava pomoću kojih možete sami napraviti osvježivač zraka je to Morska sol. Gotovo svatko to ima u svojoj kuhinji i može mu brzo pristupiti. Za ovaj recept trebat će vam sljedeći sastojci:

 • Mala šalica jogurta,
 • Veliki lonac za jogurt,
 • Papirni filter za kavu (jedan list),
 • Igla,
 • Gumica,
 • Paket. Morska sol.

Ovako se to radi:

Iglama probušite dno male šalice. Zatim u to ulijte malo morske soli. Stoga biste malu šalicu trebali staviti u veću. Pokrijte otvor velike šalice filterom za kavu. Trebali biste ga popraviti elastičnom trakom. Sada možete postaviti ovaj osvježivač zraka na mjesto gdje su se pojavili loši mirisi. Ne zaboravite ga mijenjati najviše svaka tri mjeseca.

Različiti recepti za osvježivače zraka prikladni su za različite namjene 

Vrlo dobar osvježivač zraka - sami napravite osvježivače zraka

Osvježivače zraka za omekšivač tkanina napravite sami

Još jedna izvrsna opcija za domaće osvježivače zraka je sljedeći recept s omekšivačem rublja. Posebno je pogodan za ormare. Također ga možete koristiti za uspješno uklanjanje plijesni u mnogim slučajevima. Za razliku od prethodnog osvježivača zraka, ovo treba nanijeti na krpu. Tada biste njime morali obrisati ormare. Evo potrebnih resursa:

 • Limenka vašeg omiljenog omekšivača tkanine (puna kapa),
 • Jedna litra vode,
 • Prazna boca s raspršivačem,
 • Jedna ili više maramica.

Evo kako to učiniti:

Pripremljenu limenku omekšivača rublja ulijte u vodu. Vrlo dobro promiješajte i ulijte gotovu tekućinu u bočicu s raspršivačem. Sada biste trebali uliti sve u savršeno očišćenu bočicu s raspršivačem i navlažiti krpu za čišćenje. Koristite ga za brisanje unutrašnjosti ormara. Naravno, možete ga koristiti i za čišćenje drugog namještaja, čim smatrate da je ovaj miris primjeren za dotično područje kućanstva. Na primjer, fini miris omekšivača tkanine mogao bi biti vrlo popularan u dnevnoj sobi. No, u kuhinji bi se takav miris omekšivača tkanine mogao percipirati kao bizaran. Međutim, to je stvar ukusa! Uostalom, ovo je vaše kućanstvo i trebali biste tamo slobodno raditi svoje eksperimente!

Kao što vidite, resursi potrebni za domaće osvježivače zraka obično se već nalaze na polici za skladištenje

Odlični savjeti za kućanstvo - sami napravite osvježivač zraka

Osvježivače zraka sami napravite kredom

Ovaj jednostavan recept posebno dobro djeluje ako želite ukloniti mirise sa starog namještaja. Ovaj domaći lijek možete koristiti i u ormarima i na drugim mjestima gdje se čuva tekstil.

Potrebna sredstva:

 • Veća ploča,
 • obična kreda s ploče,
 • grommet,
 • Ravnalo,
 • Bojica,
 • Škare,
 • Satenski luk,
 • crta.

Uz pomoć ravnala i olovke na ploču s kredom nacrtajte što je moguće više komada dimenzija 25 x 25 cm. Postavite držač na vrh i pomoću linija na ploči s kredom izrežite tkaninu na nekoliko kvadrata. Sada biste gotove male komade tkanine trebali napuniti kredom. Konačno, trebali biste ih koristiti za povezivanje. Sada možete rasporediti ove male setove osvježivača zraka između namještaja i u ormare kod kuće. Između ostalog, upijat će vlagu. Čim se kreda previše smoči, trebate je zamijeniti.

Ako sami napravite osvježivač zraka, arome možete odabrati sami 

Osvježivač zraka - izvrsna ideja za napraviti sami

Sva tri recepta za osvježivač zraka prilično su univerzalni i mogu ukloniti neugodne mirise u bilo kojem kućanstvu. Osim toga, mogu se vrlo dobro prilagoditi vlastitom ukusu. S idejom omekšivača, preporučujemo korištenje ekoloških proizvoda koji su također dobri za vaše zdravlje. Prvom i trećem receptu mogli biste dodati nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja. U svakom slučaju, preporučujemo vam da nakon uklanjanja neugodnih mirisa upotrijebite ugodne arome.

Uklonite mirise s namještaja i drugih kutova doma

Osvježivač zraka - moderan namještaj

Držite prazne boce s raspršivačima pri ruci za vaše izvrsne osvježivače zraka!

Osvježivači zraka sami napravite - savjeti i trikovi

Dobro raspoloženje kod kuće ovisi o dobrom mirisu!

Osvježivač zraka izvrsne arome u stanu

Nakon uklanjanja neugodnih mirisa, možete dodatno osvježiti atmosferu mirisnim uljima

Dobre arome za domaći osvježivač zraka

Uvijek vam želimo dobre arome kod kuće!

Osvježivač zraka - izvrsna mirisna ulja za dom