Gadgeti

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza

Snažni, korisni i elegantni – električni infracrveni grijači već se smatraju izvorima topline budućnosti. To ni ne čudi jer svoju inspiraciju na kraju crpe iz najvećeg radijatora u prirodi, naime sunca. Infracrveni grijači su vrlo praktični, energetski učinkoviti i ekološki prihvatljivi, ali i vrlo dekorativni i svestrani. Dostupne su u klasičnoj bijeloj boji, sa slikom, izrađenom od prirodnog kamena ili kao ogledalo. Rijetko su tanke više od 3 cm i mogu se pričvrstiti na zid ili strop po želji ili jednostavno koristiti samostojeće. Svojim minimalističkim dizajnom brzo se prilagođavaju vašem interijeru i doslovno se stapaju sa zidom ili stropom. Vaši gosti neće ni posumnjati da ih slika ili ogledalo na zidu grije.

Suvremene tehnologije u otrcanom šik interijeru

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza, bijelim i minimalističkim u uredu

Svestran i dekorativan, također za poslovne prostore

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza

No, kupnja novog grijača nije mala investicija, a modeli koji su već dostupni na tržištu toliko su brojni da potraga može biti vrlo dosadna bez potrebnih, besplatnih konzultacija. Ovisno o vašim potrebama i veličini sobe, možete dobiti pomoć stručnih savjeta o tome Infracrveni grijači u testu upravo najbolji Infracrveni radijator za dom ili ured. Pokazat ćemo vam kako takav grijač radi i naglasiti njegove najveće prednosti u odnosu na tradicionalne sustave grijanja.

Infracrveni radijatori s drvenim izgledom stapaju se s kuhinjskim interijerom

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza zajedno s kuhinjom s drvenim izgledom

Što su infracrveni grijači i kako djeluju?

Konvencionalni sustavi grijanja uglavnom koriste princip konvekcije, odnosno zagrijavanje i cirkulaciju zraka. Međutim, topli zrak se diže, a pod ostaje 2-4 stupnja hladniji. Sva toplina tada prolazi kroz prozor kroz propuh, s otvorenim vratima i jutarnjim prozračivanjem – otuda visoki troškovi grijanja.

Nasuprot tome, infracrvene zrake zagrijavaju sva čvrsta i tekuća tijela s kojima dolaze u izravan dodir, ali ne i zrak. Oni apsorbiraju toplinu, skladište je i polako oslobađaju natrag u okoliš. To dovodi do ravnomjerno grijane prostorije i omogućuje korištenje nižih temperatura bez utjecaja na osjećaj dobrobiti. Ako ste ikada stajali vani po hladnom danu i još uvijek vam je bilo toplo jer ste bili na suncu, tada ste osjetili upravo ovu ugodnu infracrvenu toplinu.

Izvrsna toplina u malim tavanima i u velikim stanovima

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza bijelim u potkrovlju dnevne sobe

Infracrveni grijači vrlo su energetski učinkoviti i ekološki prihvatljivi

Infracrvenim grijačima potrebno je samo 30 sekundi da postignu optimalnu radnu temperaturu. Ovo je nevjerojatno brzo i znači da ćete gotovo odmah osjetiti toplinu. Infracrveni grijači ne moraju biti stalno uključeni jer predmeti koje zagrijavaju pohranjuju tu toplinu u sebi i polako je ponovno oslobađaju. Čak i pri ventilaciji, gubitak topline je vrlo nizak.

Usput, infracrvene grijače je mnogo lakše instalirati od konvencionalnih sustava grijanja. Napajaju se električnom energijom pa ne zahtijevaju složeni vodovodni sustav niti posebno održavanje i 100% se mogu reciklirati. Osim toga, infracrveni grijači su apsolutno bešumni, vrlo robusni i otporni na ogrebotine i imaju vijek trajanja od oko 40-50 godina.

Praktičan i moderan za kupaonicu

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza u kupaonici s ogledalom

Mnogobrojne zdravstvene prednosti kombiniranog infracrvenog grijanja zajedno

Već je dobro poznato da se dugovalne infracrvene zrake široko koriste u mnogim medicinskim terapijama. Jačaju imunološki sustav, snižavaju krvni tlak i pomažu u liječenju brojnih zdravstvenih tegoba. Infracrveni grijači koriste sličnu tehnologiju i imaju usporedive, iako slabije, zdravstvene učinke na naše tijelo.

Osim toga, ne pobuđuju zrak pri zagrijavanju i stoga ne distribuiraju prašinu, pelud i bakterije po cijeloj kući. Astmatičari i alergičari imaju značajnu korist od toga. Toplina, s druge strane, prodire duboko u zidove i namještaj i održava ih toplim i suhim, tako da se spriječi stvaranje plijesni. Sada možete zaboraviti na kondenzaciju na zidovima i prozorima. Međutim, infracrveni grijači ne smanjuju vlažnost i sadržaj kisika u prostoriji. Sluznice tako ostaju navlažene i manje su osjetljive na patogene.

Bezvremenska crna

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza. Crni izgled spavaće sobe

Zaključak: Ovako vjerojatno zamišljate budućnost izvora topline – ne samo sigurnu i udobnu, već i korisnu i ekološki prihvatljivu, poput sićušnog sunca u vlastitom domu. Nemojte bez infracrvenih grijača koji kombiniraju snagu prirode i ne brinite o visokim troškovima grijanja i nezdravom životnom okruženju.

Ne samo dekorativna slika

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje uz infracrveno zagrijavanje izbliza narančasto i crno uz zagrijavanje slike

Doživite zelenu budućnost i zdravo životno okruženje s infracrvenim grijačima izbliza, plavim zidovima i bijelim dekorom i namještajem na moderan i elegantan način