Uradi sam

Šivanje za početnike: 3 uzorka – rola alata, futrola za mobitel i jastuk

Šivanje za početnike

Jeste li ikada sanjali da ste pročitali samo nekoliko rečenica i sami sašili prekrasnu haljinu? Ovo više nije samo san. Svatko može šivati! Uz naših 10 savjeta za šivanje za početnike i uz uzorke šivanja, šivanje će biti dječja igra! Uzmite šivaći stroj, nešto tkanine i samo naprijed!

Šivanje za početnike – s malo hrabrosti sami napravite lijepe stvari

Šivanje za početnike - s malo hrabrosti sami napravite lijepe stvari

Šivanje je umjetnost koju svatko može naučiti. Najbolje kod šivanja za početnike je to što lako možete naučiti osnove, a zatim sami sašiti lijepe stvari. Ako već znate osnovno načelo, svaki projekt izbliza bit će dječja igra. Jedinstven životni pribor koji nitko ne posjeduje, neobična odjeća, torbe za plažu i ljupke ideje za darove, napravljeni s puno ljubavi – sve možete napraviti iglom i koncem! Domaće stvari nisu samo umjetnička djela, već mogu biti i vrlo jeftine ako koristite materijale za recikliranje. Nema potrebe stalno kupovati skupe tkanine. Samo pustite mašti na volju i šivat ćete neobične stvari za dom i u pokretu. Jeste li sašili zavjese i još imate komadiće tkanine? Što čekaš? Sašite svoju torbu za ljeto! Sve što trebate su prave upute za šivanje i malo kreativnosti. Pratimo vas u vašim prvim koracima u šivanju, a s nama je šivanje za početnike zajamčeno uspješno!

Šivanje za vrt – alat za šivanje

Šivanje za vrt - alat za šivanje

Postoje stvari koje su vam potrebne, ali su vam na tržištu teške ili preskupe. Ovdje vam pomažu pomoći upute za šivanje. Mnogi naši čitatelji vole svoj vrt i svi znaju koliko je teško prevesti ručni alat tijekom vrtlarstva. Pronašli smo rješenje i ono se zove rola alata. Tako sve stiže sigurno i dobro zapakirano gdje treba. Evo DIY uputa za šivanje role alata:

šivaći stroj za početnike

Materijali:

Tkanina, po mogućnosti pamuk (55 x 150 cm)

Konac za šivanje

Šivanje vrtne pregače

Upute:

Vanjska strana – 42 x 47 cm

Unutrašnjost 42 x 47 cm

Traka za vezanje 92 x 3 cm

Šivanje vrtne pregače

Gornji rub za unutarnji džep – u pravokutniku za vanjsku stranu, okrenite 1 cm ulijevo na jednoj od uskih strana. Zatim preklopite omotnicu s rubovima s desne strane. Sada spojite pravokutnik za unutarnju stražnju desnu stranu zajedno. Zatim proširite sve okolo, ostavljajući otvor otvoren na gornjem rubu. Ručno zatvorite otvor. Za unutarnje džepove, proširite šav izmjeren izvana na udaljenosti od 13,5 na omotnici. Obilježite ovaj šav krojačkom kredom i tamo umetnite omotnicu iglama. Ovako funkcionira ravni šav. Zatim zašijte vezujuću traku. Otvorene krajeve također presavijte prema unutra i odozgo prošite povezujuću traku. Sada proširite vanjski rub gornjim dijelom. Vaša rola alata je sada spremna!

Šivanje vrtne pregače

Šivanje vrtne pregače

Pribor napravite sami: sašite masku za telefon

Pribor napravite sami: sašite masku za telefon

U potrazi za uputama za šivanje za početnike uvijek se naiđe na džep za šivanje mobitela. Jednostavno za napraviti sami i rezultat – super umjetničko djelo! Sve što trebate za ovaj projekt šivanja je šivaći stroj, tkanina koju želite, škare, konac, elastika i igle. Kao početnica, naš mobitel šivamo vanjskom tkaninom. Idemo:

Pribor napravite sami: sašite masku za telefon

Pribor napravite sami: upute za šivanje maske za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

Upute za šivanje torbice za mobitel

1. Vežite elastičnu traku i na desnoj strani vanjske tkanine na vrhu u dodatku za šav uboda u sredini. Presavijte tkanu vrpcu i ušijte na lijevom rubu otprilike na sredini dodatka za šav 2Obje tkanine postavite zajedno s desne strane i učvrstite iglama. 3. Šivajte dva kratka ruba u širini gležnja. Više puta zašite mjesto gdje je elastika tako da je stvarno čvrsto i da se kasnije ne može istrgnuti. 4. Presavijte tako da su dva šava točno centrirana jedan na drugi. 5. Zašijte oba duga ruba do širine stopala. Ostavite otvor otprilike 5-6 cm sa strane unutarnjeg džepa. Zatim odrežite kutove, ali nemojte se previše približavati šavu. 6. Zatim glačajte i gotovi ste!

Sami sašite jastuke – video upute

Ilustrirane korak-po-korak upute možete pronaći ovdje. U našoj galeriji slika pronaći ćete mnoge uzorke i upute iz kojih možete dobiti inspiraciju i kreativne ideje! Uživajte u šivanju!

 Sami sašite jastuke - video upute Sašite darove sami Ideje za šivanje darova Napravite pernicu sami Napravite pernicu sami Napravite pernicu sami Sašite pregaču za vrt Sašite pregaču za vrt Šivanje darova - jastuci za pse Šivanje darova - izrada jastuka sama Šivanje darova - izrada jastuka sama šivanje malih darova Sami sašite jastuke Šivanje za početnike - izradite vlastitu kožnu torbu Napravite vrećicu od graha sami heklanje Napravite vrećicu od graha sami heklanje Napravite vrećicu od graha sami heklanje Saši torbu