ukras

Pravi prirodni naglasci Šljunak u dizajnu interijera stvara vizualnu atraktivnost

Prirodni akcenti šljunak tonePriroda naglašava šljunak

Prirodno okruženje ne samo da donosi zdravlje tijelu, već i krasi našu dušu i duh s izazovima. Svi nastojimo u jednom trenutku pronaći vremena za duža putovanja s prijateljima ili ne propustiti potrebnu šetnju uz rijeku. Ali razveselite se – dizajneri su smislili rješenja kako sa sobom ponijeti komadić prirode.

Unutarnji vrtovi olakšavaju preseljenje blagotvornih učinaka prirode u unutrašnjost – kao što znamo, materijali prirodnog podrijetla mogu pomoći u stvaranju ugodne atmosfere. Neka vaše ideje lutaju i u ovom smjeru i otkrijte čar malog kamenja ili šljunka, koji su jednostavno najbolji prijedlog za izgradnju naše dugo očekivane unutarnje prirodne oaze.

Otkrijte čar malog kamenja ili šljunka

Prirodni akcenti šljunčani bazen

Šljunak u kupaonici

Jedno od najboljih mjesta za ugradnju kamena u interijer nalazi se u našoj kupaonici, a moderni dizajn kupaonice koristi šljunak i kamenje u mnogo različitih varijacija. Uzmimo, na primjer, ove kamenčiće izložene iza staklene ploče postavljene ispod umivaonika u kupaonici – dodaju prostoriji duboku, prirodno natopljenu dimenziju, a činjenica da svijetle plavim sjajem samo upućuje na čarobni učinak, koja iz toga proizlazi.

 Jedno od najboljih mjesta za ugradnju kamena u vaš interijer je kupaonica

Prirodni akcenti šljunak kada u kupaonici tuš kabina

Govoreći o unutarnjim vrtovima, sljedeći primjer koji dolazi iz Vanguarda Architects, tvrtke sa sjedištem u Buenos Airesu, može poslužiti kao dokaz da je stvaranje takve jednostavnosti ključni zahtjev – u kombinaciji sa svom mirnoćom i tišinom vanjštine koju dočaravaju individualno dizajnirani pejzaži za opuštanje stvaraju miran ambijent u sredini stana. Prirodne boje kamenja, kao i jedinstvena tekstura i savršenstvo svakog od njih stvaraju prostor inspiriran vodom, čiji se stakleni zidovi odvajaju od minimalističkog bazena.

Kada s prirodnim dizajnom

Luster za kadu s kamenčićima

Postavljanje kade na kameni tepih i namjerno odvajanje kupaonskog prostora od ostatka kupaonice čini se kao osvježavajuća alternativa zamjeni ponekad dosadnih podnih pločica. U rezidenciji Yorba Linda – projektu International Custom Designs, studija koji djeluje u Kaliforniji – entuzijazam je crpljen iz japanskog “Roten Buro” (vanjska kupaonica) pri projektiranju kupaonice. Boje, teksture i materijali kombinirani su na takav način da se pobuđuje ideja vanjske kupaonice – opremljene svom izvrsnom udobnošću koju nudi suvremeni dizajn i moderne tehnologije.

Podna obloga od šljunka

Prirodni akcenti šljunak krevet u dnevnoj sobi

Kade od koje zastaje dah osmišljene su da postanu dio šire slike – detalji uneseni svuda okolo moraju stvoriti svijet udobnosti, spokoja i ljepote. Kamena kadica poput one na donjoj fotografiji zajamčeno će pretvoriti sve chill-out osjećaje u stalan osjećaj opće dobrobiti. Očito se radi o velikom granitnom kamenu s Balija koji je pretvoren u ovu veličanstvenu kamenu kadu, čije su vodovodne cijevi i pribor koji pripadaju setu bili skriveni u drvenoj škrinji odmah do nje. Glava tuša, pametno skrivena kao luster, propušta vodu po umornom tijelu kupača, dok nekoliko razbacanih kamenčića nadopunjuje prirodnu atmosferu.

Drveće u stanu je izvrsna ideja

Priroda naglašava šljunčano drvo

Postoji još jedan način ugradnje kamenčića u dizajn interijera – ako vaša kada i krevet dijele isti prostor, definicija vašeg kupaonskog prostora mogla bi uključivati ​​onaj neusporediv, zdrav osjećaj jutarnjeg gaženja kamenčića. U ovom ukrajinskom stanu koji je projektirala 2B Group privatne zone tvore zanimljiv duet koji naglašava uporabu boja i tekstura, kao i kontinuiranu uporabu ekološki prihvatljivih materijala.

Šljunak kao ukras

Šljunak spavaća soba plutajući krevet

Inventivnost sjajnih hotelskih soba

Oduševljenje može doći iz različitih izvora, pa odvojite trenutak da uživate u ovom fenomenalnom dizajnu dizajniranom za hotel Llove. Pod od šljunka uz betonske zidove – takav bi se aranžman osjećao previše industrijski da nije raznolikog drveća. Prirodno svjetlo sijeva kroz zeleno lišće i dodiruje bijelo kamenje na podu, dok se njihovi prirodni oblici miluju umjetnim svjetlom koje sja iz unutrašnjosti povišenog poda.

Dizajn ruralnog interijera s drvetom

Šljunak podne drvene kamin grede

Crtanje šljunčanih linija koje oblikuju oblik po zidovima i podovima čudna je dizajnerska ideja – pogledajte Cocoon Suites u Grčkoj, gdje je dašak kikladske inspiracije pomiješan sa modernim detaljima kako bi se poželio lijep rezultat – utjelovljenje čistoća, jednostavnost, Fluidnost i iznenađenje, baš onako kako je zamislio KLab Architecture. Ne samo da je ovo sjajna ideja, već je i laka za primjenu, ne mislite tako?

Šljunak odiše seoskim šarmom

Šljunak narančaste zavjese za kauč

Druga verzija prijedloga šljunčanih podova bila bi sljedeća, gdje se rustikalno i moderno sastaju kako bi stvorili privlačan prostor – baš poput one prikazane u nastavku koju smo pronašli na Homeditu. Sa svojim neravnim zidovima i stropovima, stan koji je sam izgradio Alexandre de Betak – izgrađen prema vlastitom nacrtu – “moderna je pećinska kuća” inspirirana arhitekturom 1970 -ih. Ugrađeni u podove ispod prekrasnih izloženih drvenih greda, kamenčići šire ruralni šarm, što je naglašeno trima panjevima koji se koriste kao stolice i stolovi, kao i prirodnom paletom boja.

Paleta prirodnih boja

Dvorište šljunka prirode

Kako bi se postigla uspješna veza između prirodnog dekora i unutarnjih prostora, mogu se stvoriti ostakljene međupovršine čiji je pogled vrlo ugodan za oči. U slučaju prenamjene podruma, naravno da je teško doći do prirodnog svjetla, ali kada kreativnost i naporan rad dođu u igru, prepreke se brzo uklanjaju. Londonski studio Tamir Addadi Architecture pretvorio je mračnu podrumsku prostoriju u stan koji se sastoji od dva odvojena stana za samce iskopavanjem ruševina sve dok dnevna svjetlost nije preplavila unutrašnjost. Rubovi nedavno dodanih prozora kamenčićima bili su logična odluka u smislu dizajna i funkcionalnosti.

Činjenica da smo vanjski prostor ostavili za posljednju trebala bi ukazivati ​​na osjetnu spontanost gotovo prirodne misli – naime misli da se kamenčići mogu koristiti i u dizajnu vrta. Ovaj ekskluzivni primjer krajobrazne arhitekture Jeffreyja Gordona Smitha pokazuje kako ukusna mješavina vrtnih pločica, kamenom prekrivenih površina i trave može rezultirati fantastičnim dizajnom staza.

Kad biste se morali pridržavati ograničenja odabira samo jedne od svih ideja predstavljenih za korištenje kamenčića u kući, koja bi to bila??

Arhitekti Vanguarda

Međunarodni prilagođeni dizajn

2B Grupa

Hotel Llove

KLab Arhitektura

Homedit

Landscape Architecture Jeffrey Gordon Smith

Arhitektura Tamir Addadi