építészet

Helytakarékos homlokzatok: az elegáns drágakövek ötvözik a régit és az újat

Helytakarékos homlokzati külső kövekHelytakarékos homlokzatok

A karakterrel teli, helyreállított külső formatervezések művészi és világos belső tereket takarnak. Az eredmény: modern álomotthon!

Hogyan jellemezné grafikusan a modern építészetet? A következő leírás jut eszembe: ez az építés félreértett, bánatos gyermeke.

Ha kifejezetten egy ilyen típusú épületnek szentelne egy cikket, megtudná, hány konfliktus merül fel a tudatlanság és a megértés következtében.

A legtöbb ember a modern építészetet az üvegből és rozsdamentes acélból készült nagy szerkezetekkel társítja. Véleményem szerint ez nagyon felületes felfogás. Inkább a modern konstrukció tükrözi életmódunkat.

A legtöbb ember a modern építészetet az üvegből és rozsdamentes acélból készült nagy szerkezetekkel társítja

Helytakarékos homlokzati belső nappali szürke kanapé

Szeretnénk mélyebb elemzést végezni? Ismeri a modern fogalmát? Egyesek úgy vélik, hogy ez a jelen és a közelmúltbeli múlt. Az ellenkezője a távoli múlt.

Mi a következtetés a történelmi épületek koráról? Egyszerűen el kell pusztítani őket, és helyette újakat építeni? Az érv ebben az esetben az lenne, hogy irrelevánsak a mai élethez. Tud -e valóban modern lakást tervezni a modern homlokzat fenntartása mellett?

Igen, persze! Valószínűleg sok ilyen lakást ismersz saját tapasztalataiból, és a mai bejegyzés kifejezetten bemutat néhányat közülük!

1. Közép- és északi rezidencia Vinci | szerint Hamp építészek

Az első példa egy téglafalú épületet mutat be. Az elosztás napközpontjaként működött. Pedig gyönyörű új házként újították fel. Az alaprajz egy belső udvar körüli négyzetet ír le.

Fehér csíkok a tükörben

Helytakarékos homlokzatok belső fürdőszobai mosogató

A falazat homlokzata jellegzetes hagyományos részleteket mutat. Ezzel szemben a belső teret teljesen felújították.

Az egykori nappaliban újonnan kialakított nappali a belső udvarra nyílik, nagy, világos ablakokkal. A szobák világosak és gyönyörű kilátással rendelkeznek.

Ez egy modern szoba, amely tökéletesen tükrözi a tulajdonosok életmódját.

Szeretnénk egy kicsit részletesebben foglalkozni együtt? Tetszik az az asztal a fürdőszobában, amely megosztja a különböző területeket? Szerintem szép!

Különösen vonzónak találom a fehér csíkokat a tükörben.

Ezen részletek modernsége a hagyományos külső megjelenés üdvözlendő ellenpontjának tekinthető.

Ezeknek a részleteknek a korszerűségét kívülről láthatja

Helytakarékos homlokzatok külső építészet

2. Wicker Park Residence, Vinci | Hamp építészek

Ebben az esetben az építészek egyetlen projektben egyesítették az olasz kúriák stílusát és a nyílt tereket. Nézzük meg közelebbről ezt az építészeti műalkotást?

Először lépjünk be a bejáratba és a nappaliba. Ezeket az épületek többi részével ellentétben restaurálták, amelyeket teljesen átalakítottak a modern esztétikának megfelelően.

Az olasz kastélyok stílusa és a nyitott terek

Helytakarékos homlokzatok belső lépcsők

Ez egy sikeres kapcsolatról szól az új és a régi között. A dekoratív fa korlátok tökéletesen illeszkednek a modern rozsdamentes acél stílushoz. A lépcső az ég által megvilágított játszószobába vezet.

Sikeres kapcsolat az új és a régi között

Helytakarékos homlokzati belső nappali kanapé

A homlokzat ismeretében senki sem gyanakodna egy ilyen belső térre. Az ember inkább egy kísérteties és sötét szobára gondolna. Ehelyett könnyű és nyitott megoldása van a külvilág felé.

3. Buena Vista Residence, Schwartz és Architecture

Alig találni történelmi házakat, amelyek nincsenek felszerelve modern felszereltséggel. Gondolom, ez nem meglepetés. Végső soron teljesen más módon főzünk, mint amikor ezek az épületek épültek! Ennek a rezidenciának az építészei a modernizáció feladatával is szembesültek.

Alig találni történelmi házakat, amelyek nincsenek felszerelve modern felszereltséggel

Helytakarékos homlokzatok külső fehér

Az új és a régi kombinációja bizonyos bútorok kivitelezésében izgalmas. Például az új fából készült felső szekrények a jóval régebbi, ugyanabból az anyagból készült padló fölé emelkednek.

Például az új fából készült felső szekrények a jóval régebbi, ugyanabból az anyagból készült padló fölé emelkednek

Helytakarékos homlokzati belső konyhai mosogató

A meglévő ablakokat egyszerűen megújították, és most fontos fényforrások a konyhában.

4. Átalakítás a viktoriánus stílusból a modernbe

A modern építészetben sokféle megújulás ismert. Gyakran nem annyira a megjelenés megváltoztatása, hanem inkább a funkció a kérdés.

Gyakran nem annyira a megjelenés megváltoztatása, hanem inkább a funkció a kérdés

Helytakarékos homlokzat külső hagyományos

Ez a háromemeletes viktoriánus stílusú épület csak egy példa erre. Egy házaspár szerezte be, és ez abszolút alkalmatlannak bizonyult a használatukra. Egy évet töltött a hálószobák felújításával, hogy modern lakótér legyen.

Itt a konyha az étkezőbe nyílik. Ez egy nagyon merész modern ötlet, nem gondolod? A konyhai csaptelep funkcióját korszerűsítették, de esztétikailag még mindig viktoriánus stílust mutat.

Itt a konyha az étkezőbe nyílik

Helytakarékos homlokzati belső étkező mosogató

A tervezők a kis ablaknyílásokra támaszkodtak, és légies és friss megjelenést hoztak a helyiségbe rajtuk keresztül. Ez a folyamat a viktoriánus stílusra jellemző.

A tervezők a kis ablaknyílásokra támaszkodtak, és légies és friss megjelenést hoztak a helyiségbe rajtuk keresztül

Helytakarékos homlokzatú fürdőszoba kád

Íme egy másik példa a modern és a hagyományos funkcionális és külső vonatkozások tökéletes párosítására.

Melyik évből származik a lakásod? Szeretné harmonikusan ötvözni a bájos hagyományos részleteket a modernnel? Vagy inkább meleget szeretne adni a nagyon modern lakásába a hagyományos részletek révén. Biztosan működik. Bízzon az érzéseiben!

Vinci | Hamp Architects, Schwartz és Architecture, Jenn Hannotte / Hannotte Interiors