Receptek

Tojastojás recept: így készítheti el maga a népszerű italt!

Ajándékozz házi tojástojást karácsonyra

A tojáslepke igazi klasszikus karácsonykor és húsvétkor! Meglepheti családját a krémes itallal, ráadásul remek ajándéktárgy, ha meghívnak egy partira. A likőrt nem csak készen lehet megvásárolni, hanem könnyen elkészítheti magát, és ebben a cikkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan kell csinálni! Itt megtalálja a klasszikus tojáslikőr receptjét – ahogy a nagyanyáink készítették az italt! Reméljük, hogy tetszeni fog a javaslatunk, és reméljük, hogy élvezni fogja az olvasást!

A klasszikus tojáslikőr recept nagyanyáinktól

népszerű italok tojástojás

Tojas tojás trike húsvét és tavasz

Készíts tojáslikőrt magadnak, és add ajándékba

Készíts magadnak alkoholmentes tojástojást

Tojásgomba recept tippek a tartáshoz

Tojastojás recept húsvéti tippek

Tojastojás receptje tartsa az italt palackokban

Egy pohár házi tojástojás ízletes – különösen akkor, ha családjával ünnepel, vagy kényelmesen ül a kandalló előtt. Ha maga készíti el az italt, biztos lehet benne, hogy nem tartalmaz rejtett adalékanyagokat. Azt is meghatározhatja, hogy a likőr mennyi alkoholt tartalmaz, és erősebbé, valamint gyengébbé teheti. Mint már említettük, tojáslikőr receptünk különösen egyszerű, és kevesebb, mint fél órát vesz igénybe! Az alábbiakban hasznos tippeket talál a népszerű ital elkészítéséhez és tárolásához, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizze.

Bár számtalan tojástojás recept található az interneten, a klasszikushoz csak néhány hozzávalóra van szüksége, nevezetesen – tojássárgájára, fehér rumra, sűrített tejre és porcukorra. Egy kis vaníliás cukor vagy egy vaníliahéj pépje csodálatos aromát kölcsönözhet az italnak. Kívánt esetben más esszenciák is használhatók – például narancs eszencia, fahéj, stb. Merjen kísérletezni a recepttel, hogy megtalálja a legfinomabb változatot. Az alábbiakban az összetevők teljes listája található. Jó szórakozást és sok sikert kívánunk a másoláshoz!

Tojastojás recept – szükséges összetevők

Tojástojás recept szükséges összetevők

A tojástorta receptje alkoholmentes

Készítse el a tojástojást, hogyan kell csinálni

Receptek tojással

Válaszd szét a tojásokat, hogy vagy

A tojástojás receptje hagyományosan nagyon gyors és egyszerű

A tojás a mixer legmagasabb fokozatát veri

Tojás likőr recept klasszikusan finom

A tojástojás receptje felverte a tojásos masszát

Tojastojás receptje karácsonyra és húsvétra

1 liter házi tojástojáshoz a következő összetevőkre van szüksége:

  • 1 doboz sűrített tej (kb. 340 ml)
  • 0,25 L fehér rum
  • 250 g porcukor
  • 8 friss tojássárgája
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor

Készíts tojástojást magadról – lépésről lépésre

házi tojástojás

Tojastojás recept nagyszerű ajándék karácsonyra

Tojastojás ital karácsonyi húsvétkor

Ahhoz, hogy saját maga készíthessen tojástojást, először el kell különítenie a tojásokat (a legjobb, ha M méretű tojást használ). Vigyázzon, hogy egy csepp tojásfehérjét ne ejtsen a tálba a tojássárgájával. Ezután a kézi mixerrel keverjük össze a tojássárgáját a vaníliás cukorral. A legjobb, ha ezt egy fém tálban vagy serpenyőben végezzük. Ezután bele kell keverni a porcukrot, majd a rumot a tejjel. Végül a tojásos likőrmasszát a botmixer habverőjével forró vízfürdőn felverjük. Amikor a massza sűrűvé válik, vegye ki a vízfürdőből, és töltse ki egy palackba egy tölcsér segítségével. Már be van fejezve! A házi tojásos likőr legfeljebb 6 hónapig tárolható. Az alábbiakban hasznos tippeket talál a tárolásához.

A kész likőrt tárolja

Ajándékozz házi tojástojást karácsonyra

Hasznos tippek a tojástojás receptjéhez

finom receptek alkoholos italok

Tálaljuk a karácsonyi likőrt cseresznyével

Gondolhatja, hogy azonnal be kell tennie a házi tojáslikőrt a hűtőbe. De a szakértők azt tanácsolják, hogy a friss tojássárgát szobahőmérsékleten tárolja, és ne hűtőszekrényben! A Szövetségi Élelmiszerbiztonsági Intézet szerint ajánlott az alkoholt külön összekeverni a nyers tojással, és hagyni mindent szobahőmérsékleten legalább három napig. Erre azért van szükség, mert amikor a tojáskeveréket a vízfürdőn felverik, a baktériumok elpusztulnak, de nem teljesen szűnnek meg. Először is, ha összekeveri a tojásokat az alkohollal, és hagyja egy ideig állni, ez megakadályozza a szalmonellózis kockázatát. Csak három nap múlva adhat a likőrhöz porcukrot, sűrített tejet stb.

Tojastojás recept – ízletes alternatívák

Tojastojás recept kókusztejjel

Tojastojás recept csokoládéval

Tojastojás recept fahéjjal

Tojáskrém kókusztejjel szuper finom

Készíts tojáslikőrös pralinét magad

Tojás tojáskrémmel

finom réteges desszert tojáslikőrrel

Tojáspuding recept

A tojásos likőr alkohol nélkül is elkészíthető. Ehhez talál egy egyszerű receptet itt. Az alkoholmentes ital tökéletes a gyermekek számára. Egy másik nagyon finom lehetőség az, hogy a sűrített tejet kókusztejjel helyettesítjük. Ez csodálatos illatú kókuszos jegyet kölcsönöz az italnak, és egy kicsit érdekesebbé teszi a hagyományos ízt. A kész kókuszdiótojást szépen csomagolhatod egy üvegbe, és karácsonyra és húsvétra odaadhatod rokonoknak vagy barátoknak.