Receptek

Fürjtojás főzése: a legjobb recepteket itt találja!

A fürjtojások meddig főznek

A fürjtojás a múltban igazi luxuscikk volt, de ma már nem az – minden jól felszerelt szupermarketben megtalálható, és sokkal kevesebbe kerül, mint gondolná. Egy átlagos fürjtojás súlya körülbelül 10-12 gramm, és lepényhéjával igazán érdekes ránézni. A fürjtojás is egészségesebb, mint a csirke tojás, mert lényegesen több vitamint, ásványi anyagot, esszenciális aminosavat és körülbelül 15% -kal kevesebb koleszterint tartalmaz. Ezenkívül az ilyen típusú tojások sokkal jobb ízűek és nem okoznak allergiás reakciókat. Tekintse meg ezt a cikket a fürjtojás főzésével kapcsolatos utasításokért, valamint néhány csodálatos receptet velük. Hagyja magát inspirálni!

Fürjtojás főzése: hogyan kell csinálni?

mennyi ideig főzni fürjtojást Utasítások receptek

mennyi ideig főzzük a fürjtojást

Fürjtojás főzési ideje

mennyi ideig kell fürjtojást főzni

mennyi ideig kell főzni a fürjtojást

Fürjtojás főzése

Fürjtojás lefejezésével kapcsolatos utasítások

mennyi ideig kell főzni a fürjtojást, amíg puha nem lesz, mint a viasz

Főzés ideje fürjtojás finom egészséges

A legtöbb embernek igaza lehet, amikor úgy gondolják, hogy a konyha legegyszerűbb része a tojásfőzés. Van azonban néhány fontos szabály, amelyet be kell tartania a fürjtojás főzésekor – ezek eltérnek a csirketojástól, ezért speciális elkészítési módot is igényelnek. Főtt fürjtojásnál először forraljon fel egy nagy edény vizet – elegendő hely legyen a tojásoknak, hogy ne ütközzenek össze. Tegye a fürjtojást a forrásban lévő vízbe, és várja meg a szükséges időt: keményre főtt tojásnál körülbelül 4 perc, viaszos tojásnál – 2,5 perc, lágynál – legfeljebb 2 perc. Ezután tegye a főtt tojást jeges vízbe, és várja meg, amíg teljesen kihűl. A fürjtojást valójában nehezebb hámozni, mint a csirketojást – erre a célra a legjobb éles kést használni. A főtt fürjtojást például csemegeként szolgálhatja fel egy partin – a vendégek biztosan lenyűgöznek! Az alábbiakban néhány finomabb receptet találunk fürjtojással.

Buggyantott fürjtojás

Fürjtojás recept buggyantott utasítások

Fürjtojás -orvvadászatra vonatkozó utasítások

Buggyantott fürjtojás főzési receptek

mennyi ideig kell fürjtojást főzni receptek orvvadászat

Valójában van egy másik módja a fürjtojás főzésének. Lehet, hogy evett már buggyantott csirke tojást – a fürjtojást is így lehet főzni. Egy adaghoz körülbelül 5 fürjtojásra van szüksége – ez a mennyiség valójában egy csirketojással egyenértékű. A tojásokat egy tányéron éles késsel feltörjük, és egy evőkanál vizet egy evőkanál ecettel felforralunk. Helyezze a tojásokat a forrásban lévő vízbe körülbelül 1-1,5 percre, és egy kanállal megakadályozza, hogy a tojásfehérje minden irányba kifolyjon. A buggyantott fürjtojást sóval és borssal ízesítheti, és ízlés szerint hagymával vagy gyógynövényekkel egy pohárban tálalhatja. Használhatja finom parti falatok elkészítéséhez is – tegye a majonézzel megkenett tekercsre a buggyantott tojásokat, és ha szükséges, adjon hozzá néhány szelet füstölt lazacot, krémsajtot és hagymát..

Fürjtojás burgonyafészekben

Fürjtojás recept burgonyafészek garnéla

Fürjtojás recept krumpli fészek

Fürjtojás recept tojás burgonyafészekben

Ehhez a recepthez a következő összetevőkre lesz szüksége: 6 fürjtojás, 2 nagy burgonya, kevés tej vagy tejszín, kevés vaj, só és bors. A burgonyát apróra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Öntse le a vizet, és a főtt burgonyát villával törje össze. Adjunk hozzá egy kis vajat és tejet vagy tejszínt, szórjuk meg sóval és borssal, és nagyon jól keverjük össze ezt a keveréket. Egy csőzsák segítségével alakítsa ki a tojásfészket a burgonyakeverékből. Készítse elő a fürjtojást kevés vajjal sült tojásként, és tegye a kész fészekbe. Köretként garnélarákokkal vagy friss salátával tálaljuk.

Meleg sonkás és sajtos pirítós fürjtojással

Fürjtojás recept meleg pirítós

A fürjtojás meleg pirítóst főz sonkával

A fürjtojások főzési ideje meleg pirítóst készít

Fürjtojás -főzési receptek meleg pirítós készítéséhez

A sonka- és sajtos pirítós fürjtojással is ideális egy partira, és gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szükséged lesz: 12 kis szelet kenyérre, 12 fürjtojásra, 12 szelet sonkára, 12 szelet sajtra, sóra, borsra és egy kis vajra. Vajazzon ki minden szelet kenyeret, és tegyen egy szelet sonkát és sajtot a tetejére. Helyezze a kenyérszeleteket néhány percre jól előmelegített sütőbe, amíg a sajt olvadni kezd. Sütjük a fürjtojást sült tojásként, és helyezzük minden tojást sonkára és sajtos pirítósra. Jó étvágyat kívánunk!

Fürjtojás elkészítése – további ötletek

mennyi ideig kell fürjtojást főzni receptek ujj étel

Fürjtojás főzési recept saláta marha steak

A fürjtojást megfőzzük és egy pohárban tálaljuk

Fürjtojás recept gombával és burgonyával

Fürjtojás főzése ujjételek készítése

Főzés ideje fürjtojás receptek kreatív ötletek

A fürjtojást megfőzzük, és egy pohárban körettel tálaljuk

mennyi ideig fürjtojások főzni receptek ujj étel

Fürjtojás recept főzött kreatív ötleteket

meddig fürjtojás főz eredeti receptek ujj étel party

A főzési idő fürjtojás lágy, mint a viasz

Főzés ideje fürjtojás eredeti receptek

meddig kell a fürjtojást főzni recept

Fürjtojás recept sült tojás elkészítéséhez

Fürjtojás főzőparti ujj étel lazac receptek

Fürjtojás főzési receptek fél ujj étel

Fürjtojás szakács receptek tészta saláta

Fürj tojás szakács lencse saláta receptek

Fürjtojás recept blinis kaviárral