Praznici

Trebate vizu za Egipat? To biste trebali znati prije ulaska u državu!

Planirate li uskoro putovanje u Egipat? Možda već sanjate o mističnim piramidama, prekrasnim plažama i čaroliji Orijenta. Ali ne biste trebali tako brzo spakirati kofere! Ako imate njemačko, austrijsko ili švicarsko državljanstvo, morate se prethodno prijaviti za vizu za Egipat. Saznat ćete na što biste trebali obratiti pažnju samo ako nastavite čitati.

Potrebna viza za Egipat Što trebate znati prije ulaska u državu! putovanje devama u piramidalne pothvate

Što je egipatska viza i zašto vam je potrebna?

Općenito, to predstavlja Egipatska viza službena dozvola za ulazak egipatskih imigracijskih vlasti. To vam omogućuje da prijeđete granice Arapske Republike i tamo ostanete do 30 dana bez prekida. Međutim, cjelokupna valjanost mu je 90 dana.

Međutim, to nije ni blizu sve što trebate znati o tome! Vize za Egipat također su podijeljene u nekoliko različitih vrsta.

Njemački, austrijski i švicarski putnici (odrasli i djeca) trebaju vizu za Egipat

Potrebna viza za Egipat Što trebate znati prije ulaska u državu! hramovi u egipatskim faraonima

Koje vrste viza za Egipat postoje i koja je prava za vas?

Ako želite svoj odmor u Egiptu provesti sami kao turist, tada brzo i jednostavno možete doći do svog Ulazak u Egipat uz e-vizu podržati. Za to se možete prijaviti na mreži 24 sata dnevno. Ovdje morate birati između vize za „jedan ulaz“ i „više ulaza“. Kao što naziv govori, viza za “Single Entry” dozvoljava samo jedan ulazak unutar svoje valjanosti. S vizom za više ulaza, međutim, možete posjetiti Arapsku Republiku koliko god želite.

Za poslovne ljude i ljude koji rade u Egiptu ili žele emigrirati, cijela stvar izgleda potpuno drugačije. U tom slučaju još uvijek morate podnijeti zahtjev za vizu za Egipat u egipatskom veleposlanstvu (Berlin, Beč) ili generalnim konzulatima (Frankfurt, Hamburg) i biti dovoljno strpljivi. Poznato je da proces traje mnogo duže.

Ako samo želite otići u Egipat na godišnji odmor, vizu možete podnijeti izravno putem interneta

Potrebna viza za Egipat Što trebate znati prije ulaska u državu! putovnica, viza, plan puta, pozivno pismo

Koje kriterije morate ispuniti da biste podnijeli zahtjev za online vizu za Egipat??

Kao što je već pojašnjeno, možete podnijeti zahtjev za vizu za Egipat putem interneta ako samo želite provesti odmor u egzotičnoj zemlji. Međutim, prije nego što podnesete zahtjev, najprije morate provjeriti ispunjavate li sve potrebne kriterije.

Između ostalog, vaša redovna, privremena njemačka, austrijska ili švicarska putovnica mora biti valjana najmanje 6 mjeseci u vrijeme vašeg odlaska iz Egipta. Također morate stvoriti plan putovanja i ponijeti ga sa sobom, u kojem su navedeni svi vaši rezervirani letovi, hoteli i relevantni datumi. Ako želite posjetiti rodbinu ili prijatelje, potrebno je dodatno pozivno pismo od njih.

Napravite popis svih potrebnih dokumenata: putovnica, viza, plan putovanja, pozivno pismo

Potrebna viza za Egipat Što trebate znati prije ulaska u državu! ponesite sa sobom sve potrebne dokumente

Koliko vrijedi viza za Egipat??

Vaša online viza za Egipat vrijedi ukupno 90 dana. Međutim, u Egiptu možete boraviti samo 30 dana bez prekida. Ako želite iskoristiti punu valjanost, trebate se prijaviti za vizu za više ulazaka. Ako vam treba više od 30 dana, morate se obratiti odgovarajućoj ambasadi ili konzulatu.

Koliko košta viza za Egipat??

Cijena vize za Egipat očito ovisi o vrsti. Najpopularnija i najjeftinija viza, „Single Entry“ viza, košta samo 34,95 eura po osobi. Viza za više ulaza znatno je skuplja i već košta 69,90 eura po osobi. Možete platiti putem interneta neposrednim prijenosom, Giropayem, eps prijenosom, PayPal -om ili kreditnom karticom bez odlaganja.

I najbolji dio je to što su ove cijene ukupne cijene. Bez neugodnih iznenađenja! Sve konzularne pristojbe, tečajne naknade, troškovi usluga, troškovi prijave, PDV i drugo već su uključeni u cijenu.

Tako je jednostavno podnijeti zahtjev za vizu za Egipat!

Koliko brzo možete dobiti vizu za Egipat??

Iako se za svoju egipatsku turističku vizu podnosite putem Interneta, potrebno je i do 7 dana da vaša aplikacija zaista bude ocijenjena i odobrena ili odbijena od svih tijela. U slučaju hitnih zahtjeva, naravno, potrebno je mnogo kraće – oko 2 do 5 radnih dana. Ako sve bude u redu, tada ćete primiti poruku e -pošte s vezom do vize. Konačno, sve što trebate učiniti je preuzeti, isprintati i nositi u ručnoj prtljazi zajedno s planom putovanja i bilo kojim pozivnim pismom.

Prije odlaska saznajte više o ostalim pojedinostima i provjerite imate li sa sobom sve potrebne dokumente prije odlaska u zračnu luku. Želimo vam dobro putovanje u Egipat i nezaboravan boravak u zemlji od 1001 noći!

Evo nas, Egipat!

Potrebna viza za Egipat Što trebate znati prije ulaska u državu! hram s hijeroglifima

Potrebna viza za Egipat Što trebate znati prije ulaska u državu! šareni hijeroglifi u hramu