Kert és növények

Miért és hogyan érdemes a legjobban létrehozni egy évelő ágyat?

Mik az évelők és miért olyan népszerűek? Ez az általános kifejezés magában foglalja az évelő virágos növényeket. Egy másik jellemző jellemző, hogy télen beköltöznek. Tehát nem számíthat rájuk, hogy díszítik a kertet ebben az évszakban. Más típusú növények alkalmasabbak erre. De most részletesen megválaszoljuk, hogy mikor és hogyan kell létrehoznia egy évelő ágyat.

Az évelő ágyak azért vannak, hogy színnel kitöltsék a kertet 

Hozzon létre egy modern homlokzattervező évelő ágyat

Miért olyan népszerűek az évelők??

Általában könnyen ápolhatók, és ezért könnyedén színes színt kölcsönözhet saját kertjének. Már nagyjából megválaszoltuk a kérdést, hogy miért érdemes évelő ágyat létrehozni? Valószínűleg igen, de más előnyök is hozzáadhatók. Ez most hogy működik? A rövid válasz: nagyon egyszerű!

A részletek a következő sorokban olvashatók.

Az évelő ágyak nagyon könnyen ápolhatók, és bárhol használhatók 

Az évelő ágyak modern kerti ötleteket hoznak létre

Mikor érdemes évelő ágyat létrehozni??

A legjobb, ha tavasszal vagy ősszel évelő ágyat hoz létre. Más szóval, a legjobb időszakok erre az utolsó vagy az első fagy előtt vannak. Így most kitalálhat egy jó tervet ezen a nyáron, és rögtön a nagy hetek végeztével elkezdheti végrehajtani. Nagyon gyorsan létrehozhat egy lágyszárú szegélyt, ha már a legfontosabb lépéseket tartja szem előtt. Egyes fajták azonban már nyáron is használhatók. A legtürelmetlenebb köztetek most kezdhetné el, hogy azonnal hozzon egy kicsit több színt a saját kertjébe.

Évelő ágyak a monokróm kert kialakításához? Miért ne??

A lágyszárú ágyak gyönyörű fehér virágokat hoznak létre

Keresse meg a megfelelő helyet

Sokféle évelő növény létezik, és ez vonatkozik az árnyékos növényekre is. Vannak, akik nagyon jól boldogulnak a napon, másoknak pedig egyáltalán nincs rá szükségük. Vannak más típusok is, amelyek ebben a tekintetben nagyon univerzálisak. Határozza meg az évelő ágy helyét saját prioritásai szerint. Szeretne egy árnyékos területet gyönyörű virágos növényekkel berendezni? Akkor csak olyan évelőkre van szüksége, amelyek ilyen körülmények között jól fejlődnek. Ha a sokféleség mindennél fontosabb számodra, akkor egy vagy több zónára van szükséged, amelyek megfelelnek a különböző árnyékolási követelményeknek.

Sokféle növény létezik, amelyek évelő ágyakhoz használhatók

Hozzon létre egy évelő ágy tulipán ötleteket

Készítse elő a talajt

Valószínűleg a fárasztó rész a padló előkészítése. Először ásni kell egy lapáttal. Ha szükséges, a gyomokat el kell távolítani. Úgy gondolhatja, hogy ez a munka jó általános fizikai munka. Lehet, hogy így motiváltabb leszel. Így gyorsan formába hozhatja magát a nyárra, ha lágyszárú szegélyt hoz létre. Az is segíthet, ha sok friss talajt adunk a talajhoz. Akkor használhat humuszt vagy biológiai műtrágyák gazdagítja a földet. Alternatív megoldás lehet egy jó ökológiai talaj -aktivátor használata. Ez humuszt hozna létre, és az évelők gyökerei is nagyon jól fejlődnének. Az utolsó lépés a felület simítása. Ezt gereblyével teheti meg. A jobb áteresztőképesség érdekében homokot is adhat a talajhoz.

Ezt a nagyszerű évelő ágyat saját ízlése szerint tervezheti

Az évelő ágyak különböző típusú virágokat hoznak létre

Vegye ki a növényeket az edényekből és dúsítsa vízzel

A legtöbb évelő növény cserépben vásárolható meg. Ehhez vegye ki őket, majd tegye vízbe. Amint a buborékok nem jönnek ki, megfelelően öntözik. Ez azt jelenti, hogy a növények készen állnak a talajba ültetésre. A lyukaknak kissé nagyobbnak kell lenniük, mint az edények.

A természetes kert évelő ágyai valahogy így nézhetnek ki

Az évelő ágyak csodálatos tervezési ötleteket hoznak létre

Kísérletezzen a növények helyzetével

Az évelő növények forgalmazásának legfontosabb szabályai a következők:

  • A napfényt, árnyékot és részleges árnyékot kedvelő növényeket ennek megfelelően kell elosztani;
  • Elosztáskor vegye figyelembe a növények magasságát;
  • Figyeljük meg, hogy az év különböző időszakaiban és különböző nagyságrendekkel virágoznak;
  • Hagyjon elegendő teret a különböző évelő növények között, hogy jól fejlődhessenek.

A díszítő kövek remek ötlet az évelő ágyak kialakításához

Hozzon létre egy évelő ágy nagyszerű növényi ötleteket

Mindezeket a szempontokat szem előtt tartva saját maga tervezheti meg évelő ágyát. Van néhány klasszikus megközelítés, például a virágok egyenletes elosztása méret és szín szerint. Továbbra is előtérbe kerülnek az alacsony növekedésű fajták. A tervezést nagyon egyénileg lehet és kell is folytatni. Például tervezhet egy monokróm lágyszárú szegélyt. Egy másik szórakoztató tipp az lenne, ha a növényeket méret szerint válogatnánk úgy, hogy valami kaszkádszerű képződjön. Ha szabadjára engeded a fantáziádat, biztosan sokkal több ötlettel áll majd elő! Tehát ne hagyja, hogy az elavult minták korlátozzák Önt.

Az évelő ágyakkal többek között jó zónát hozhat létre kertjének

Évelő ágy átrium ötletek létrehozása

Díszítsük és öntsük

Az évelő ágy létrehozásának fő motivációja a kert dekoratív hatása. Tehát mindent meg kell tennie, hogy önálló karaktert kapjon. Nagyszerű ötlet lenne különféle díszítő kövek használata. Tervezői szempontból ezek az elsődlegesek, mert kitöltik a különböző növények közötti szabad teret.

Különböző évelő ágyakat hozhat létre a különböző évszakokhoz 

Hozzon létre egy jól megtervezett évelő ágyat

A törődés

Az évelő ágyak nagyon népszerűek éppen a könnyen ápolható jellegük miatt. Végül is természetesen rendszeresen öntöznie kell őket. Ehhez inkább zuhanyozót használjon. Egyes növényfajták szezonban többször virágoznak. A megfelelő hatás elérése érdekében a virágokat vissza kell vágni.

Nézze meg ezt a videót, hogy felfedezzen néhány remek ötletet az évelő ágyakhoz!

Évelő ágyak két kontrasztos színben? Csodálatos ötlet!

Készítsen remek színötleteket a sárga és lila évelő ágyakban

Végül egy nagyszerű ötlet a természetes kerthez

Hozzon létre különböző nagyszerű növényeket évelő ágyban