Kert és növények

7 kék kerti virág, amelyeket szép színfoltként használhat

Egy kert igazán csak a csodálatos virágszínek kombinációjával jön létre. És mint minden színnek vannak követői, a kék kerti virágok is különösen népszerűek a kertészek körében. Ezek nagyon szépnek tűnnek, ha csoportokba sorolják őket. Az alábbi mikroszkóp alá 7 legszebb kék virágot tettünk. Nézze meg ezeket, és merítsen ihletet saját kertjének kialakításához.

A kék kerti virágok igazi paradicsommá teszik a kertet tavasszal és nyáron

kék kerti virágok búzavirágok kerti ágy formájára csoportosítva

Kék kerti virágok – tüskés

A tüskét még mindig tüskének, scillának és tengeri hagymának nevezik. Ahogy a nevéből is kitűnik, jellegzetes kék csillagvirágai vannak. Valójában ez egy mérgező évelő növény. Fajtától függően ez a gyönyörű virág februártól szeptemberig virágzik. A Baustern hagymavirágzó, és szereti a napos és enyhén árnyékos helyeket.

A növény nem tolerálja a túl sok nedvességet. Ha a lombozat sárgára vált, akkor el kell távolítani, hogy a kék levelek megfelelően fejlődjenek.

Ilyen finomak a tüskés virágok!

Kék kerti virágok szivacsos színes kerti ötletek

Harangláb

A kolumbin népszerű dekoratív kerti növény. Különleges virágformája a bolondsapka, cigányharang, galambvirág és elf -kesztyű nevét is megadta neki. Ez egy évelő évelő növény, amely májustól júliusig virágzik. A Columbine jól érzi magát egy napos vagy részben árnyékos helyen. A talajnak tápanyagokban gazdagnak és meglehetősen nedvesnek kell lennie. A virág valójában sokféle színben kapható. Általában ez egy lágyszárú növény, amely fajtától függően eléri a 60-100 cm magasságot. A boglárka család növényeinek nagy részéhez hasonlóan a kolumbin is enyhén mérgező.

A méhbarát kolumbin gyönyörű színkombinációival nyűgöz le

kék kerti virágok gyönyörű színű nyár

Búzavirág

Ez egy nagyon könnyen kezelhető kerti virág. Különösen igénytelen lehet, de ugyanakkor gyönyörű jelenléte is van a kertben. Valójában természetvédelem alatt áll. A búzavirág júniustól szeptemberig tárja fel teljes szépségét. Ez egynyári virág, amely az első fagy miatt elpusztul. Ez a kerti virág különösen népszerű a rovarok körében a nagy nedűkészlet miatt. A virág nem mérgező, sőt gyógynövényként is használják.

A gyönyörű búzavirág nemcsak hosszú ideig virágzik, hanem bőségesen is

kék kerti virágok búzavirág friss kerti ötletek kerti virágok

Kék hortenzia

A hortenzia természetesen rózsaszín. De ha a hortenzia savas talajt és alumínium -szulfátot tartalmaz, akkor kék színű lesz. Ezenkívül a kék hortenzia kiválóan alkalmas erkélyre vagy teraszra, mivel ez megkönnyíti a talaj ellenőrzését. De nem minden hortenziafajta lehet kék színű. Ezek többsége halvány rózsaszín lapos fajta.

A kék hortenzia klasszikus megjelenésű

kék kerti virágok kék hortenzia gyönyörű kerti növények

Afrikai liliom

Az afrikai liliom botanikai neve Agapanthus. Népszerű nevén afrikai liliom. Ez egy csodálatos kerti növény, de sajnos csak rövid ideig virágzik. Az afrikai liliom hagymás virág. Vastag gyökerei vannak, és jól bírja a száraz időszakokat. Az afrikai liliomot csak mérsékelten kell öntözni és talajtakarni.

Az afrikai liliom még szebbé teszi a kertet nyáron

kék kerti virágok díszliliom ápolási tippek gyönyörű megjelenés

Kék selyemvirág

A kék selyemvirág másik neve Oxypetalum caeruleum. Ennek a kerti növénynek a kék színű virágai áprilistól júniusig virágoznak. A kék selyemvirág hegymászó növény. A legjobb hely számukra napos vagy részben árnyékos. A talajnak laza és áteresztőnek kell lennie. Nem kell megengednie a vizesedést, mert a növény egyáltalán nem tolerálja. Megfelelő gondossággal az Oxypetalum caeruleum akár 1,2 m magasságot és 60 cm szélességet is elérhet.

A kék selyemvirág nagyszerűen kiemeli a ház homlokzatát 

blaie kerti virágok Az Oxypetalum friss kertet hoz létre

Balkáni kökörcsin

Ha februárban és márciusban szeretné élvezni a gyönyörű kék ​​virágokat, akkor a balkáni kökörcsinre kell hagyatkoznia. Ennek a kerti virágnak a botanikai neve Anemone Blanda. Még mindig sugárzási szellőnek hívják. A balkáni kökörcsin szereti a meleg és napos helyeket. Jól teljesíthetnek a kerti ágyban és a fazékban is.

A sugárvirágnak általában 3 részből álló levelei vannak

kék kerti virágok balkáni anemone kerttervezési ötletek

A kolumbin ott terjed, ahol jónak látja

kék kerti virágok akelei gyönyörű színkombináció fehér kék

A kék frissességet sugároz a kertben

kék kerti virágok tüskés gyönyörű kerti ötleteket művelnek

A kék kerti virágok ötletei friss hangulatot teremtenek

kék kerti virágok friss színek gyönyörű virágok Oxypetalum

kék kerti virágok friss fröccsenő szín színes kombinációk

kék kerti virágok búzavirág lenyűgöző virágzás frissesség szín