hivatal

Otthoni iroda – az otthoni munkához megfelelő felújítás és berendezés

otthoni iroda modern irodabútor íróasztalok vezetői székek szekrények polcok

Optimális ergonómia és dinamika az otthoni irodában

Ha otthon dolgozik, csendes, ugyanakkor kreatív térre van szüksége, amelyben a szükséges munkakörnyezet uralkodik. Az otthoni iroda helyes megtervezése ezért nagyon fontos, mivel lehet, hogy egyéni, de nem szabad elvonni a figyelmet a munkától. Olyan feladat, amelyet gyakran nem könnyű végrehajtani az otthoni irodában dolgozó munkavállalók számára – a megfelelő bútorokkal, színekkel és ügyes felosztással azonban működik, így mostantól végre az inspiráción van a hangsúly.

Fontos bútorok és berendezési tárgyak

A dolgozószoba sokféle megjelenéssel berendezhető, legyen szó néhány kontrasztos színről, meleg barna tónusokról vagy nemes tetőtéri stílusról. De függetlenül attól, hogy végül melyik konstrukciót választják, néhány fontos összetevőt semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni. A bútorokat elsősorban néhány fontos bútordarab és különféle kiegészítők határozzák meg:

otthoni iroda modern irodabútor világos fa fa furnér szobanövény pálmafa vezetői szék ergonomikus irodai berendezések

A mappák, fájlok és könyvek polcai nélkülözhetetlenek egy tanulmányban. A helyiségben sok tárolóhelynek kell rendelkezésre állnia, de ezt nem mindig könnyű megvalósítani, mert ugyanakkor a legtöbb dolgozószoba csak korlátozottan rendelkezik. Ezért ideálisak a többfunkciós táblák, amelyek általában modulárisak és kombinálhatók. Újra és újra hozzáigazíthatók a legkülönfélébb szobai helyzetekhez, és ideálisak a lakó egyéni igényeihez. A falhoz rögzítve sok tárolóhelyet lehet létrehozni, míg egy ilyen rendszer a helyiségben elhelyezve stílusos helyiségosztóként szolgálhat. A polcoknak és szekrényeknek azonban nem kell mindig tisztán praktikusaknak lenniük: sok irodában elsősorban reprezentatív céllal rendelkeznek, így nagyobb figyelmet fordítanak a kialakításra. Tipikus kiegészítők, amelyek nem hiányozhatnak az otthoni irodából, szintén a hulladékpapír kosár és az asztali lámpa. Gyakran vannak speciális folyóirat -állványok is néhány irodában. Manapság ezeknek számos funkciójuk van, mert nemcsak a megfelelő magazinokat tartják készen, hanem falidíszként, szabadon álló művészetként vagy akár ülőhelyként is funkcionálnak.

A növényekről sem szabad megfeledkezni ez alkalomból. Egy cikk erről www.buerostuhl24.com elmagyarázza, hogy a zöld környezetben végzett munka javítja a jólétet és egészségesebb is. Itt azonban fontosabb a délvidéki növények használata, mert ezek nem reagálnak olyan érzékenyen az évszakokra, és a hidegebb hónapokban is zöldek és létfontosságúak maradnak. Például szubtrópusi növények, például Ficus és Dracaena fajták vagy Kentia és Areca pálmák ajánlottak.

otthoni iroda szobanövény pálma zöld növények

A megfelelő színek

Ha egy felújítás folyamatban van a tanulmányban, akkor ezt közvetlenül lehet és kell használni a kreatív helyiségek megfelelő színűvé tételéhez. Egyes falszínek alkalmasabbak erre a célra, mint mások, mert támogatják a munkafolyamatot, és a legjobb feltételeket teremtik meg a produktív munkához. Például a sárga, a piros vagy a narancs jól illik-ideg-erősítő, stimuláló és teljesítménynövelő hatásúak. A hideg falszínek, például a kék is alkalmasak, a közvetlen napfényben lévő helyiségekben hűsítő és nyugtató hatásúak, ugyanakkor funkcionalitást és tárgyilagosságot közvetítenek. Tehát itt érdemes előre mérlegelni: nyugodtabbnak és koncentráltabbnak kell lenni a hangulatnak, vagy aktiválónak és stimulálónak? Mellesleg a fekete -fehér dolgozószobák néha kevésbé alkalmasak, mert a fényes fehér iroda megterheli a szemet. A fekete viszont nem lehet túlsúlyban az asztallapon, különösen, ha sokat dolgozol papírral – mert akkor erős kontrasztok vannak, amelyek a szemnek is nehezek.

otthoni iroda modern irodabútor irodai berendezések fal színe kék

Íróasztal és íróasztal

Ha csak felújítani szeretné a dolgozószobát, általában már rendelkezik íróasztallal és megfelelő székkel. Ennek ellenére itt az ideje, hogy pontosan megkérdezze, hogy a jelenlegi bútorok valóban alkalmasak -e és ergonómiailag meggyőznek -e. Az asztalon a legfontosabb, hogy állítható magasságú, különben figyelni kell arra, hogyan és hol használják. Fontos a lábtér, a karok kényelmes pihentetése és az egyenes ülő helyzet, de ugyanakkor elegendő helyet kell biztosítania minden dokumentum számára, illeszkednie kell a helyiséghez és könnyen felállítható.. Schoener-wohnen.de átfogó útmutatót készített, amely segít kiválasztani a megfelelő asztalt.

Az íróasztal legalább ilyen fontos. Jelenleg számos ergonómikus modell létezik, amelyek könnyen kezelhetők a háton és a gerincen. Figyelmet kell fordítani a legfontosabb alapvető funkciók széles skálájára, mint például az ülésmagasság állíthatósága, a jó lengőmechanizmus, az állítható háttámla és az állítható kartámaszok. Részletesebb teszt, sok tippkel elérhető a címen Öko teszt.

otthoni iroda modern irodabútor irodai berendezés íróasztal szék íróasztal ergonomikus

Ezt jobb elkerülni a tanulmányban

Bár vannak praktikus és fontos intézkedések, amelyek hatékonyabbá és egyszerűbbé teszik az otthoni irodát, vagy vonzó dizájnt biztosítanak, számos tipikus no-go is létezik, amelyeket el kell kerülni a tanulmányban. Valójában még mindig gyakran képviseltetik magukat, és biztosítják, hogy a munka néha ne menjen ilyen gyorsan, vagy egyenesen akadályozott legyen. Ezért kerülni kell a következő “javulást rossz irányba”:

  • Összegabalyodott kábelek

Minél több elektronikus eszköz van, annál nehezebb az összes kábelt megfelelően elhelyezni. Itt egy úgynevezett kábel polip segíthet, amellyel gyorsan elháríthatók a bukás veszélyei. A kábelcsatornák felszerelése is elővigyázatosságból megéri, és ma már számos olyan asztal van, amely már rendelkezik megfelelő eszközökkel a kábelvezetéshez. További praktikus tippek az otthoni kábellel szemben heim.de.

  • Nyugodjon meg, kerülje a káoszt

Nem olyan könnyű mindig elszigetelni otthoni irodáját szobatársaitól, és békében a munkájára koncentrálni. Pszichológiai szempontból azonban célszerű úgy is elhelyezni a munkahelyet, hogy legalább az ajtó zárható legyen, hogy nyugodtan gondolkodhasson. Ellenkező esetben az otthoni iroda előnyei gyorsan elavulnak.

otthoni iroda modern irodabútor irodai berendezések vezetői szék bőr fekete fal polcok irodabútor

  • Rendszeresen kelj fel

Az otthoni irodában végzett munka jó ülést igényelhet, ugyanakkor fontos az is, hogy rendszeresen nyújtsa ki a lábát. Ideális esetben a test minden óra után kissé fellazul – mivel az ilyen mobil munkavégzés megakadályozza a fizikai sérüléseket, legyen szó cukorbetegségről vagy a koszorúér -betegségekről.

  • Nincs üveg

Az íróasztal kiválasztásakor sok mindent figyelembe kell venni, de gyakran a megjelenés is meghatározó. Bár az üvegasztalok stílusosnak és modernnek tűnnek, még nem bizonyítottak a tanulmányban. Mivel az üveg hideg, és az otthoni dolgozó ezért mindig automatikusan megpróbál nem érintkezni az üveglappal. Ez azt jelenti, hogy a karok folyamatosan felemelkednek, és íngyulladás léphet fel.

  • Tedd laptop nélkül

A laptopot nem szabad hosszú ideig használni, mivel nem felel meg a VDU munkajogi előírásainak. Ehelyett a képernyőnek legalább 50 centiméterre kell lennie az arcától, és szemmagasságban kell lennie. A testtartás szintén nem ideális a laptopnak köszönhetően. Ha nincs otthon számítógépe, a csatlakoztatott billentyűzet, extra képernyő és egér segítségével orvosolhatja a helyzetet.

otthoni iroda modern irodabútor ergonomikus íróasztal szék labda otthoni iroda modern irodabútor irodai berendezések laptop számítógép egészséges munka ergonómikus otthoni iroda modern irodabútor íróasztal szék ergonomikus laptop