Egészségedre

Így kell erősítenie saját immunrendszerét a bezárás során

Tavaly nyár végén úgy gondolták, hogy a koronavírus legrosszabbja valahogy véget ért. Sajnos 2021 elején ismét a legszigorúbb lezárásban vagyunk. Ahhoz, hogy megvédje magát, erős immunitásra van szüksége. Normál körülmények között sok mozgás és friss levegő ajánlott. A koronazár idején azonban ez csak nehezen működik. Annyi mindent lehetne tenni. Már számos cikket megosztottunk a jó közérzet és a jó egészség érdekében a lezárás során. Ebben a cikkben talál linkeket erre. A következőkben összefoglaljuk, hogyan lehet könnyedén erősíteni saját immunrendszerét.

Erős immunrendszert érhet el a szezon változatos étrendjével

A finom szezonális zöldségek erősítik az immunrendszert

A kiváló minőségű étrend automatikusan erősíti az immunrendszert

Számos tudományos tanulmány, valamint sok ember személyes gyakorlati tapasztalata azt mutatja, hogy a jó egészség a kiváló minőségű ételekkel kezdődik. Mindenekelőtt az otthoni időt kell felhasználnia arra, hogy a lehető legtöbb ételt maga készítse el.

Válasszon kiváló minőségű ételeket és szezonális zöldségeket. A mozgáshiány miatt csökkentenie kell a szénhidrátok mennyiségét, vagy több teljes kiőrlésű terméket kell fogyasztania. Ezt meg lehet tenni például a nemrégiben népszerűvé vált uborka diéta egyik változatán keresztül.

A vegán ételek, mint ez a finom szendvics, általában tele vannak egészséges összetevőkkel 

A vegán recept ötletek erősítik az immunrendszert

Kényeztesse magát finom és egészséges receptekkel

Maradjunk még egy kicsit a helyes étrendnél. Mivel valószínűleg ez lesz a legnagyobb kihívás sok ember számára a járvány idején. Ahelyett, hogy kevesebbet akarna enni, próbálja ki a kalóriaszegény és egészséges összetevőket tartalmazó recepteket. A vegán desszertek és a finom saláták változatos, néha egzotikus összetevőkkel is csodálatos részét képezik egy ilyen táplálkozási tervnek. Nagyszerű ízüknek köszönhetően egyfajta kiemelést jelentenek az étlapon, ráadásul a napi ütemtervben nagyszerű receptötleteknek kell szerepelniük helyi szezonális zöldségekkel és egészséges ételekkel. Ez nagymértékben függ az egészséges összetevők változatos fogyasztásától!

Kísérletezzen új receptekkel egészséges, szezonális ételek felhasználásával

Növelje az immunrendszer egészséges táplálkozási tippjeit

Gyógynövények az immunrendszer számára

Számos egészséges gyógynövény létezik, amelyek kifejezetten erősíthetik az immunrendszert. Ezek közül megtalálhatja a legfontosabbakat ebben a cikkben. Ennek alapján kreatívkodhat, és különféle teákat vagy ételeket kóstolhat meg vele. Ne becsülje alá a gyógynövények és fűszerek erejét. Az esetleges túladagolást azonban kerülni kell. A csomagoláson látható, hogy mennyit kell bevennie belőle. Ha frissen szedi és maga szárítja, akkor ismét tanácsot kell kérnie egy szakértőtől a helyes adagolással kapcsolatban. A gyógynövények használatának két fő stratégiája van. Az első esetben megfelelő adagot vehet be hosszabb idő alatt – általában körülbelül 30 napig. Hét napos szünet után folytathatja a következőt.

A jóga az abszolút győztes, amikor a fizikai és pszichológiai előnyök kombinálásáról van szó

Legyen aktív - erősítse saját immunrendszerét

Sport vagy jóga testnek és léleknek

A sport nemcsak a fizikai formája miatt fontos. Strukturálja napjainkat és növeli önbizalmunkat. A kimért rendszeres testmozgással gyorsan megszabadulhat a rosszkedvtől. A jóga abszolút csodaszer e tekintetben. Ezzel és a Pilates -szel a hormonjaink különösen gyorsan egyensúlyba kerülnek. Még akkor is, ha nem végez túl megerőltető testmozgást, kontroll alatt tartja a súlyát. Az izomszövet mély szinten erősödik. Ez növeli az állóképességet, tartósan tonizálja a testét, és természetesen erősíti az immunrendszert.

A jóga és a pilates megerősítette az immunrendszert

Erősítse az immunrendszert - nagyszerű jógagyakorlatok

Szellőztesse ki megfelelően a lakást, és töltse meg nagyszerű aromákkal

Immunrendszerünk egyik legjobb barátja a friss levegő. Mivel a friss levegőn való mozgásunk jelenleg korlátozott, legalább megfelelően szellőztessük ki a lakásunkat. Ez nem csak egészséges, de javítja a hangulatot is. Ezenkívül törekednie kell arra, hogy gyönyörű aromákat adjon otthonának. Ezt illatos gyertyákkal vagy botokkal, természetes illóolajokkal érheti el. Próbáljon ki különböző ízeket és kísérletezzen, amelyek a legjobbak az Ön és családja számára. A pozitív gondolkodás és az általa elért belső kényelem többek között az immunrendszert is erősíti.

Rendszeresen szellőztesse otthonát

Erősítse az immunrendszert - szellőztesse ki az ablakot

Előnyben részesítse a pozitív szokásokat

Mi a helyzet az újévi fogadalmakkal? Valóban arra készül, hogy egyik vagy másik rossz szokását jobbra cserélje? Különösen kerülni kell az alkoholt, a cigarettát, a gyorsételeket és az édességeket. Egyrészt a lezárás során nagy a veszélye annak, hogy ezek gyorsan függőséggé válnak. Hosszú távon befolyásolják a hangulatunkat is. A fogyasztás pillanatában gyorsan emelkedik, mert jelenleg erősen elutasítják az úgynevezett boldogsághormonokat. Az ilyen szerek rendszeres bevitelével azonban tartósan csökken a szerotonin, a dopamin, az adrenalin és a toradrenalin általános szintje a szervezetünkben. Ennek eredményeként olyan állapotok alakulnak ki Önnél, mint a depresszió és kiég, és ezek is gyengítik az immunrendszerünket.

Bármi, ami felfrissíti a levegőt és gyönyörű aromákkal tölti meg, jó az immunrendszerednek 

Frissítse a levegőt és erősítse az immunrendszert

Maradjon jó hangulatban, amíg csak lehet!

Az egészséges táplálkozás, a testmozgás és a saját szokások javítása – mindez a pozitivizmusra irányul. Arra is törekedj, hogy a kritikus helyzeteket ne nézd túl pesszimistán és drámaian a mindennapi életben. A jó hangulat és a belső egyensúly bizonyítottan erősíti az immunrendszert. Mint látható, az érzelmi jóléten való optimális munka együtt jár a jó fizikai formával. Nem szabad túl sokat próbálkozni, vagy túl lusta lenni. Használja ki a hosszabb otthon maradást, hogy megtudja, mi az igazán jó az Ön számára. Ön is nagyobb valószínűséggel marad egészséges.

Az otthoni aromaterápia nagyban hozzájárul a jólétéhez

Aromás olajok - erősíti saját immunrendszerét

Erősítse az immunrendszert - nagyszerű illatok - nagyszerű ötletek

Tegyen meg mindent, hogy jó hangulatban maradjon 

Erősítse az immunrendszert - otthon dolgozzon

Az értékes termékekből készült finom vegán édességekből nem igazán hízol

Erősítse az immunrendszert - finom cukorkák

Erősítse az immunrendszert - vegán torta ötletek

Az ételek elkészítése érdekes receptek szerint – ez egészségesebbé és szórakoztatóbbá teszi az életet

Erősítse az immunrendszert, és egészséges hozzáállást tanúsítson az élethez

Pizza és tészta - erősíti az immunrendszert