Frizure

Savjeti i trikovi za tanku kosu – lakše nego ikad!

tanka kosa njegujuća frizura tanka kosa

Tanka kosa – dotjerivanje i usklađivanje frizura koje će vam uspjeti lakše nego što mislite

Imate tanku kosu? Nemojte se zavaravati misleći da to automatski znači nezdravo i slabo. To je genetska posebnost koja bi također mogla biti korisna u mnogim slučajevima.

To je svakako teško odmah prihvatiti kada je kosa cijelo vrijeme zalijepljena za glavu, a tjeme odjednom postaje vidljivo svaki put kad pokušate oblikovati.

Međutim, tanka kosa puno je prikladnija za mnoge frizure. Kako biste od toga imali koristi, sve što trebate učiniti je naučiti kosu učiniti gušćom i voluminoznijom. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam puno pomoći u tom pogledu. Neki su mnogo brži i lakši za implementaciju nego što mislite.

Prilikom pranja kose bolje je ne težiti brzom, već trajnom učinku.

Šamponi za volumen sa silikonom – loš kompromis

njega tanke kose za frizure za tanku kosu

Isprobali ste sve vrste šampona za volumen i rezultat je više nego razočaravajući. Volimo vam vjerovati. Razlog tome je što učinci traju samo nekoliko dana. Šamponi za volumen stvaraju sloj koji čini kosu debljom. Međutim, pranje tanke kose nekoliko puta šamponom za volumen učinit će kosu tvrđom i debljom. Cirkulacija se pogoršava, a u nekim slučajevima čak može doći i do opadanja kose.

Vitamin B i minerali – mudar izbor

njega tanke kose za frizure tanka kosa

Šamponi s vitaminom B i mineralima ne pružaju trenutni učinak poput onih sa silikonom. Međutim, oni su dugoročno bolje rješenje. Mogu se koristiti gotovo svaki dan, poboljšati stanje kose i omogućiti redoviti tretman intenzivnim češljanjem i nekim sredstvima za oblikovanje. To je iznimno važno za tanku kosu.

2 u 1 – apsolutno zabranjeno

frizure za njegu tanke kose za finu kosu tanka kosa

Kad se brinete za tanku kosu, trebali biste zaboraviti na šampone 2 u 1. Kosa će vam postati ljepljiva i izgubit će sjaj.

Tanka kosa – regenerator bez masti

proizvodi za finu kosu njeguju tanku kosu

Regeneratori koje odaberete trebali bi imati malo masti. Oni bi radije bili ispunjeni ekstraktima i proteinima. To kosi daje volumen, a da ne postane preteška.

stil

frizure tanka kosa frizure za finu kosu

Za dobro oblikovan izgled upotrijebite pjenu sa srednjom čvrstoćom. Nanesite ovo samo na korijenje. Lagani lak za kosu i dalje bi bio vrlo prikladan.

Pogodne frizure za tanku kosu

frizure na tanku kosu tanka kosa

Izazov postizanja volumena povećava se sa svakim centimetrom rasta kose. Ali to ne znači da ste osuđeni na to da uvijek imate kratku kosu.

Kratke frizure uvijek su dobre za samouvjerene dame s lijepim crtama lica. Ali čak i ako više volite romantične duge frizure, imate mnogo mogućnosti. Jedan od njih je trajna. Mora početi sa savjetima. Ponekad se trajna doza može obaviti samo tamo. To daje vašoj kosi volumen i prirodan oblik u isto vrijeme, bez obzira na to je li valovita, kovrčava ili ravna.

Koristite esencijalne proizvode

njega za tanku kosu tanka kosa frizure tanka kosa

U tom je slučaju bolje uložiti u profesionalnu njegu kose organskim proizvodima. To košta malo više, ali puno bolje zadržava strukturu vaše kose. Ako su tanki, potrebna je nježna njega.

S dugom, tankom kosom morate obratiti posebnu pozornost na ispucale vrhove. Redovito odlazite frizeru, često koristite prikladne proizvode za njegu i ne zaboravite na mnogo različitih maski za kosu.

Svjetlije nijanse

frizure za tanku kosu tanka kosa

Imate li jako svijetlu ili jako tamnu kosu? Potičemo vas da ih rasvijetlite. Sve crvenkaste i narančaste nijanse doprinose vizualno voluminoznom efektu. Tamnoplava bi također bila idealna za vas.

Dijeta za zdravu kosu

frizure zdrave hrane za tanku kosu tanka kosa

Pravilna prehrana također može potaknuti željeni izgled kose i kože. U ovom konkretnom slučaju važno je unositi dovoljno proteina. Morska hrana, govedina, piletina, orasi i klice jako se preporučuju.

Nastavite jesti sve što je bogato vitaminima B. U praksi to znači više kruha od cjelovitih žitarica, tamnozelenog povrća, graha i kukuruza.

 Pravilno njegovanje i frizura učinit će da vaša tanka kosa izgleda preslatko

frizure za tanku kosu frizura tanka kosa

Pravilna prehrana također može potaknuti željeni izgled kose i kože

frizure za tanku kosu njega za tanku kosu

Svijetla kosa izgleda mnogo voluminoznije

   frizure tanka kosa njega tanke kose

Tanka kosa – Kovrčama pružite veći volumen kose

njegovanje tanke kose oblikovanje tanke kose

S dugom, tankom kosom morate obratiti posebnu pozornost na ispucale vrhove

frizure tanka kosa frizura tanka kosa

Duga kosa je zahtjevnija u smislu njege

frizure za tanku kosu frizura za tanku kosu

Kratke frizure uvijek su dobre za samouvjerene dame s lijepim crtama lica

kratke frizure frizure za tanku kosu tanku kosu

Vaš frizer vam može najbolje savjetovati 

frizure tanka kosa frizure za finu kosu

Naučite dobro oblikovati kosu

frizure za finu frizuru tanka kosa

Izvrstan primjer – kratka frizura za tanku kosu

frizura na tanku kosu frizure tanka kosa