építészet

Kőszőnyeg – a divatos természetes kőpadló előnyei és hátrányai

Gondolkodik azon, hogy hamarosan új padlóval frissíti fel otthonának megjelenését? Mint valószínűleg már tudja, ez hatalmas hatással lehet a belső vagy külső esztétikára. Ezért a választásnak jól össze kell hangolnia életkörülményeivel és követelményeivel. Az egyik padló, amellyel általában nem lehet baj, a természetes kő. Végül is nem hiába évezredek óta sok építész kedvence. Az újonc ebben a kategóriában a kőszőnyeg.

Kőszőnyeg - a divatos természetes kőpadló előkert garázsház előnyei és hátrányai természetes kő kavicsok

Egyébként mi az a kőszőnyeg?

A kőszőnyeg kiváló alternatíva a csempék, parketta, laminált, linóleum, szőnyegek, stb. Különböző formájú, méretű és színű ásványi részecskék – kvarc homok, tengeri kavicsok, márvány és még féldrágakövek – keverékéből áll. A homok kitölti a nagyobb darabok közötti réseket és megerősíti a felületet. Végül egy kötőanyagot, általában epoxigyantát vagy PU gyantát öntünk mindenre, hogy rögzítsük a végső kialakítást.

A kész kőszőnyeg nemcsak fantasztikusan és egyedien néz ki, hanem megnövelt szilárdsággal és hosszú távú tartóssággal is rendelkezik. A polimer kötőanyagként való használata miatt ez a padlóburkolat a teljes megszilárdulása után nedvességálló is. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik, hogy kő szőnyeget használjon sok területen, például nappaliban, fürdőszobában, konyhában, erkélyen, lépcsőn, kertben, garázsban, üzlethelyiségben stb. Ez azonban csak töredéke minden előnyének. Mai cikkünkben közelebbről megvizsgáljuk ezt a modern padlót és bemutatjuk fő tulajdonságait.

Kőszőnyeg - a természetes kőből készült ház divatos, természetes kőből készült lépcsőjének előnyei és hátrányai

A kőszőnyeg és számos előnye és hátránya

A kő szőnyegnek, mint más padlóburkolatoknak, számos előnye és hátránya van. Íme néhány a legfontosabbak közül:

előnyei

 • Viszonylag egyszerű és gyors telepítés: a kőszőnyeget az esztrichhez hasonló módon öntik. Ez egyszerűen megtehető meglévő beton- vagy csempepadlón. De ez korántsem barkácsprojekt. A legjobb, ha ilyen terület szakemberéhez fordul BodenDOC cég.
 • Gug beltéri és kültéri területekre egyaránt alkalmas.
 • Magas hőállóság és mechanikai igénybevétel. A kőszőnyegek -40 és +120 fok közötti hőmérsékletet bírnak, terhelhetőségük 45 tonna körül van. Könnyű javítani, még akkor is, ha sérült.
 • Alkalmas az allergiások számára, mivel nagyon kevés por keletkezik, amikor ezen a felületen jár.
 • Hézagmentes, sima felület és ezáltal a szoba optikai nagyítása. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a kerti területeken lévő kőszőnyegeket soha nem borítja be fű, gyom, moha és más növények.
 • Nedves állapotban is csúszásmentes, így ideális nedves helyiségekbe.

Kőszőnyeg - a divatos természetes kőpadló természetes kő előnyei és hátrányai a medence körül

 • A többi természetes kőpadlóhoz hasonlóan a kőszőnyeg is tovább tárolja a hőt, ami nagyon energiatakarékos, különösen padlófűtéssel kombinálva.
 • Mivel a kavicsok tökéletesen simaak és gömbölyűek, nagyon kényelmesen érzik magukat a lábad alatt, és egyszerre masszázsként hatnak. Ez teszi a kőszőnyeget ideálisvá a medence körül, a fürdőszobában vagy az erkélyen, ahol mezítláb élvezheti a padlót.
 • A kőszőnyeg kialakítása nagyon sokoldalú. Kombinálhatja nagy kőlapokkal, elképesztő mozaikokat készíthet, vagy különböző színű kavicsokat használhat, és összetett mintákat készíthet.

hátrány

 • Viszonylag magas anyag- és szerelési költségek, de még mindig olcsóbbak, mint a nagy formátumú kőlapok vagy tömörfa.
 • Nehéz eltávolítani.
 • A nem megfelelő használat továbbra is karcolásokat, repedéseket és makacs foltokat okozhat.

Kő szőnyeg - előnyei és hátrányai a divatos természetes kő padló nappali modern divatos

A kőszőnyeg ápolása és tisztítása

Várja meg az első tisztítást, amíg a kőszőnyeg teljesen megszilárdul. A felső polimer réteg általában 24 óra elteltével megszilárdul, de a teljes padlóburkolatot 5 vagy több napig nem szabad használni.

A tisztításhoz használjon agresszív oldószerektől mentes készítményt. Ellenkező esetben a kőszőnyegben lévő kötőanyag feloldódhat, és néhány éven belül akár apró kavicsok is gurulhatnak a házon. Ennek a veszélynek a kiküszöbölésére speciális tisztítószerek állnak rendelkezésre a kőszőnyegekhez. Ha a csapvíz nagyon kemény, utána törölje le a padlót egy puha mikroszálas kendővel, hogy elkerülje a kellemetlen fehér foltokat szárítás után.

A kőszőnyeg vizuálisan vonzó és divatos alternatíva sok más klasszikus padlóburkolathoz. Ha saját maga szeretné használni és élvezni ennek az egyedülálló padlónak az előnyeit, akkor a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot egy megbízható szakemberrel.

Kőszőnyeg - a divatos természetes kőpadló nappali fa és természetes kő kombinációjának előnyei és hátrányai