Blagoslovljen bio

Napunite kutije za ručak za školu zdravim delicijama – kreativne ideje i korisni savjeti

Opet je to vrijeme – djeca idu u školu, a roditelji diljem svijeta ponovno počinju puniti kutije za ručak. Međutim, osjećate li se obeshrabreno ili vam nedostaju ideje? Donosi li vaš učenik opet netaknutu kutiju? Ako je tako, onda nikako niste sami! Stvaranje zdravih i ukusnih obroka pet dana u tjednu značajan je izazov za toliko roditelja. Pogotovo ako znate da zdrav ručak nije samo kritičan za tjelesnu dobrobit vašeg djeteta, već mu pomaže i da ostane koncentriran tijekom cijelog školskog dana. Kako bismo vam pomogli da uspješno obavite ovu posebnu zadaću za roditelje, za vas smo sastavili mnoge kreativne ideje i korisne savjete. Ovakva školska kutija za ručak nikad se ne vraća kući puna.

Djeci je potrebna raznolikost pa svaki dnevni meni učinite malo drugačijim

Punjenje kutije za ručak za školu zdravim delicijama - trikovi s idejama i savjetima za djecu svih dobi

Malo kreativnosti nikada ne može naštetiti, a i jako je zabavno

Ideje o sendvičima Minions djeca napune kutiju za ručak u školi zdravim dobrotama

Kutiju za ručak u školi punite samo zdravom i ukusnom hranom

Što se tiče školske kutije za ručak, zapravo imate veliki izbor namirnica koje možete izabrati. Zadatak postaje težak tek kad morate razlikovati zdrave i nezdrave mogućnosti. Koji je zapravo pravi izbor? Na sljedećem popisu dajemo vam nekoliko ukusnih prijedloga koji su do vrha ispunjeni vitaminima i mineralima. Možete stvoriti stotine ovih kombinacija, koje će školsku kutiju za ručak držati zanimljivom i raznolikom tijekom cijele godine.

Što je više boja u jelovniku, to je u njemu više različitih hranjivih tvari

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama ispunjava veliki izbor zdrave hrane

Zar ove sove i kokoši nisu preslatke?

Školska kutija za ručak sa zdravim dobrotama ispuni sove životinje kreativnim idejama za kutiju

Napunite kutiju za ručak za školu sa idejom zdravih dobrota s puno povrća

Zlatno pravilo, svaka školska kutija za ručak treba sadržavati:

  • Porcija voća
  • Porcija povrća
  • Proteini i zdrave masti
  • Zdravi ugljikohidrati

Osim toga, uvijek birajte namirnice koje i dalje izgledaju privlačno i imaju ukusan ukus čak i nakon sati sjedenja u kutiji za ručak. Na primjer, kriške jabuka, krušaka i avokada mogu brzo zapeći, što ih čini vrlo neprivlačnim za većinu djece. Možete ga poprskati s malo limunovog soka, ali bit će i kiselog okusa.

voće: Uvijek koristite svježe i sezonsko voće, po mogućnosti iz regije. Sušeno ili konzervirano voće Voćna koža, koji se često reklamiraju kao zdravi, svi imaju jako puno šećera. Ako se vašem djetetu jako sviđa i traži ih, onda je najbolje da sami pokušate napraviti voćni čips ili kožu. Tako da točno znate što je u njemu.

povrće: Ponudite šareno miješano povrće u kombinaciji s ukusnim pestom, guacamoleom, Humus ili maslac od oraha. Celer, cherry rajčice, dječja mrkva, kriške papra i štapići krastavca omiljeni su i obično se dobro slažu. Ako vaše dijete obožava čips, upotrijebite čips od povrća, riže ili leće umjesto visokokaloričnog čipsa.

Odaberite voće i povrće koje će izdržati prijevoz do škole i duge sate u džepu

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama ispuni bogatu kutiju s puno boja

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama.Veliki izbor dječjih obroka

kruh: Kad djeca postupno gube interes za sendviče, sve što trebate učiniti je promijeniti vrstu kruha. Idite zajedno u najbližu pekaru i isprobajte različite vrste – peciva, peciva, pogačice, kruh od povrća, focaccia, hrskavi kruh, kruh od riže itd. Možete čak napraviti i sendviče od zebre s kriškom bijelog kruha i kriškom tamnog zrna cijelog zrna. kruh.

S aparatom za kruh možete čak i sami osmisliti svoje vrste kruha i ispeći ih vrlo jednostavno

Kutija za ručak za školu sa zdravim delicijama ispunjava zvijezde kreativnih ideja o sendvičima

Kutija za ručak za školu sa zdravim poslasticama, napunite omote idejama za recept za umak

Punjenje za sendviče: Ponekad nije kruh, već nadjev. Naravno, ne bi trebao sadržavati samo malo sira i šunke. Isprobajte domaće maslace od orašastih plodova, različite vrste sira, tunjevine, jaja, različite vrste šunke i pečenog mesa, grah, zelenu salatu, špinat, avokado, kisele krastavce itd. Neka svaki sendvič bude šaren i privlačan. Izbjegavajte slatke nadjeve poput džemova ili Nutelle i umjesto toga upotrijebite med kako biste zadovoljili slatkiš svog učenika.

muffini: Napravite svoje zdrave kolače i kolačiće s puno voća i povrća. Iznenadit ćete se kako je lako sakriti nepopularnu hranu u muffine. Mnogi se roditelji kunu u to.

pića: Voda je najbolje piće za djecu u vrijeme ručka. Ali možete ponuditi i zdrave svježe smoothie od cijelog voća i povrća. Sokovi nisu izvrsna alternativa jer sadrže samo šećerni sok bez pulpe ili vlakana.

Na ovaj način ćete se i vi i vaša djeca zabaviti vraćajući se u školu

Kutija za ručak za školu ispunjena zdravim delicijama ukusnim idejama za polazak u školu

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama ispuni sendvič voće povrće zdravo

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama ispuni humus dječjom mrkvom i grahom

Savjeti i trikovi za smanjenje jutarnjeg stresa

Na sljedećem popisu pronaći ćete neke druge korisne savjete i trikove koji će uvelike olakšati punjenje kutije za ručak u školi i smanjiti stres.

  • Pokušajte u školsku kutiju za ručak ne stavljati ništa što vaše dijete nikada prije nije pojelo. Bolje je prvo isprobati novu hranu kod kuće kako biste znali sviđa li se i kako vašem djetetu.
  • Uvijek režite hranu tako da je vaše dijete može bez problema koristiti nožem. Hrana s prstima i ražnjići vaši su najbolji prijatelji u tom pogledu.
  • Ne brinite ako vaše dijete jede više ili manje u školi nego kod kuće. Različita okruženja imaju različite učinke na apetit.
  • Školske ručkove pripremite unaprijed navečer ili rano ujutro kako biste izbjegli žurbu. Skuhajte veliku večeru, a ostatke zapakirajte u školsku kutiju za ručak ili ih zamrznite na još jedan dan.
  • Omogućite svom djetetu da napuni svoju školsku kutiju za ručak hranom po svom izboru. Kad su djeca uključena u pripremu vlastite hrane, obično više uživaju u njoj. Također možete iskoristiti ovu priliku da ih naučite više o zdravim prehrambenim navikama.
  • Odaberite školsku kutiju za ručak s odvojenim pretincima. Ovo vas podsjeća da sve sastojke uključite u dobro izbalansiran obrok, a da sve bude odvojeno kako se ručak vašeg djeteta ne bi pretvorio u kašu.

Djeca uvijek vole sudjelovati

Punjenje kutije za ručak za školu zdravim delicijama Neka djeca sudjeluju

Najbolje je napuniti kutije za ručak unaprijed i u miru – da ništa ne zaboravite

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama ispunjava šarene kutije za različite dane

Kutije za ručak, unatoč imenu, ne moraju uvijek sadržavati sendviče

Kutija za ručak u školi sa zdravim dobrotama ispunjava ideje bez kutije za sendviče

Ukusna i slatka ideja za Uskrs

 Napunite kutiju za ručak za školu zdravim dobrotama

Umjesto kriški upotrijebite cijelu jabuku ili krušku

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama ispuni božićnu kutiju tematskom hranom

Punjenje kutije za ručak u školi može biti zabavno i za vas i za vaše dijete. Kad upoznate osnove, lako možete stvoriti vlastite prilagođene tjedne rasporede i ukloniti stres iz jutra.

Trail mix s kokicama dat će vašem učeniku veliki polet

Kutija za ručak za školu sa zdravim dobrotama ispunjava šarene ideje za obroke za djecu

Kutija za ručak u školi sa zdravim dobrotama ispunjava zdrave ideje za učenike

Kutija za ručak za školu sa zdravim poslasticama, obloge napunite umakom i mrkvom

Školska kutija za ručak sa zdravim dobrotama puni ražnjiće i ideje za voćnu hranu