zanatske ideje, uradi sam

Slikanje platna: umjetnička ideja za vaše slobodno vrijeme

Platno slikanje drveća

Biste li voljeli umjetničku, kreativnu i opuštajuću aktivnost za svoje slobodno vrijeme? Što mislite o slikanju platna? U ovom ćemo vam članku dati neke ideje za prekrasne slike koje možete stvoriti kod kuće, a da niste profesionalni umjetnik. Uljepšat će vaš dom i dati unutrašnjosti osobni pečat! Pročitajte naše savjete!

Slikanje platna: umjetnička aktivnost u slobodno vrijeme

Slikanje ideja i prijedloga za platno

Slikanje na platnu uopće nije tako teško kao što izgleda na prvi pogled. Čak i ako ne možete dobro slikati, postoje neke jednostavne tehnike koje možete koristiti za stvaranje prekrasnih slika. Ovako biste mogli ukrasiti svoj dom bez trošenja tone novca na slike! Osim toga, slikanje na platnu posebno je opuštajuće i može vam pomoći da se nosite sa svakodnevnim stresom. Ako imate djecu, i oni bi se mogli pridružiti – zabava je zagarantirana! A gotovim slikama možete uljepšati dječju sobu, na primjer. Zvuči odlično, zar ne? &# 128578;

Slikanje platna: ideje i prijedlozi

Šarene točkice boje na platnu

Ideje koje ćete pronaći u ovom članku lako se mogu pratiti ili modificirati prema vlastitom ukusu. Gotove slike vizualno bi povećale svaku sobu u vašem domu i naravno impresionirale vaše goste. Lijepe slike obično uopće nisu komplicirane. Na primjer, možete nacrtati grančice na platnu i ukrasiti ih šarenim točkicama umjesto cvijeća. Rezultat izgleda minimalistički i vrlo lijep!

Slikanje platna divna ideja

Također bi bilo osobito lako slikati drveće. Na primjer, mogli biste snimiti četiri takve slike s različitim bojama pozadine koje su u skladu s vašim interijerom ili predstavljaju četiri godišnja doba: zelena za proljeće, žuta za ljeto, narančasta i smeđa za jesen i plava za zimu. Tada se slike mogu objesiti jedna do druge, npr. U dnevnoj sobi. Zvuči odlično, zar ne? &# 128578; Drvo niste mogli slikati ručno, već koristite matricu, što vam dodatno olakšava zadatak.

Osmislite vlastite geometrijske motive

stvoriti sjajne geometrijske uzorke

Slikanje geometrijskih uzoraka također je vrlo jednostavno. Pokrijte svoje platno trakom i pojedine kutije obojite različitim bojama po vašem izboru. Pustite da se slika osuši i uklonite traku. Već završeno! Prilikom bojanja mogli biste se igrati s različitim nijansama boja kako bi slika najbolje odgovarala vašem interijeru. Osim toga, geometrijski motivi i jasne linije trenutno su vrlo moderni – vrlo dobro odgovaraju modernom minimalističkom namještaju.

Kontrastne boje i nagibi izgledaju stvarno sjajno!

izvrstan zidni ukras leptir

Kontrastne boje i prijelazi boja također izgledaju vrlo efektno i dobra su ideja ako želite staviti naglasak u unutrašnjost sa slikom. Gradijenti boja mogli bi se širiti odozgo prema dolje ili vodoravno – npr. Slijeva nadesno. Svjetlija nijansa trebala bi se stopiti u nešto tamniju. Odabirom možete dobiti lijep nagib Boje na vodenoj bazi koristiti. Također vam je potrebna velika četka od pjene, tri plastične čaše i tri nijanse boje iz iste obitelji – poput svijetlo ružičaste, tamno ružičaste i fuksije. Možete čak koristiti četiri ili više tonova boje za fino gradijent. Neke novine za staviti su također dobra ideja.

Dizajn ombre efekt

Slikanje ide tako da se prvo nanese najsvjetlija boja po cijelom platnu. Pričekajte da se osuši i sada upotrijebite srednju boju. Pomoću njega glatkim pokretima obojite platno od vrha do sredine. Na kraju, upotrijebite najtamniju boju. Nanesite ovo ponovo odozgo na dvije prethodne boje, ovaj put zaustavljajući se oko 4 inča ispod središta. Na ovaj način dobivate prekrasan ombre efekt!

Snimite osobne fotografije za svoj dom

veliki poklon dan očeva

Naravno, mogli biste dizajnirati i osobna platna za posebne prigode – npr. Platno s otiscima stopala vaše djece ili otiscima ruku kao dar za vaše roditelje ili bake i djedove. Za više inspirativnih ideja pogledajte fotografije u nastavku!

3D cvijet prekrasan

Slikanje platna apstraktni motivi valovi

Slikajte sami sliku apstraktnih motiva

Slikanje platna izvrsne tehnike

Nanesite boju kartonom

Slikaj platno kako si

Slikanje platnom svjetlosne tehnike

Valovi oblikuju platno

Platno valovi valovi kartonska kutija

Olovke tope sjajnu ideju

Bojice otapaju toplinu

Platno ukrašava voštane bojice

prekrasna slika drvo proljeće

izvrsne slike geometrijski motivi

Šarene mrlje slikaju tople boje na platnu

sami napravite odličan ukras za stan

ideje i prijedlozi za domaću zidnu dekoraciju

Platno slika mrlje u boji pointilizma

Slikanje platna sjajne vintage ideje

domaća zidna dekoracija prekrasnih boja

Karta svijeta slikanjem platna vrlo lijepa

Platno slika cvijeće slovima

Krugovi za slikanje platna

Platno slika geometrijske motive u boji

Zidni ukrasi sami napravite gumbe od tkanine

Slikanje platna s djecom

Lav slikanje lava sjajan izgled

Zidni ukras točkasti uzorak šaren

Slika ptica žuto siva pozadina

Slika na platnu kit