zanatske ideje, uradi sam

Sami šivajte jastuke za dojenje za bebu: besplatne upute

Jastuk za dojenje za bebu DIY

Šivanje jastuka za dojenje prekrasna je ideja i prije nego što se dijete rodi. Tamo vaše malo blago može ležati poput pravog kralja / kraljice i ne kotrljati se u stranu dok to radite, na primjer zamotati. No, jastuk je također vrlo praktična stvar za buduću majku. U posljednjih nekoliko mjeseci trudnoće možda će joj biti teško pronaći udoban položaj za bebinu kvrgu. A sa jastukom za dojenje sa strane, položaj za spavanje može se savršeno stabilizirati! U ovom postu ćemo vam pokazati kako sašiti takav jastuk za sebe ili prijatelja lutalicu! Naše upute nisu osobito teške i savršene su za vas ako se u slobodno vrijeme volite baviti rukotvorinama. Neka vas inspirira!

Sami šivajte jastuke za njegu: potrebni materijali

Jastuci za njegu šivaju materijale

Šivanje jastuka za njegu nije osobito zahtjevan zadatak i može se sašiti sa zatvaračem ili bez njega. Ovdje vam nudimo zanatsku ideju za udoban jastuk u obliku slova U. Za to će vam trebati sljedeći materijali:

  • Ravnalo i škare
  • malo vate
  • 1 m x 1 m jersey tkanina za vanjski jastuk
  • 1 m x 1 m jersey tkanina za unutarnji jastuk (obje tkanine mogu biti različite)
  • Zatvarač za vanjski jastuk (po želji)

Dizajnirajte uzorak

Uzorak za jastuk za dojenje

Naravno, potreban vam je uzorak tako da unutarnji i vanjski jastuci budu iste veličine. To možete jednostavno nacrtati i izrezati na tri lista papira postavljena jedan do drugog. Jednostavno nacrtajte pola banane dimenzija 55 x 62 cm i debljine 21 cm. Možete si pomoći s ravnalom. Nakon izrezivanja, uzorak možete jednostavno zalijepiti ljepljivom trakom.

Sada položite uzorak na lijevu stranu prve tkanine tako da označena linija bude točno na pregibu tkanine. To znači da je tkanina dvostruka. Ponovite dva puta tako da imate gornji i donji dio.

Izrežite tkaninu

Jastuci šivaju oblik polumjeseca

Ponovite istu stvar s tkaninom za vanjsku stranu jastuka. Ovdje biste trebali dodati oko 1 cm dodatka za šav. Na taj će način tkanina na kraju postati malo veća i moći ćete bez problema postaviti jastuke jedan u drugi. Za vanjski jastuk trebat će vam 2 komada tkanine za gornji i donji dio.

Jastuk za njegu DIY: unutarnji jastuk sašite i napunite

Sašite i napunite jastuke za njegu

jednostavne ideje za šivanje za početnike

Zatim izrežite tkanine i stavite komade ispred sebe. Započnite šivanjem unutarnjeg jastuka. Položite dva komada tkanine s desne strane zajedno tako da su rubovi ravni. Sada možete popraviti tkaninu iglama i pomoću cik -cak uboda sašiti gotovo cijeli opseg unutarnjeg jastuka. Ostavljate otvor za okretanje veličine oko 10 cm! Što je veći, brže biste napunili jastuk. Koristite dovoljno pamuka kako bi jastuk postao stabilan i ostao ugodno mekan.

Nakon punjenja, jastuk će imati svoj U-oblik. Ručno zatvorite jastuk ubodom za madrac probijajući tkaninu iznutra prema van, a zatim prelazeći na suprotnu stranu.

Napravite jastučnicu s patentnim zatvaračem

Navlaka za jastuke u obliku slova U

Sada sve što trebate učiniti je sašiti presvlaku za jastuk (ili vanjski jastuk). Lijepo je ako ovaj ima zatvarač pa ga možete skinuti i oprati. Dva komada tkanine za vanjski jastuk stavite jedan na drugi, kao i zatvarač na pravo mjesto – najviša točka luka jednostavno je idealna za to. Označite točna mjesta i sada pričvrstite desnu stranu zatvarača s jedne strane tkanine. Gornji ubod ravnim šavom, pazeći da ne prešivate zube. Ponovite iste korake za drugu stranu tkanine od dresa.

Zatim dva komada tkanine možete staviti jedan na drugi, pričvrstiti ih i sašiti cik -cak šavom. Ali ovaj put ne trebate otvor koji se okreće. Na kraju, gotovi unutarnji jastuk trebate gurnuti u navlaku i zatvoriti ga patentnim zatvaračem. Jastuk za njegu već je spreman!

A ovdje ćete pronaći i upute za šivanje mekanih dekica za igru ​​za bebe!

mekani jastuk

ukrasni dugi jastuk

Napravite vlastitu presvlaku za jastuke

Ručno nacrtajte uzorak

Jastuk za njegu kroasan sladak

Sami sašite jastuke za njegu

Jastuci šivaju sivu tkaninu

slatki jastuk za bebe DIY

Dječji jastuci čine čipku slatkom

Poljupci u obliku slova U

Ideje za šivanje dječjih jastuka

Jastuk za njegu korisna majka beba

sami sašite male jastuke za njegu

Jastuk za njegu za bebu izvrstan dar

Navlaka za šivanje jastuka za njegu

mali jastuk za dojenje, u obliku polumjeseca

Jastuk šivati ​​tkanine točkice

Šivajte jastuke za njegu korak po korak

Slatki jastuk za dojenje za bebu

Jastuke za njegu napravite sami

Sašite i ukrasite jastuke

Jednostavne upute za šivanje

Sami sašite jastuke

Savjeti za šivanje jastuka

DIY jastuci za dojenje za bebu