zanatske ideje, uradi sam

Recept za slano tijesto + neke kreativne zanatske ideje za oponašanje

S djecom napravite recept za slano tijesto

Slano tijesto je prekrasan materijal za rukotvorine od kojeg možete sami napraviti svakakva mala umjetnička djela – od ukrasa za božićno drvce do hladnih privjesaka za ključeve i nakita. U ovom postu nudimo vam recept za super lagano slano tijesto. Dolje ćete pronaći i mnogo korisnih savjeta za izradu slanog tijesta, kao i puno kreativnih ideja za DIY koje možete napraviti sa svojom djecom. Neka vas inspirira!

Djeca se odlično zabavljaju radeći rukotvorine sa slanim tijestom!

Recept za slano tijesto tri sastojka

Modelirajte recept za slano tijesto rezačima za kolačiće

Alati za modeliranje recepta za slano tijesto

Recept za slano tijesto s bojom za hranu

Ideje za izradu s slanim tijestom

kreativne zanatske ideje slano tijesto

Recept za slano tijesto DIY ukrasi za božićno drvce

Figure od tijesta sjajni su darovi

S djecom napravite recept za slano tijesto

Recept za slano tijesto Otisci ruku dijete majka

Da biste sami napravili slano tijesto, zapravo su vam potrebna samo tri sastojka: brašno, sol i voda! Oni su doslovno u svakom domaćinstvu, što slano tijesto čini savršenim materijalom ako odjednom dobijete inspiraciju za izradu. Gotove figurice od slanog tijesta postaju posebno tvrde nakon pečenja i mogu se koristiti po želji – s bojom, sjajem, biserima i svime što vam padne na pamet. Tijesto se može vrlo lako oblikovati rukama. Rezače za kolačiće možete koristiti i za izradu odličnih privjesaka, na primjer. Izrada sa slanim tijestom izuzetno je jednostavna i djeca se jako zabavljaju. Iz tog razloga preporučujemo da zajedno sa svojim malim dragom ostvarite naše zanatske ideje. Koristite fotografije u ovom postu kao uzor ili samo kao izvor inspiracije za stvaranje vlastitih jedinstvenih umjetnina od slanog tijesta!

Recept za slano tijesto od 3 sastojka

Recept od slanog tijesta za jednostavno oponašanje

Likovi tijesta sami daju ideje i prijedloge

Recept za slano tijesto s kukuruznim škrobom

Likovi za tijesto DIY izvrsne ideje

Napravite figure i ispecite tijesto

Ručni radovi s djecom ukrasi za božićno drvce

Ukrasi za božićno drvce boje slano tijesto

Za naš super lagani recept od slanog tijesta s tri sastojka potrebno vam je sljedeće:

– 1 šalica vode

– 2 šalice brašna

– 1 šalica soli

Ovisno o količini tijesta koju želite, možete koristiti više ili manje sastojaka. Samo se morate držati ispravnog omjera miješanja, naime 1: 2: 1. Kako biste tijesto učinili još glatkijim, pola šalice brašna možete zamijeniti kukuruznim škrobom i dodati 2 žlice ulja. Tako se lakše modelira i mijesi gotovo tijesto.

Kao što je već spomenuto, priprema slanog tijesta vrlo je jednostavna. Brašno sa solju trebate staviti u dovoljno veliku zdjelu, dodati vode i sve izraditi u glatko tijesto bez grudica. Ovo se ne smije lijepiti za vaše ruke. Ali ako je to slučaj, samo dodajte još malo brašna dok ne dobijete pravu konzistenciju. Sada je slano tijesto spremno za modeliranje!

Po želji, tijestu možete dodati boju za hranu ili prirodne boje poput kurkume. Međutim, nakon pečenja tijesta gubite snagu. Ako želite jače boje, preporučujemo da figure za tijesto bojite tek nakon pečenja.

Recept za slano tijesto – modeliranje gotovog tijesta

Recept za slano tijesto potrebni sastojci

Izrada ukrasa za božićno drvce s djecom

DIY nakit slano tijesto original

Deco ravan golub od slanog tijesta

originalna vaza s domaćim tijestom

Savjeti za modeliranje slanog tijesta

Izrada zvijezda od slanog tijesta upute za sliku

Ukrasi za božićno drvce sjajne izvorne zvijezde

Napravite recept od slanog tijesta za božićne zvijezde

Obrtnička ideja originalne božićne zvijezde

Slano tijesto možete upotrijebiti za pripremu raznih sitnica kojima možete ukrasiti stan – lijepe privjeske, izvrsne ukrase za stol, tanjure za ruke i stope, zanimljive božićne ukrase, mali pribor za dječju kuhinju itd. Možete napraviti i perle za nakit od slanog tijesta i napravite sjajne ogrlice ili napravite narukvice.

Ručni radovi idu na sljedeći način: pospite malo brašna na radnu površinu i razvaljajte tijesto oklagijom debljine oko pola centimetra. Sada možete modelirati tijesto – rukama, rezačima za kolačiće ili silikonskim kalupima. Ako želite napraviti privjeske, nemojte zaboraviti napraviti rupe drvenim ražnjem.

Pečenje slanog tijesta – korisni savjeti

originalni privjesci od slanog tijesta

Ukrasite ukrase za božićno drvce sjajem

Ukrasi za božićno drvce ovčje tijesto

Iz tijesta izrežite božićne zvijezde

Recept za slano tijesto zvijezda tinker Božić

Figure čine privjeske od tijesta za ukrase božićnog drvca

originalni privjesci od slanog tijesta DIY

Sljedeći korak je pečenje gotovih figura. Slano tijesto ne voli veliku toplinu i trebali biste ga peći što nježnije. Preporučujemo sljedeće: figure pecite na 60 stupnjeva pola sata, a zatim još 30 minuta – na 100 stupnjeva. Sada možete povećati temperaturu na 120 stupnjeva i nakon dva sata figure od slanog tijesta su spremne! Sredina i dno moraju biti potpuno tvrdi. Drugi način uštede energije je da se ukrasi osuše nekoliko dana na sunčanom i toplom mjestu. Na kraju, gotove figure od slanog tijesta trebali biste bojati i lakirati prema vašoj želji.

Možete pronaći još jedan recept i savjete za izradu slanog tijesta ovdje!