zanatske ideje, uradi sam

Otvori mi kad slova: DIY ideja za posebno iznenađenje

Otvorite me kada sami izrađujete slova Upute

Jeste li ikada gledali film “P.S. Volim te ”viđen s Gerardom Butlerom i Hilary Swank – priča priču o čovjeku koji ostavlja pisma svojoj ženi da se otvore nakon njegove smrti. Riječ je upravo o slovima “otvori mi ako” koji su u posljednje vrijeme sve popularniji. Razlog – s ovim možete napraviti posebno iznenađenje za omiljenu osobu – roditelje, dečka ili djevojku, a zašto ne biste i svoju voljenu osobu na Valentinovo? Ideja je savršena ako trenutno ne možete provesti puno vremena s tom osobom ili ako živite daleko jedno od drugog. Takav bi dar bio posebno cijenjen u odnosima na daljinu. Jer sa svakim slovom kažete: “Volim te, mislim na tebe, nedostaješ mi …”. Je li vam se već svidjela ideja? Ako je tako, pogledajte naše prijedloge u nastavku i izvucite inspiraciju iz njih kako biste svojoj omiljenoj osobi priredili nezaboravno iznenađenje!

Otvori me kad pisma – osobni dar za posebnu osobu

Otvori me kad slova iznenade omiljenu osobu

Otvori me kada pisma podliježu idejama situacijama

Otvori me kad pisma sadrže izvorne ideje

Otvori me prilikom pakiranja pisama u poklon kutiju

Otvorite me prilikom pisanja pisama za ideje i inspiraciju

Otvori me kad su slova zapravo puno malih slova koje napišeš omiljenoj osobi. Oni se mogu zamotati kao poklon i dati voljenoj osobi za rođendan, za drugu svečanu prigodu ili bez ikakvog razloga. Međutim, oni se ne smiju odmah otvoriti – na omotnici je napisana određena situacija u kojoj primatelj može pročitati posebno pismo. Tako bi slova pomogla vašoj voljenoj osobi čak i u teškim vremenima kada ne možete biti s njim / njom. Klasična slova nisu jedini izbor – u svaku omotnicu možete staviti i male stvari – poput slatkiša, novca, vaučera, malih papira s inspirativnim citatima, zajedničkih fotografija, čak i uzbudljive knjige u džepnom formatu. Zapravo, postoji toliko mnogo različitih načina da sami dizajnirate slova, a u nastavku vam dajemo nekoliko kreativnih ideja i prijedloga koje biste mogli koristiti kao uzor. Neka vas inspirira!

Otvorite me kada sami dizajnirate slova: Kako ste?

Otvori mi kad pisma velika dizajnerska omotnica

Otvori me kad slova izrežu uzorke Omotnica

Otvori me kad slova označe

Otvori me kad slova budu prvo slovo

Otvori me kad slova budu posljednja

Otvori kada slova izrežu naljepnice

Točan broj slova ovisi samo o vama, ali bilo bi lijepo da ih bude najmanje 10. Također biste trebali odabrati tematski dizajn omotnica ili ih sami dizajnirati te ih naravno označiti na originalan način – po mogućnosti s “Otvori ako …” i kratkim opisom situacije. Prekrasne omotnice možete pronaći u hobi trgovini, naručiti ih na mreži ili ih jednostavno saviti – npr. Od papira za omatanje. Gotova slova također biste trebali zapakirati na originalan način – bilo bi jako lijepo kada biste pronašli prikladnu kutiju s darovima za svoju omiljenu osobu koja će je dugo čuvati kao prekrasnu uspomenu. Još jedna izvrsna ideja je da se prvo i posljednje slovo odvoje od ostalih. U prvom slovu, na primjer, možete ukratko objasniti zašto ste odabrali takav dar te također istaknuti pravila kojih se osoba treba pridržavati prilikom otvaranja pisama. Ovo su četiri:

 1. Ne otvarajte više od 1 ili 2 slova tjedno!
 2. Otvoriti samo ako je situacija dobra!
 3. Bez gledanja u slova!
 4. Nemojte bacati slova – bilo bi mi drago da ih zadržite za uspomenu.

Na omotnici prvog slova jednostavno možete pročitati “Čitaj me sada!” napisati. A posljednje slovo je još jedan podsjetnik koliko ih volite. Napišite pravo pismo u kojem izražavate sve svoje osjećaje – poklon bi bio jednostavno fascinantan! Posljednje slovo može se označiti na sljedeći način: “Otvori me kad ste već pročitali sva druga slova” ili “Otvori me zadnji”.

Otvori me kad pisma: teme, situacije i ideje

Otvorite me kada sami pišete pisma

Otvorite me kad izrađujem slova i ukrašavam kuvertu

Otvaram se dok pišem pisma za svog partnera

Otvori me kad slova ukrase omotnicu

Otvori me kad slova izgledaju sjajno

Ako mi otvorite kad želite sami dizajnirati slova, postoji ogromna raznolikost tema za odabir: na primjer „10 razloga zašto te volim / zašto si najbolja majka / sestra / najbolji brat / otac na svijetu jesi li”; “Naših 7 najboljih trenutaka zajedno” itd. Ispod su primjeri drugih tema i situacija koje bi vam se mogle svidjeti. Uz svaki primjer naći ćete i ideju o mogućem sadržaju pisama.

Otvori me kad …

 • želite se opustiti – CD s omiljenom glazbom
 • nedostaješ mi – mali komad papira ili tkanine s otiskom usana / omiljenim parfemom
 • muka vam je – vrećice čaja vašeg omiljenog čaja i tablete vitamina C
 • nervozni ste – mali komad mjehurića; Lopta protiv stresa
 • želite kupiti nešto što je preskupo – novčanicu
 • sretan si – vrećica konfeta
 • osjećate se usamljeno ili tužno – komad papira s izrekama koje vas razveseljavaju ili motivacijskim citatima; čokoladne praline
 • dosadno vam je – domaće križaljke ili Sudoku
 • želite ublažiti stres – štapići s mirisom ili soli za kupanje
 • Tvoj rođendan je – čestitka sa čestitkama i možda malim poklonom
 • zaboravili ste kad mi je rođendan (ili neki drugi važan dan) – zajedničku fotografiju, s datumom ispisanim na poleđini
 • gladni ste – vrećica čipsa i slatkiša; Vaučer za vaš omiljeni restoran
 • boli vas – flaster
 • želite se nasmiješiti – male bilješke sa šalama koje volite
 • nedostaje vam ljeto – vaučer za solarij; Fotografije s posljednjeg zajedničkog odmora na moru
 • osjećate se umorno – paket instant kave ili guarane u prahu
 • zaboravan si – ljepljive bilješke
 • želite pročitati nešto dobro – vaučer za knjižaru
 • planirate odmor – turistički vodič za odabranu destinaciju
 • imaš spoj – ljubavna pjesma
 • ti si bolestan – komadić papira s brojem mobitela
 • hladni ste – grijači ruku