zanatske ideje, uradi sam

Obrtničke ideje za ljetni odmor: uzimanje otisaka prstiju s djecom

Ljeto je već tu, djeca su na godišnjem odmoru i dosadno im je kod kuće? Ovdje vam nudimo rješenje da odagnate dosadu, naime – nekoliko prekrasnih zanatskih ideja koje možete realizirati zajedno s mališanima! U nastavku ćemo vam pokazati kako djeci otiske prstiju i zajedno stvarati originalne slike. Većina djece školske dobi, kao i mlađa koja još uvijek pohađaju vrtić, obožavaju ovu tehniku ​​slikanja u kojoj slikaju ruke ili noge i utiskuju ih na komad papira. Otisci se tada mogu staviti u okvir tako da ostanu kao uspomene. Ali imate i drugu varijantu – dočarati originalne slike uz pomoć mališana. Ispod su naši prijedlozi za inspiraciju. Nadamo se da ćete uživati ​​i nadamo se da ćete uživati ​​čitajući ih!

Izrada otisaka ruku i prstiju s djecom: stvaranje maštovitih slika

Otisci prstiju s djecom čine riblje lokvanja

Otisci prstiju s djecom stvaraju prekrasne zanatske ideje

Otisci prstiju kod djece stvaraju inspirativne ideje

Otisci prstiju s djecom čine zeku Uskrs

Otisci prstiju s djecom čine sove

Otisci prstiju kod djece čine lonac od zlata

Anđeli rade otiske prstiju s djecom

Otisci prstiju s djecom čine cvijeće

Otisci prstiju s djecom čine figure životinja

Djeca s otiscima prstiju izvrsna su ideja kada je, primjerice, loše vrijeme i mališani se ne mogu izaći van igrati. Zajedničke trenutke možete provesti i zajedno – rukotvorine s mališanima definitivno bi vam donijele mnogo zabave! I kao što sam rekao, gotovi otisci mogu se koristiti za stvaranje maštovitih slika – sove, slonovi, leptiri, ptice, ribe i sve što vam padne na pamet! Također ga možete koristiti za izradu prekrasnih čestitki koje bi se svidjele vašim bakama i djedovima, na primjer. I tu se postavlja pitanje, kojom bojom možete obojiti ruke mališana. Najbolji izbor su zapravo akrilne boje – topive su u vodi, netoksične i potpuno sigurne za mališane – čak i bebe i mala djeca mogu s njima stvoriti izvrsne slike. Alternativa su posebne boje za prste, ako ih kupujete, ali pažljivo pročitajte podatke na pakiranju kako biste bili sigurni da nisu otrovni. Boje se također vrlo lako mogu sami izraditi – od vode, malo brašna i jednostavne boje za hranu – ova je ideja savršena ako imate spontanu inspiraciju za rukotvorine s mališanima.

Napravite otiske prstiju s djecom: kombinirajte šarene otiske s drugim motivima

Otisci prstiju kod djece čine balone ljubičasto ružičastom

Otisci prstiju s djecom čine vilinska svjetla

Otisci prstiju kod djece čine maslačak

Otisci prstiju s djecom čine rođendan u šumi

Otisci prstiju s djecom čine balone žirafom

Otisci prstiju kod djece stvaraju prskanje vode

Pilići djeca otisci prstiju

Otisci prstiju s djecom čine srce krune stabla

Otisci prstiju s djecom začinit će okvire za slike

Napravite otiske prstiju s djecom u obliku drveta

Ruke i otisci prstiju također se mogu koristiti kao osnova za originalne slike – fotografije u ovom postu prekrasan su primjer za to i mogu se koristiti kao uzor. Uz pomoć markera, niti u boji, građevinskog papira, googly očiju, svjetlucanja i pamučnih kuglica možete stvoriti sjajne motive – samo pustite mašti na volju i rezultat će definitivno biti jedinstven! Naravno, trebate ostaviti da se otisci dobro osuše prije nego ih kreativno ukrasite. Još jedna izvrsna ideja je korištenje gotovih predložaka koji se mogu besplatno preuzeti s weba. To uključuje tiskane motive koji se mogu nadopuniti otiscima prstiju i individualno dizajnirati. Otisci u plavoj boji mogu predstavljati, na primjer, prskanje iz crijeva vodenog hidranta, a ako su napravljeni u zelenoj boji – lišće stabla! Zelena ljetna kruna nije jedina mogućnost: možete se odlučiti i za jarke jesenske boje, dizajnirati proljetno stablo u procvatu sa zelenom, ružičastom i bijelom bojom ili preferirati plavo -bijele tonove tipične za zimu da predstavljaju snijeg i pahulje. U stvaranju stabla ne mogu sudjelovati samo djeca, već i svi članovi obitelji. Na kraju dobivate prekrasan simbol jedinstva svoje obitelji koji s ponosom možete staviti u okvir i objesiti na zid u dnevnoj sobi. Postoje i alternative motivu stabla – otisci prstiju također se često koriste za oblikovanje balona. Svaki balon može biti različite boje kako bi se djeca još više zabavila rukotvorinama. Balone naravno treba kombinirati s drugim motivom koji možete i sami nacrtati – pogledajte gornje fotografije za neke inspirativne ideje!