zanatske ideje, uradi sam

Aluminijski svjetiljke: kreativne ideje i prijedlozi

velike šalice za muffine od sjenila

the rasvjeta važan je dio uređenja interijera. Ne samo da ima praktične funkcije – može se koristiti za postavljanje zanimljivih naglasaka. Budući da neizravna LED rasvjeta izgleda vrlo različito od lustera od starinskih kristala, zar ne? Abažuri su u posljednje vrijeme posebno moderni, pa ćemo vam u ovom postu pokazati kako napraviti abažur! Ako volite raditi kreativne DIY projekte u slobodno vrijeme, ovo je ideja za vas! Većina naših prijedloga može se jednostavno kopirati sa samo nekoliko materijala. Crpite inspiraciju iz toga!

Izrada abažura: izvorne DIY ideje za oponašanje

Abažur od limene čipke divan izgled

Izvorni abažur može privući svačiju pažnju i učiniti atmosferu u prostoriji individualnijom i elegantnijom. Ne vjerujete? Samo pogledajte naše slike i uvjerite se sami! Svjetiljke obično prigušuju svjetlo, pa su savršene za prostorije u kojima vam ne treba jako osvjetljenje – na primjer spavaću sobu, dnevnu sobu itd. Za izradu sjenila možete koristiti i materijale koje možete pronaći kod kuće . Samo pogledajte naše ideje i razmislite o tome što se nalazi neiskorišteno u vašoj kući. Možete čak i napraviti viseća svjetla od čaša za jednokratnu upotrebu na otvorenom, ili sjenilo od drvenih držača za odjeću za kupaonicu. Pustite mašti na volju!

Napravite abažur od papira

Origami presavijeni papir

Kako je najlakše napraviti abažur? Koristite papir! Uz malo strpljenja, možete napraviti fantastične sjenila od kartona ili preklopiti origami. Druga je ideja upotrijebiti unaprijed kupljeni okrugli papirnati fenjer. Pokrijte ovo potpuno čašama za muffine s vrućim ljepilom. Rezultat će izgledati stvarno sjajno! Ako ste tehnički vješti, čak možete upotrijebiti parišku žbuku i upotrijebiti odgovarajuću plastičnu bocu za izlijevanje abažura &# 128578; Opcije vješanja gotovo su neograničene – u IKEA -i, na primjer, možete pronaći vrlo kreativne ideje. Kabel bi također mogao biti svijetle boje.

Obrtničke ideje s zidarskim staklenkama

Luster čaše izvornog izgleda

Izvorna viseća svjetla također se mogu oplemeniti žicom. Uz pomoć kliješta možete saviti zanatsku žicu u mnogo različitih oblika i stvoriti vrlo originalan dizajn! Kao što je već spomenuto, mnogi se materijali mogu savršeno pretvoriti u učinkovita svjetla. Možete koristiti i žarulje sa žarnom niti i solarna svjetla koja možete žvakati u željezariji. Za preoblikovanje staklenke najprije prenesite promjer držača svjetiljke na unutarnju stranu metalnog poklopca. Zatim biste trebali izraditi čekić i čavle za bušenje rupe. Zatim umetnite žarulju kroz otvor na poklopcu i uvijte je u utičnicu s druge strane poklopca. Na kraju, jednostavno zatvorite zidarsku posudu i gotovi ste!

Tinker sjenila – kreativnije ideje

Ideje za recikliranje abažur od kristalnih boca

Sanjate li kristalni luster? Tada to možete učiniti sami. Sve što trebate je kristalna boca odgovarajuće veličine u koju možete staviti žarulju. A za one koji znaju plesti ili heklati – upotrijebite svoje vještine da sami napravite sjajan abažur! Abažur od čipke također izgleda vrlo romantično – ako imate male ukrasne čipke koje ne koristite u druge svrhe, možete ih upotpuniti kako biste začinili abažur. Još jedna izvrsna ideja je rad s papirom. Sve što trebate je balon (za polukružni abažur), četka, novine i prirodno ljepilo od brašna i vode. Ovdje saznajte kako raditi s papirom!

Ponovno upotrijebite stare stvari

Napravite abažur od starog šešira

Također možete pretvoriti neke stare stvari koje se ne mogu preraditi u abažur. Znate li, na primjer, da od starih glazbenih vrpci možete napraviti abažur? Prazne plastične boce jednako su prikladne za tu svrhu – možete odrezati dna i upotrijebiti ih za začinjanje sjenila. Za inspirativnije ideje pogledajte naše fotografije!

Abažur stolna svjetiljka vrh

Izrada s mačem od papira

originalna plastična cijev za stolnu svjetiljku

Abažur vintage look čipka

Utičnica za svjetiljku poklopac staklenke

Napravite abažur od novina

Abažur od origami preklopljene karte svijeta

drvene ideje za zanat

Viseća svjetiljka limeni balon

Upute o rukotvorinama slike viseća lampa

Abažur od limenog užeta omotajte bocu

Napravite abažur od užeta, originalna ideja

Kabel stolne svjetiljke omotajte oko abažura

Ideje za recikliranje abažur izrađen od boca

Napravite sjenila od prozirne plastike

Patchwork abažur napravljen od papira

originalne zanatske ideje s papirom

Kartonski abažur jedinstven

Obrtničke ideje s papirom

Napravite sjenila od glazbenih kaseta

Pretvorite masonsku staklenku u abažur

Origami sklopivi kartonski abažur

Abažur za stolnu svjetiljku, kukičan

Aluminij limena žica zidarska staklenka

velike zanatske ideje abažur čaše driftwood

Abažur za stolne svjetiljke Tinker od tanjura za jednokratnu upotrebu

Abažurni šeširi prekrasnog izgleda

Napravite lustere sami od čaša za jednokratnu upotrebu

Izrada s abažurom za kasete s glazbom