zanatske ideje, DIY, jesen

35 nadahnjujućih zanatskih ideja za prekrasne jesenske ukrase

jesenski ukras za stol DIY ideje svijećnjak

Jesen je pred vratima pa vam u ovom članku dajemo nekoliko zanatskih ideja za fascinantne ukrase koji bi vam pomogli da u svoj dom unesete sretnu atmosferu! Naši prijedlozi učinili bi vaš stan ljepšim i ugodnijim, a posebno ih je lako oponašati kako bi i vaša djeca mogla sudjelovati u ručnim radovima – tako će zabava biti dvostruko veća! Iskoristite naše ideje kao izvor inspiracije i napravite vlastite nevjerojatne jesenske ukrase koji će zadiviti vašu obitelj i goste! Želimo vam puno uspjeha!

Tinker jesenski ukrasi – inspirativne ideje

Neka jesenski ukras bude moderan vijenac za vrata

DIY ideje za ukrašavanje kamina u jesen

Herbstdeko moderni prirodni materijali šišarke

Jesenski ukrasi moderne zanatske ideje prirodnim materijalima

Jesenski stolni ukras šišarke

jesenski stolni ukras s kukuruzom na klipu

DI ideje ukrašavaju okvir kamina za jesen

Ručni radovi s djecom Bojanje jesenskog žira

Ukras za stol jesenske bundeve

Jesenski držač čajnika ukrasite lišćem kukuruza

Jesenski ukras modernog ulaznog prostora

Ručni radovi s djecom Jesenske DIY ideje s lišćem

Nijedno drugo godišnje doba ne pruža nam toliko prirodnih materijala za rukotvorine kao jesen – šareno lišće, kesteni, češeri, slama, bundeve, žirovi, klipovi kukuruza i jesensko cvijeće mogu se upotrijebiti za dočaravanje jedinstvenih ukrasa za unutarnje i vanjske prostore! Sami petljati jesenske ukrase također je kreativan i smislen zadatak za koji vam ne treba ništa više od pronađenih predmeta iz prirode i vlastite mašte. Dopustite djeci da vam pomognu – ovo je definitivno izvrstan način da zajedno provedete vrijeme i zabavite se, kao i da pokažete mališanima kako se uobičajene stvari – primjerice kesteni ili suho lišće – s malo kreativnosti mogu pretvoriti u jedinstvene ukrase. Nadamo se da smo vas inspirirali da i sami isprobate naše zanatske ideje!

DIY ideje – jesenski ukrasi s bundevama

DIY ideje za jesenske ukrase

DIY ideje za izradu jesenskih ukrasa s bundevama

Ručni radovi s djecom koji ukrašavaju jesenske bundeve

DIY ideje za slikanje i ukrašavanje bundeva

Jesenski ukras moderno oslikane bundeve

jesenski stolni ukras bundeve

DIY ideje za izradu stilskog ukrasa od bundeve

Ručni radovi s djecom koji ukrašavaju jesensku bundevu

Bez sumnje, jesen je sezona bundeva, pa ćemo vam pokazati kako je možete iskoristiti za dočaravanje fascinantnih ukrasa! Veće bundeve mogu se koristiti za ukrašavanje terase ili stepenica ispred ulaznih vrata, dok su mini bundeve savršene kao jesenski ukras za stol. Bundeve se također mogu lakirati, izrezbariti i slikati po želji – možete, na primjer, izrezati impresivne uzorke u veću bundevu, izdubiti je i zatim staviti svijeće unutra – tako ćete dobiti prekrasan fenjer za ulaz u kuću! Izbušene bundeve savršene su i kao vaze za različito jesensko cvijeće, jer su čvrste i lako se pune vodom. Također možete ukrasiti bundeve tehnikom salvete – trebali biste izrezati razne uzorke iz papirnatih salveta (na primjer, lišće) i jednostavno ih zalijepiti na bundevu. Oslikane bundeve izvrstan su jesenski ukras za interijer – najbolje je odabrati bijele bundeve. Dizajnirajte ih u bilo kojoj boji – na primjer ružičastoj i zlatnoj i ukrasite sjajima i šljokicama po želji ili svaku bundevu označite smiješnom izrekom ili nadahnutim citatom. Izgleda stvarno super, zar ne?

Jesenske ukrase za stol napravite sami

Jesenski ukrasi za stol nadahnjujuće ideje

Dekoracija stola jesenski prirodni materijali

Jesenski držač za salvete od stonog ukrasa od lišća kukuruza

Jesenski ukras za stol utiskivanjem kuhinjskih ručnika

Jesenske ideje za ukrašavanje stola s kukuruzom na klipu

jesenski stolni ukras s kestenima

Sjajan ukras za stolove i prozorske daske možete dobiti, na primjer, ukrašavanjem svijećnjaka borovim šišarkama, šarenim lišćem, bobicama, žirom ili drugim prirodnim materijalima po vašem izboru. Trebali biste ih upotrijebiti za izradu malih aranžmana i povezati ih cvjetnom žicom. Zatim se aranžman jednostavno veže uz kontejner uzicom i to je to! Kukuruz na klipu i lišću također su dobri u tu svrhu, ali su lako zapaljivi, stoga trebate biti posebno oprezni! Za veću sigurnost, odlučite se za svijeće na baterije ili više svijećnjake od stakla.

Ručni radovi s djecom Jesen – izvrsne ideje sa šarenim lišćem

Ručni radovi s djecom, oslikavanje jesenskog lišća

Jesenski ukras moderni vijenac od jesenskog lišća

Jesenski ukras moderni buket lišća

DIY ideje ukrašavanje tinker jesen

Ručni rad s djecom jesenska krunska maska

Ručni radovi s djecom Jesen odlična maska ​​od lišća

ukrasite jesensku zdjelu za ukrašavanje stola

Ručni radovi s djecom Jesenja kruna od šarenog lišća

Divna DIY ideja koju možete ostvariti zajedno sa svojom djecom je petljati s jesenskim lišćem. Zapravo je super jednostavno i nema granica vašoj mašti! No, kako bi ukrasi koje ste napravili trajali dulje, lišće ne smije biti vlažno – u tu svrhu možete pritisnuti lišće nekoliko dana u debelu knjigu ili ih staviti između dva papirnata ubrusa i neko vrijeme ih glačati. Na primjer, šareno lišće može se upotrijebiti za izradu prekrasnog vijenca kojim možete ukrasiti svoju terasu ili dnevni boravak. Savršeni su i za ukrase stolova i prozora, a mogu se koristiti i za izradu prekrasnih krunica i maski s kojima će se vaša djeca svidjeti. Ako želite, lišće možete ukrasiti i akrilnim bojama te ih poprskati s lakom za kosu kako bi bili izdržljivi.