Vrt i biljke

Sami izgradite povišeni kameni krevet: postupak i drugi praktični savjeti

Tražite li novi način da uljepšate svoj vrt i učinite ga praktičnijim? Podignuti kreveti dobro su rješenje. Mogu se izraditi od nekoliko materijala. Svi oni imaju različite prednosti s praktičnog i estetskog gledišta. U ovom članku objašnjavamo kako izgraditi uzdignuti kameni krevet i dajemo nekoliko praktičnih savjeta.

Uz podignute kamene krevete stvarate sofisticiran izgled i više stila u vrtu

Podignuti krevet ima rustikalni izgled

Sami izradite podignuti krevet od kamena – koje mogućnosti za to postoje!

Uzdignuti kameni kreveti mogu biti vrlo niski ili visoki preko metra. Robustan karakter materijala omogućuje vrlo različite oblike. Podignuti kreveti od kamena mogu imati različite ovalne ili druge geometrijske oblike. Također se mogu uzgajati u fazama.

Česti su i višenamjenski podignuti kreveti. Često se kombiniraju sa sjedenjem, na primjer.

U ovom dvorištu dizajn povišenog kreveta odgovara stilu ostalih građevina

podignuti kreveti i kamin koji odgovaraju dvorištu

Odaberite pravo kamenje

Ako želite sami izgraditi uzdignute kamene krevete, postoji nekoliko varijanti. Prirodni i pješčenjak su najviše odabrani. Stabilan su i istovremeno neutralni izbor u smislu stila. Česti su i kreveti podignuti od opeke. Zahvaljujući privlačnoj boji, možete jednostavno postaviti akcente u vrtu.

Izgraditi povišeni krevet od pješčenjaka ili prirodnog kamena malo je lakše. To vam daje grubi, rustikalni učinak. S ciglom, međutim, lakše možete postići vrhunski učinak.

Uz malo kreativnosti možete stvoriti vrlo zanimljive krevete podignute od kamena

zanimljiva konstrukcija od opeke

Sami izgradite podignute krevete od kamena: korak po korak

Sve ispravno izmjerite

Desna baza bitna je za krevete podignute od kamena. To je jedini način da se postigne željena stabilnost tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Lokacija je jednako važna. Označite ove i veličinu podignutog kreveta. Za to možete koristiti drvene štapiće, boju ili druga sredstva. Prvo stavite na uglove konstrukcije. Zatim možete pomoću spreja označiti površinu poda koja će uokviriti konstrukciju.

Čak i kod nisko podignutih kreveta, baza je vrlo važna

niski kameni podignuti krevet

Betonski temelj

Odlučite li se za viši podignuti krevet, onda vam definitivno treba betonski temelj. To bi trebalo biti duboko oko 30 cm. U širini, sa zida sa svake strane treba stršati cca 5 cm.

Tlo ispod kamenog zida moralo bi se iskopati dok se ne dosegne dubina bez mraza. To se razlikuje od regije do regije. U pravilu biste trebali doseći između 70 i 80 cm. Također je potrebno zbijanje podzemlja. Da biste to učinili, potreban vam je poseban materijal.

Uglavnom se koristi šljunak ili lava. Time se osigurava temelj temelja bez mraza. Naravno, možete koristiti i drugi materijal kao alternativu. Važno je da dobro izvršava svoju funkciju. To znači da voda ne može proći. Inače bi se moglo smrznuti zimi i narušiti stabilnost baze.

Ova podloga naziva se i drenažni sloj. U pravilu se također mora zgusnuti, a to čini a Kompaktor ploča. Snažno vas potičemo da nabavite jedan za ovaj proces.

Čim završite s ovim temeljem, prelazite na izlijevanje betonskog sloja. Morali biste ih ravnomjerno rasporediti po njemu.

Krevet od prirodnog kamena

povišeni krevet prirodni kamen

Polaganje kamenja

Kad završite s tim, možete početi širiti redove kamenja po njemu. Donji je najvažniji. Mora biti ravno, jer o tome ovisi stabilnost i poravnanje cijele konstrukcije na njoj.

Nakon polaganja prvog sloja kamena, trebate pričekati trenutak da se malter stvrdne. Zatim možete položiti preostale redove kamenja na nju.

Za čvrstoću između različitih slojeva, obični mort vam ne može pomoći. Da biste to učinili, najbolje je koristiti obično ljepilo za građevinske materijale ili sredstva sličnih svojstava.

Žbuka može biti od velike pomoći za učinkovit rad, osobito za vidljivi rub zida. To vam omogućuje učinkovitije lomljenje pojedinih kamenova. Htjeli bismo preporučiti korištenje ove tehnike za opsežnije projekte. Druga dobra alternativa za to bila bi čarter putovanja.

Gornji red treba zatvoriti od vlage prozirnim silikonom.

Dobar DIY projekt za dvorište

uzdignuti kamen za krevet

Sažetak

Ako sami gradite povišeni kameni krevet, morate biti precizni i oprezni. Proces nije kompliciran, ali bi netočnosti mogle imati vrlo negativan utjecaj nakon toga.

Imate širok raspon mogućnosti što se tiče stila i dizajna. Kameni kreveti otporni su na vremenske uvjete, robusni i vanvremenskog izgleda. Tako ćete dugoročno imati koristi od ovog projekta.

Saznajte više o temi, a posebno o postavljanju rubnjaka na sljedećem kanalu:

Ovaj podignuti krevet također poboljšava izgled fasade

podignuti krevet na dvije razine

Ovaj podignuti krevet učinkovito koristi raspoloživi prostor

kreativno-podignut-krevet-kamen

Ovaj podignuti kameni krevet stvara mediteranski izgled

Mediteransko ruralno

Ispred podignutog kamenog kreveta postavljena je klupa

kameni podignut krevet s drvenom klupom postavljenom ispred njega

Klupe su ovdje postavljene na kamenim podignutim krevetima

kombinirati kamen i drvo u podignutim krevetima

U ovom dvorištu podignuti kreveti također uokviruju verandu

krevet s terasom

Ovaj egzotični kutak bio bi izvrstan naglasak u svakom vrtu

istovremeno-spremište-i-sjedalo