Vrt i biljke

Cvjetna živica u vrtu – ovako je možete pravilno posaditi

Što više, to je bolji izraz koji jasno vrijedi kada su u pitanju biljke. Ako ih volite, trebali biste im koristiti svaki mogući prostor. Možete učiniti da vam cijeli prostor procvjeta vrlo brzo. Cvjetna živica mogla bi imati višestruku ulogu u ovom kontekstu. S jedne strane, daju ukupnom dizajnu vrta obilje lišća i cvijeća. Također biste to mogli strukturirati prema svojim zamislima. No, kako bi ovo dobro funkcioniralo, morate slijediti određene korake. Ići ćemo u njih jedan po jedan u nastavku.

Kompaktne biljke sa suptilnom bojom cvijeća idealne su za cvjetnu živicu

Cvjetna živica - izvrstan vrtni dizajn

Izbor biljaka

Dva faktora ovdje igraju važnu ulogu: Prvo, morate odabrati prave biljke za svoj vrtlarski stil. Također biste trebali razmisliti o njegovanju. Ovisno o tome koliko brzo rastu, potrebne su im i različite razine skrbi. Također možete pronaći naše posebne savjete o tome!

Takav je odabir jednako moderan, ali izgleda i pomalo nježno, ženstveno

Cvjetna živica - izvrsne biljke

Kompaktne biljke s prekrasnim ovalnim oblicima za moderan vrt

Biljke prirodno ovalnog oblika, koje su također vrlo kompaktne, pogodne su za moderno uređenje vrta. Sorte čije su vrste vrlo bliske Lišće razviti. Ako odaberete i sortu s neutralnim cvjetovima, to savršeno pristaje slici modernog vrta.

Ovdje možete vidjeti idealan izbor za hrabar, jednobojni dizajn vrta

Cvjetna živica - prekrasno bijelo cvijeće

Ruže za eleganciju jednostavne njege u klasičnom vrtnom dizajnu

Postoji mnogo lijepih vrsta ruža koje se mogu dizajnirati kao cvjetne živice. Imaju tradicionalni štih od kojeg klasični vrtni dizajn može imati koristi. Prilikom odabira cvijeća trebali biste se osloniti na jake nijanse. Idealno bi bilo da ovo kombinirate s bilo kojim ukrasnim elementom fasade kuće ili vrtni namještaj neka se dopisuju.

Ruže su pogodne za klasični vrt

Cvatuća živica - prekrasne ruže

Samonikle sorte za prirodni vrt

Prirodni vrt vrlo je popularan već nekoliko godina. Mnogo je biljaka koje možete odabrati i u tu svrhu. Izbjegavajte vrste s kompaktnim dizajnom. Potražite sorte s jasno izraženim stabljikama i cvjetovima koji rastu daleko izvan njih.

Ova žuta cvjetna živica stvara ruralni štih sa modernim izgledom

Ideje za jesenski vrt s cvjetnicom

Prekrasne, veličanstvene cvjetne živice koje oduzimaju dah kao naglasci za svaki vrt

Sljedeća kategorija cvjetnih živica uključuje one vrste biljaka koje pokazuju zaista veličanstveno cvijeće. U kontekstu jednobojnog modernog vrtnog dizajna, ove bi biljke mogle poslužiti kao prekrasan ambijent i naglasak. U klasičnom kontekstu, ovisno o slučaju, nadopunjavale bi ili zavarivale različite boje u vrtu.

Takva cvjetna živica dobro bi se uklopila u njegovan prirodni vrt

Ružičasta i zelena - cvjetna živica

Opća pravila za sadnju

Prilikom sadnje obavezno je držanje određene udaljenosti. To biljkama daje dovoljno prostora za razvoj. Zabilježite u kojoj se mjeri korijenje razvija u svakom slučaju. Obrezivanje je povezano s sortom, kao i u onoj mjeri u kojoj želite da se ona slobodno razvija.

Njegu biljaka treba prilagoditi odgovarajućoj sorti. Unaprijed se informirajte o specifičnostima soja kako ne biste bili sigurni možete li si priuštiti gnjavažu.

Evo popisa različitih cvjetnica živice:

 • Hortenzije,
 • Fothergilla gardenii,
 • Svadbena koplja,
 • Snježna gruda (viburnum),
 • Uobičajena cijevna cijev,
 • Vrtni hibiskus,
 • Cimet u listićima johe,
 • Spur mjehura s listom grudve,
 • Ruža krumpira,
 • Obični jorgovan,
 • Grm perika,
 • Forsythia.

Možete pronaći više o ovoj temi, uključujući opis pojedinih biljnih vrsta ovdje. Pogledajte naše slike i nadahnite se za sjajne ideje za cvjetnice.

Mogli biste da se boje latica ruže podudaraju s drugim bojama u vašem dvorištu 

Velike ruže - cvjetajuća živica

Posljednji primjer prikazuje još jednu izvrsnu vrstu živica za prirodni vrt

bijeli sjaj u šumi.cvatuća živica