Vrt i biljke

5 najboljih biljaka protiv komaraca i muha

Najsmrtonosnija životinja na svijetu, ženka komarca, stimulirana je brojnim čimbenicima u potrazi za krvnim obrokom. U početku dosadne insekte privlači ugljični dioksid koji izdišemo, kao i toplina našeg tijela. Čim se komarac približi, reagira na miris kože svog potencijalnog izvora krvi. Ako ne želite zalijevati sebe ili svoj vrt smrdljivim kemikalijama i potencijalno štetnim sprejevima za bube, još uvijek možete pronaći rješenje za svoj problem komaraca. Predstavljamo vam 5 najučinkovitijih biljaka protiv komaraca, kako biste se mogli otjerati od ovih dosadnih stvorenja u kući i vrtu na prirodan način.

Ne treba vam kemija da biste spriječili komarce

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha bez kemikalija protiv insekata

Kako biljke djeluju protiv komaraca??

Komarci imaju vrlo jak osjećaj mirisa. Dok nam neke biljke odaju smirujući i ugodan miris, insektima je to prilično odbojno. Budući da raspon ove arome naravno nije tako velik, ove biljke najbolje je postaviti pored prozora, vrata, pločnika, sjedećih mjesta i blagovaonica.

Neke od ovih biljaka najbolje su za lonce, što ih čini lakim za kretanje. Drugi se bolje snalaze u vrtu, gdje odbijaju nekoliko vrsta insekata. Možete zdrobiti lišće i cvijeće bilo koje od ovih biljaka i utrljati ih u kožu, osim ako niste alergični na nju.

Drugi način držanja komaraca dalje je izbjegavanje ostavljanja ustajale vode na otvorenom jer je to uzgajalište mnogih insekata. Ako u vrtu imate ribnjak ili kupku za ptice, trebali biste ih očistiti barem jednom tjedno kako biste smanjili populaciju komaraca.

Esencijalna ulja To je lakše učiniti nego što mislite

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha Koristite ulja iz biljaka kao parfem

Savršen sastojak za DIY parfeme i aromatske masaže

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha izvlači biljna ulja i koristi masažu

Aromatične i lijepe biljke protiv komaraca

Citronela. Matičnjak ima izrazitu aromu sličnu citrusima i najčešći je prirodni sastojak u sredstvima protiv komaraca. To je višegodišnja trava i prekrasna podloga za mnogo ukrasnog vrtnog cvijeća. Međutim, nije izdržljiv. Citronela se lako može uzgajati u velikom loncu. Pri kupnji pripazite na prave sorte Cymbopogon nardus ili Cymbopogon winterianus.

Citronela može postati prilično velika u vrtu

5 najboljih biljaka protiv komaraca i citronela protiv insekata u vrtu

Za ovu ljekovitu biljku u loncu brinete kao i za svaku drugu sobnu biljku

Pet najboljih biljaka protiv komaraca i muha uzgaja citronelu u loncu

Neven. the Neven su jednogodišnje biljke karakterističnog mirisa koje komarci smatraju posebno uvredljivim. Sadrže spoj piretrum koji se koristi u mnogim sredstvima protiv insekata. Neveni više vole punu sunčevu svjetlost i plodno tlo. Iako se mogu posaditi iz sjemena, starterice su jeftine u većini vrtnih centara. Neveni se dobro snalaze u loncima i mogu se dalje prerađivati ​​u ljekovite masti.

Glavni sastojak mnogih masti i sprejeva protiv komaraca

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha neven je prilično narančasto zdrav

Neveni vašoj okolini daju aromatičnu radost boje

5 najboljih biljaka protiv komaraca i muha Sadite nevene u saksije

Korisne i ukusne biljke protiv komaraca

lavanda. Smirujuća i umirujuća lavanda uspijeva u dobro isušenoj, vrućoj i sunčanoj klimi, kako u vrtu, tako i u velikoj posudi. I lišće i cvijeće su mirisni i odbijaju mnoge vrste insekata, uključujući komarce i muhe. Nemojte se obeshrabriti ako vaša lavanda isprva nije jako produktivna. Biljci je potrebno oko 3 godine da proizvede obilnu žetvu cvijeća.

Od treće godine života lavanda može proizvesti do 1000 cvjetnih stabljika po biljci

5 najboljih biljaka protiv komaraca i muva lavande u vrtu protiv insekata

Mirisna ukrasna biljka lijepo cvjeta u loncu

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha uzgaja lanvendel u loncima

metvica. Obitelj metvice uključuje paprenu metvicu, Konjski bosiljak, Polei, konjska metvica, mačja metvica i mnogi drugi. Svima im je zajednički sastojak mentol, što ih čini tako učinkovitima protiv mnogih insekata. Robusni su, brzo rastu i razmnožavaju se trkači. Zapravo, menta može brzo preuzeti vaše dvorište ako vam izmakne kontroli. Razne vrste mente vrlo su popularne u kulinarskom svijetu i tisućama godina koriste se kao probavna pomoć.

Metvica je ljekovita biljka, ali se lako može otrgnuti kontroli u vrtu

5 najboljih biljaka protiv komaraca i muha nane protiv insekata i komaraca

Mačja metvica tjera komarce i privlači mačiće

Top 5 biljaka protiv komaraca i mušica protiv komarca, ali za mačke

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha polei metvica protiv insekata

bosiljak. Bosiljak čini ukusne umake, pesto i salate, ali također može spriječiti i komarce i muhe. Ova biljka prirodno oslobađa aromu pa lišće nije potrebno drobiti niti na bilo koji način pripremati. Bosiljak je također otrovan za ličinke komaraca. Stoga ga možete posaditi u blizini stajaće vode kako komarci ne bi položili jaja u njega.

Bosiljak je čak i otrovan za komarce

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha uzgaja bosiljak u loncima

Korisno na mnogo načina

Top 5 biljaka protiv komaraca i bosiljka protiv insekata u vrtu

Komarci su česta i potencijalno opasna smetnja. Često će vam kombinacija najboljih tehnika za otjeranje ovih malih krilatih stvorenja biti najbolja obrana. Zato zasadite različite biljke protiv komaraca do mile volje, utrljajte aromatična ulja po koži kao prirodni domaći parfem ili napravite vlastite mirisne svijeće i masti.

Top 5 biljaka protiv komaraca i muha korisnih biljaka protiv insekata