Vjenčanje dekoracija

5 ideja što učiniti s vjenčanicom nakon vjenčanja?

Vjenčanica je najvažnija haljina u životu žene, iako se nosi samo jednom. Nakon što je najljepši dan prošao, emocije polako jenjavaju i smirenost se vraća u svakodnevni život, javljaju se misli što učiniti s vjenčanicom. Dolazimo ovdje i upoznajemo vas s 5 ideja što biste mogli učiniti s vjenčanicom nakon vjenčanja. Pročitajte sve ideje i odlučite što najbolje odgovara vašoj osobnosti!

Što biste učinili s vjenčanicom nakon vjenčanja?

vjenčanje photoshoot vjenčanica nakon vjenčanja

Prodajte vjenčanicu ili usrećite nekoga

Kupnja vjenčanice obično je prilično skupa, s obzirom na to da se haljina nosi samo jednom, a zatim samo visi u tankoj liniji. Ako želite vratiti barem dio izvorne cijene, vjenčanicu biste trebali prodati.

Nakon svadbenog slavlja vjenčanice su obično u izvrsnom stanju. Često se za to naplaćuje polovica izvorne kupovne cijene.

No, želite li se počastiti i voljeti pomoći drugim ljudima, vjenčanicu možete pokloniti mladenki s manjim proračunom i tako donijeti veliku radost. Još jedna srdačna alternativa u ovom smjeru je pokloniti haljinu takozvanoj zvjezdanoj djeci. To su bebe koje umiru ili su mrtvorođene ubrzo nakon rođenja. Vjenčanicu krojačice pretvaraju u nekoliko haljina, dekica ili oproštajnih čamaca. Tako vaša vjenčanica može pratiti nekoga drugog s ljubavlju nakon vjenčanja.

Omogućite pravilno skladištenje i zaštitu

vjenčanica zadržati vjenčanicu nakon vjenčanja

Čuvajte kao podsjetnik

Za mnoge žene vjenčanica ima sentimentalnu vrijednost i ne žele se s njom rastati. Možete ga zadržati i nakon godina ostaviti u nasljedstvo svojoj djeci, pa čak i unucima. No s obzirom na dobro skladištenje, trebali biste osigurati odgovarajuću njegu i optimalnu zaštitu kako bi vjenčanica ostala u dobrom stanju jako dugo. Haljinu je najbolje pohraniti u posebnu kutiju za vjenčanicu, u suhoj i tamnoj prostoriji. Također biste trebali razmisliti o sigurnom sredstvu protiv moljaca. S tim u vezi, podrum i potkrovlje moraju se ukloniti s popisa mogućih skladišnih mjesta.

Vjenčanicu je preporučljivo ventilirati najmanje jednom godišnje. Ovdje imate mogućnost nositi ga na godišnjicu braka. Vjenčanicu možete i sačuvati. Ovaj trend dolazi iz SAD -a. Tamo se odjeća priprema i skladišti u prikladniju kutiju kako bi izgledala svježa iz trgovine i nakon 20 godina. U Njemačkoj je to prilično neobično, ali nije nemoguće. Odlučite li se za ovu varijantu, radije se o tome raspitajte u udruzi narodnih nošnji, jer se ova metoda očuvanja koristi prilikom spremanja narodnih nošnji.

Neka vjenčanica bude prikladna za svakodnevnu uporabu

djeveruša haljina vjenčanica nakon vjenčanja

Promijenite vjenčanicu nakon vjenčanja

Vjenčanica neka bude prikladna za svakodnevnu uporabu – skratite, prepravite, u boji. Ovisno o modelu, vjenčanica se može transformirati u prekrasnu zabavu ili bal. Jednostavna vjenčanica može se skrojiti tako da ju možete češće nositi u svakodnevnom životu. Kako biste to učinili, trebali biste potražiti iskusnog krojača i dobiti savjet od njega. Budući da je većina vjenčanica bijele boje, mogu se jednostavno obojiti. Za to postoje posebne boje koje se mogu pronaći na tržištu. Ako haljina nema pojačanja, bisera ili slično, može se obojiti i u perilici rublja. Morate slijediti upute za pakiranje i koristiti ispravan ciklus pranja.

Važno: Haljina se ne smije baciti. Ako haljina nije prikladna za perilicu rublja, možete je, na primjer, obojiti u kadi. Unaprijed provjerite je li boja prikladna za kadu i ponovno slijedite upute na pakiranju. Obojenu vjenčanicu može nositi prijateljica ili čak djeveruša na sljedećem vjenčanju.

Vjenčanici dajte dvostruko emocionalnu vrijednost

ideje za krštenje haljina vjenčanica nakon vjenčanja

Haljina za krštenje vlastitog djeteta

Očekivanje potomaka vjerojatno je mnogo značajnije i dirljivije od vjenčanja. A nakon rođenja dolazi i krštenje. Ovo je sjajan način da vjenčanici dodate još više značenja i iz nje sašite haljinu za krštenje ili dječju garderobu.

Dodatno snimanje vjenčanice

Fotografiranjem nakon vjenčanja posebnu pozornost možete posvetiti vjenčanici i staviti je u središte pozornosti. Time se štedi i vremenski pritisak na dan vjenčanja. Niste vezani za mjesto vjenčanja i možete slobodno birati mjesto i temu. Sada možete pokazati svoju divlju stranu pa se čak i valjati u vodi, blatu ili travnjaku. Nakon snimanja nakon vjenčanja vjenčanicu možete dati na čišćenje i nastaviti je skladištiti, transformirati ili bojati.

Sada možete mirno razmišljati o tome što točno želite učiniti s vjenčanicom nakon vjenčanja!

Ludo fotografiranje nakon vjenčanja

   vjenčanica nakon vjenčanja fotografiranje vjenčanje

Uramljivanje vjenčanice nakon vjenčanja u posljednje je vrijeme vrlo trendi

vjenčanica nakon vjenčanice vjenčanica

Odlična ideja za ljeto

vjenčanica nakon vjenčanica upcycling

Donesite veliku radost drugoj nevjesti

vjenčanica vjenčanica nakon vjenčanja

Nosite vjenčanicu svake godine na dan vjenčanja

vjenčanica nakon vjenčanja ideje za fotografiranje vjenčanja

Ne dopustite da vjenčanica dugo visi

godišnjica vjenčanja proslavite vjenčanicu nakon vjenčanja

kratka vjenčanica bratu haljina nakon vjenčanja

upcycling dekoracija ideje vjenčanica nakon vjenčanja

upcycling vjenčanica vjenčanica nakon vjenčanja

Nakon vjenčanja sami napravite vjenčanicu od dječje vjenčanice

sami sašite dječji pokrivač nakon vjenčanja

vjenčanica kupiti vjenčanicu nakon vjenčanja