világítás

Jó érzés a fénnyel – tippek a megfelelő világításhoz otthon

A lámpák és fényforrások köre évről évre egyre nagyobb és változatosabb. Ez azonban nem feltétlenül teszi könnyebbé a saját otthonának megfelelő világítás kiválasztását. Mivel a dizájn, a méret és a szín mellett az olyan szempontok is fontos szerepet játszanak, mint a kényelem és a jólét. Annak érdekében, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek, ismernie kell a világítás tervezését. Ezért ma kínálunk néhány alapvető tippet az Ön számára, amelyek alapot adhatnak egy sikeres világítási koncepcióhoz saját négy falához.

led foltok megfelelő világítás nappali

A tökéletes keverék teszi

Már nem elég egyetlen lámpát akasztani a mennyezet közepére. A hangulatos hangulat megteremtéséhez a közvetlen és közvetett fény megfelelő keverékére kell támaszkodnia. Ez nemcsak vizuális kényelmet nyújt, hanem harmonikus játékot tesz lehetővé a fény és az árnyék között. Ez különösen kiegyensúlyozó és megnyugtató hatással van az elmére, és pihenésre invitál. Annak érdekében, hogy minden helyiséghez optimális megvilágítást biztosítsunk, fontos több fényforrás használata. A világítási szakértők ezért azt javasolják, hogy a közepes és nagy helyiségeket legalább 3-5 fénytesttel szereljék fel.

Mindig ügyeljen a kellemes közvetett háttérvilágításra, az ékezetes fényekre és a funkcionális fényre, más néven munkafényre. Ez különböző fényszigeteket hoz létre, amelyek nemcsak vizuálisan otthonosnak tűnnek, hanem több funkcionalitást is biztosítanak a helyiségnek. Mindenekelőtt a nyitott lakóterek, ahol főzési, étkezési és pihenési területek találhatók, optimálisan profitálhatnak egy ilyen világítási koncepcióból. ban,-ben Otthoni munkavégzés vagy fürdőszoba, de az irányított és a környezeti fény kombinációja ugyanolyan fontos a hálószobában.

megfelelő világítási tippek

Bízzon az energiatakarékos LED-ekben

A jólét és a multifunkcionalitás mellett a fényforrások kiválasztásakor az energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra is gondolni kell. Ez nemcsak a költségvetésének, hanem a környezetnek is jó. A régi izzókkal és fénycsövekkel ellentétben a modern LED -ek kiváló fényforrásnak számítanak. Ezek hatékonyak, tartósak és sokoldalúak. Az elmúlt években továbbfejlesztették őket, és már megtalálhatók különböző változatokban, intenzitásban és világos színekben. Így például kiváló minőségű LED csíkok ne csak a kirakatokban vagy a bútorokon állítson be világítási ékezeteket, hanem funkcionális fényként is helyezze el őket az álmennyezetek alatt vagy a konyhai munkafelület felett, ha szükséges.

led csíkok jó hangulatú nappali világítás

Nagyon praktikusak és energiatakarékosak is Süllyesztett spotlámpa LED, amelyeket gyakran LED -foltoknak neveznek. Ezek nagyon elegánsan laposak a mennyezeten, és gazdag háttérvilágításként és irányított ékezetes fényként is szolgálhatnak. A süllyesztett spotlámpák gyakorlatilag minden szobában elférnek. Ezeket kerek, négyzet alakú vagy téglalap alakú formában találhatja meg, és ügyesen integrálhatja saját belső terébe. Ideálisak a tompítható LED süllyesztett reflektorok, amelyek még több energiát takarítanak meg és még kényelmesebb lakókörnyezetet biztosítanak.

hangulatos nappali megfelelő világítás

Válassza ki a megfelelő világos színt

Kimutatták, hogy a fény rendkívül fontos szerepet játszik fizikai és mentális állapotunkban. És nem csak a fényerősség a döntő, hanem az úgynevezett világos szín, ill Színhőmérséklet. Ami a fényforrásokat illeti, meleg fehér, semleges fehér és hideg fehér fényről beszélünk. A világos szín mindig fel van tüntetve minden Kelvin -csomagoláson. Minél kisebb a szám, annál melegebb a fény. Például egy 2500 K -es lámpatest melegfehér, egy 6000 K -os lámpatest pedig hideg fehér. Más szóval ez azt jelenti, hogy a kék fény aránya nő. Az olyan lakóterekhez, mint a hálószobák vagy a nappalik, ezért 2700 és 3000 Kelvin közötti színhőmérséklet ajánlott, mert pihentető és melegítő hatású. A konyhát, a fürdőszobát és az otthoni irodát ezzel szemben jobb, ha 3500 Kelvin feletti világos színnel látják el. Ez fokozott éberséget és koncentrációt eredményez.

Reméljük, hogy ezek a fontos tippek világosabbá tették számunkra a megfelelő világítást. Így építhet rá, és még több szakértői véleményt szerezhet, és kihasználhatja otthoni világítástechnikai ismereteiket. Döntse el a legjobb világítási koncepciót, és érezze jól magát!

az étkező megfelelő megvilágítása