Világítás, barkácsolás

Építsen közvetett világítást maga – utasítások és hasznos tippek

A kellemes és hangulatos légkör egy szobában nem csak a berendezéstől függ – a világítás is döntő szerepet játszik. Két megvilágítási koncepciót különböztetünk meg – közvetlen és közvetett világítást. Valójában a különbség az, hogy a közvetlen megvilágítást világosan felismerhető lámpatestek segítségével valósítják meg, míg a közvetett világításnál a lámpák általában burkolat mögött helyezkednek el. Ez meleg, lágy fényt hoz létre, amely kellemes hangulatot teremthet minden szobában. Ebben a cikkben részletes utasításokat kínálunk Önnek a közvetett világítás megépítéséről. Hagyja magát inspirálni!

Építsen közvetett világítást maga – utasítások

Építsen közvetett világítást saját maga

közvetett mennyezeti világítás kék fény

Fürdőszoba közvetett világítás

Közvetett mennyezeti világítás

LED világítás közvetett fürdőszoba

LED mennyezeti világítás vonzó fényhatások

Mennyezeti világítás közvetett kék fény

közvetett világítású nappali

A mennyezet eredeti fényhatásai közvetett megvilágítást eredményeznek

Készítsen kreatív DIY ötleteket közvetett megvilágításhoz

A közvetett világítás napjainkban egyre népszerűbb, mert látványos fényeffektusokat hoz létre, amelyek vizuálisan növelhetik bármely helyiséget – a fény oldalt, felfelé vagy lefelé sugárzik anélkül, hogy lámpa látható lenne. Régebben a neoncsöveket főként közvetett megvilágításra használták. Különösen alkalmasak – szerelésük, alakjuk és tulajdonságaik miatt – szűk világítási rendszerekhez. Ezenkívül a fénye elég erős, ami azért fontos, mert a burkolat természetesen elveszi a fényességet.

Neoncsövek vagy LED -es lámpák

Építsen magának közvetett világítást LED -es fénytömlőt

Neoncsövek DIY közvetett világítás

Neon cső

Mennyezeti nappali világítás közvetett

Építsen közvetett világítást saját maga

Ifjúsági szoba vonzó közvetett megvilágítás

eredeti közvetett világítási mennyezet

Nappali vonzó világítás közvetett mennyezet

közvetett LED világítású étkező

Nappali közvetett LED világítás

De ha ön szeretne közvetett világítást építeni, akkor a legjobb, ha LED -es lámpákat használ. Manapság széles körben használják, és változatosságuk valóban óriási – mindenféle méretben és kivitelben kaphatók, különböző színekben vagy színváltással, sőt vannak olyan modellek is, amelyek távirányítóval vezérelhetők. A LED -es lámpák összeszerelése a legtöbb esetben nagyon egyszerű, és nem kell különösebb elektromos ismeretekkel rendelkeznie. A legnagyobb előnyük azonban az, hogy nagyon kevés áramot használnak.

Építsen közvetett világítást – a szükséges anyagokat

LED fénytömlő

Fénycső közvetett LED világítás

Nappali közvetett mennyezeti világítás LED

Nappali modern dizájn közvetett LED világítás

közvetett LED világítás kék

Fürdőszoba közvetett mennyezeti világítással

közvetett világítás mennyezeti kék fény

Étkező területe közvetett világítás

Folyosó közvetett LED világítás

a közvetett világítás építse saját ötleteit és inspirációját

Ebben a cikkben részletes utasításokat és hasznos tippeket talál a közvetett LED -es világítás saját kezű megépítéséhez. Ebből a célból a következő anyagokra van szüksége: LED -es fénycső (ideális esetben csatlakoztatásra kész – hálózati csatlakozóval és kábellel), egy fa szalag – 5 cm széles és 1 cm vastag a kívánt hosszúságban, két facsík – 10 cm széles és 1 cm vastag, fából készült csíkok a stabilizáláshoz (szükség szerint), csavarok és rögzítőkapcsok a LED -es fénytömlőhöz. Szüksége van festékre, tapétára vagy fóliára is – az Ön személyes igényeitől függően.

Építse fel a világító dobozt

Nappali mennyezeti közvetett világítás LED

Mennyezeti világítás közvetett nappali

DIY közvetett világítás

Mennyezeti világítás közvetett hálószoba

közvetett LED világítású hálószoba

Az első dolog, hogy meg kell építeni a világító dobozt, ahová később helyezik el a LED fénycsövet. Ennek a doboznak a hosszát maga határozhatja meg, de természetesen ez függ a fénycső hosszától is. A világító doboz a három 1 cm vastag facsíkból épül – U alakban vannak összerakva és csavarozva. A doboz hosszától és helyzetétől függően szükség lehet az egész szerkezet további stabilizálására. Ez a helyzet például akkor, ha a dobozt a fal teljes hosszára szerelik fel. Stabilizálásként rendszeres időközönként ragaszthat egy rövid fadarabdarabot a doboz falai közé. A másik változat az, hogy egy folyamatos facsíkot ragaszt a világító doboz egyik belső sarkába. Ha a doboz rövid vagy a padlóra kerül, nincs szükség további stabilizálásra. Ha szeretné, tapétázhatja a világító dobozt, festheti vagy fóliával lefedheti, hogy ne legyen látható.

Szerelje fel a LED -es fénytömlőt

Közvetett világítás nappali

Építse fel saját közvetett LED -es világítású nappaliját

Készítsen kreatív DIY ötleteket közvetett megvilágításhoz

közvetett világítású nappali

a közvetett világítás építse saját ötleteit és inspirációját

Miután befejezte, rendszeres időközönként rögzítse a rögzítőkonzolokat a világító doboz aljára. Ha rövid stabilizáló rudakat ragasztanak a dobozba, akkor rögzítheti a konzolokat. Ezután le kell fektetni a LED -es fénytömlőt. Egyszerűen kinyújtják, és a konzolokba nyomják. Ezután a világító dobozt a kívánt helyre rögzítik. Marad az, hogy a fénytömlő csatlakozóját bedugja az aljzatba. És kész! Amikor elolvasta a cikket a végéig, meg kell győződnie arról, hogy a közvetett világítás saját maga építése nem nehéz feladat. Szóval sok sikert az épülethez!