Utazás és nyaralás

Ellenőrző lista a családi nyaraláshoz autóval

Az őszi ünnepek a sarkon vannak, és Németországban egyre hidegebb. Ideális egy családi nyaraláshoz autóval. Németországból saját járművel utazni viszonylag stresszmentes és olcsó. Különösen, ha nyaralni szeretne a gyerekekkel, érdemes tömegközlekedés nélkül utazni. Ennek ellenére néhány dolgot szem előtt kell tartani.

A gumiabroncsok profilja

A gumiabroncsoknak kellően vastag futófelülettel kell rendelkezniük annak érdekében, hogy a hosszú autós külföldi utazások is biztonságosak legyenek. A szakértők a maradék három millimétert határozzák meg minimális méretként. Ez könnyen elvégezhető vonalzóval vagy egy euró érmét jelölje be. Ha az érmével végzi a vizsgálatot, győződjön meg arról, hogy a sárgaréz perem teljesen eltűnik a hornyokban, amikor az érmét az abroncshoz nyomja.

ellenőrzőlista-a-család-nyaraláshoz-az autóval

Lámpák és fékek

A világítást is tesztelni kell. Ideális esetben ezt párban kell elvégezni. Míg a sofőr álló helyzetben lévő járművek után egymás után bekapcsolja a különböző lámpákat, egy másik személy megvizsgálja a lámpák fényességét és működését.

Ami a fékeket illeti, a legnagyobb veszélyforrás a fékbetétek kopása. Ennek ellenőrzéséhez ellenőrizni kell a megfelelő kopási jeleket. Ezenkívül ne felejtse el kipróbálni a kéziféket.

A folyadék szintje

Mielőtt hosszú útra indul, amelynek során nehéz az olaj- vagy fékfolyadékcsere, ellenőrizze az egyes folyadékszinteket. Ha kinyitja a motorháztetőt, még a laikusok is könnyen ellenőrizhetik, hogy van -e még elegendő fékfolyadék, hűtőfolyadék, ablaktörlő folyadék és olaj. Ha a saját autója évek óta felszáll, akkor lehet, hogy megtalálta a megfelelő okot az autó cseréjére. Biztos drága új autónak kell lennie. A még jó állapotban lévő használt autók is könnyen megvásárolhatók autóhitel segítségével. Fontos, hogy más legyen Hasonlítsa össze az ajánlatokat online.

Dátumok és papírok

Mivel még nyaraláskor is elkaphat egy rendőrségi csekket, előzetesen ellenőrizze, hogy minden szabály betartható -e. Először is győződjön meg arról, hogy mind a vezetői, mind a járművezetői jogosítványa nálad van. Továbbá ellenőrizni kell az elsősegély -csomag lejárati idejét. A biztonsági mellényeknek minden utas számára rendelkezésre kell állniuk.

A jármű jóváhagyott tömege

Miután a gépjármű -nyilvántartási dokumentumot már elkészítették, abból is le lehet venni, hogy a saját gépkocsija számára megengedett össztömeg. Ez modellenként nagymértékben változhat. Az ADAC szerint hozzávetőleges iránymutatás egy átlagos autó 500 kilogramm körüli hasznos terhelése. Eltekintve magától a sofőrtől, akit a járműnyilvántartásban körülbelül 75 kilogrammal vesznek figyelembe, az egyes utasok súlya is számít. Tehát ha az egész családdal szeretne nyaralni, ne feledje, hogy ne vigyen magával túl sok poggyászt. Abban az esetben, ha tetődobozt használnak, be kell tartani az autó tetőjének engedélyezett teherbírását is.

ellenőrzőlista-a-családi-nyaraláshoz-az autó-poggyász súlyával

Poggyász mérése

A poggyász berakása előtt mindig tanácsos mérlegelni. Ha hozzáadja az egyes utasok súlyát és az autó üres tömegét, egyértelművé válik, hogy túllépik -e a megengedett maximális súlyt. A maximális hasznos tehernek a megengedett tartományon belül kell maradnia, nem csak a magas bírságok elkerülése érdekében. Aki kimeríti a gépjármű össztömegét, annak kockázata is fennáll, hogy csökkenti a vezetés biztonságát. A nagyobb súly növeli a féktávolságot, és más vezetési jellemzőket is negatívan befolyásol. Amikor az autó teljesen meg van terhelve, a gumiabroncs nyomását a lehető legnagyobb mértékben növelni kell.

Betöltés rendszerrel

A szervezési problémák megoldása után az autó betölthető. Azonban ott kell lennie óvatosan folytassa, hogy elkerülje a problémákat. Először a legnehezebb poggyászokat kell elhelyezni. Erre a legalkalmasabb hely a csomagtartó alja, közvetlenül a hátsó ülés mögött. Azt is tanácsoljuk, hogy a nagy bőröndöket extra hevederekkel rögzítsék, hogy megakadályozzák, hogy fékezéskor vagy kanyarodáskor elcsússzanak, és más dolgokat károsítsanak..

Használjon éjszakai vezetést

Mindig jobb stresszmentesen elmenni nyaralni. A bosszantó forgalmi dugók elkerülése érdekében meg kell próbálnia éjszaka megkezdeni az utazást, mivel ekkor a forgalom lényegesen kisebb. Fontos azonban meggyőződni arról, hogy minden vezető jól pihent és fitt. Abban az esetben, ha valaki fáradtnak érzi magát, haladéktalanul le kell cserélni a vezetőt. Az utazás megkezdése előtt az egyes járművezetőknek azt is meg kell fontolniuk, hogy képesek -e biztonságosan megbirkózni egy hosszabb utazással. Kétség esetén ajánlatos előtte ellenőrizni vezetésbiztonsági képzés befejezni.