Uređenje vrta

Najbolji savjeti i ideje za projektiranje malih vrtova

Dizajniranje savjeta za male vrtove Odabir biljaka

Dizajniranje malih vrtova pravi je izazov sam po sebi – postoji toliko različitih ideja koje biste htjeli provesti, ali jednostavno nemate načina jer je prostor ograničen … Zato vam u ovom članku dajemo nekoliko korisnih savjeta i Ideje za dizajn malog vrta koje vam zasigurno mogu biti od pomoći. U nastavku ćete saznati kako možete maksimalno povećati raspoloživi prostor i koristiti ga što je moguće učinkovitije, tako da na kraju vaš vrt izgleda prekrasno kako ga zamišljate. Nadamo se da ćete uživati ​​u našim prijedlozima i nadamo se da ćete uživati ​​čitajući ih!

Dizajn malih vrtova – organizirajte ugodan prostor za sjedenje

Dizajn malog vrta organizira prostor za sjedenje

Dizajnirajte mali vrt modernim idejama i savjetima te prilikom planiranja

Dizajnirajte fontanu za sjedenje u vrtu

Dizajn malog vrtnog prostora za sjedenje s roštiljem

Dizajniranje malog vrta s izvrsnim idejama za privlačan ambijent

Dizajnirajte male vrtove koristeći geometrijske oblike

Dizajn mjesta za sjedenje s malim vrtnim šljunkom

Dizajnirajte mali vrtni prostor za sjedenje sa suncobranom

Ne ulazite u očaj ako nemate puno prostora u prednjem ili stražnjem dvorištu! Postoji mnogo pametnih načina kako pravilno organizirati svoj vrt tako da izgleda moderno, uredno i doista privlačno. Dizajniranje malih vrtova ne bi trebao biti težak zadatak ako slijedite naše savjete i inspirirate se fotografijama! Prije svega, predlažemo da razmislite o onome što vam je u vrtu najvažnije – prirodnom sjaju zelenih biljaka ili da imate ugodan prostor za sjedenje na kojem možete popiti jutarnju kavu i provesti društvene večeri s prijateljima i obitelji. Moguće je i kombiniranje obje varijante, iako bi vam to moglo zvučati nevjerojatno! Sve što je potrebno je pravilno planiranje i pametna dizajnerska rješenja koja vaš vrt čine većim. Prvi korak je zapravo organiziranje prostora za sjedenje. U tu je svrhu najbolje odabrati slobodan zid i jednostavno pokraj njega postaviti stolice i mali vrtni stol. Također se možete odlučiti za klupe – one štede više prostora od sofa i lako se izrađuju. Sigurno bi još ostalo dovoljno mjesta za roštilj – zamislite samo sretne roštilje s vašim omiljenim ljudima!

Dizajniranje malih vrtova: pravo planiranje je sve!

Dizajnirajte mali vrt modernim i idejama koje štede prostor

Dizajn malog vrta s prekrasnim bazenom

Dizajniranje malih vrtova kako bi se povećao raspoloživi prostor

Dizajniranje ideja za uštedu prostora u malom vrtu

Dizajn malih vrtnih garnitura za sjedenje cvjetnjaka kamene pločice

Dizajnirajte male vrtove uredno i štedite prostor

Dizajniranjem malih vrtova sami napravite okrugle cvjetnjake

Dizajniranje malih vrtova Koristite mrežni planer za vrt

Dizajniranje malog vrta za uzgoj espalier voća

Dizajn okomitog vrta za mali vrt

Naravno, sada imate najvažniji zadatak pri projektiranju malog vrta, a to je planiranje i odabir biljaka. Iako nemate puno prostora, vrt bi izgledao urednije i stilskije ako biste ga geometrijski organizirali – na primjer izradom okruglih gredica s malim kamenim stazama između njih. Izbjegavajte kvadratne i pravokutne oblike i dopustite da se pojedina područja međusobno ulijevaju na zanimljiv način. Također možete pokušati nacrtati svoje ideje na komadu papira – to će vam dati jasnu predodžbu o vašem vrtu iz snova. Također možete izrezati pojedinačne elemente i premjestiti ih bilo gdje na svojoj parceli – to bi vam dalo i druge kreativne ideje za uređenje vrta (ali ne zaboravite vrtne staze)! Jedna od najboljih opcija za mali vrt je zapravo odlučiti se za travnjak koji je u sredini i uokviren cvijećem, grmljem ili malim drvećem. Na ovaj način stvarate optičku iluziju veće prostranosti, a prostor za sjedenje mogao bi biti i na travnjaku. U ovom bi slučaju biljke oko travnjaka služile kao prirodni zaslon za privatnost! Ako vam se ova varijanta ne sviđa, mogli biste dizajnirati pojedinačna područja i krevete međusobno odmaknuti – mogućnosti su u tom pogledu mnogo više nego što možete zamisliti. Još jedna ideja koja bi vam mogla pomoći u planiranju je korištenje internetskog planera za vrt. Većina ovih programa može se besplatno pronaći na internetu i dala bi vam bolju vizualnu predodžbu o tome što želite u usporedbi s jednostavnom shemom nacrtanom na komadu papira. Još jedna vrlo atraktivna opcija za koju se možete odlučiti je okomiti vrt. Sam uzgoj espalier voća također je izvrsna ideja, a uopće nije teško.