Uređenje vrta

Moderan vrtni dizajn: savjeti za vrt od kojeg zastaje dah

Dizajn vrta moderna zelena oaza

Atraktivno i suvremeno uređenje vrta nedvojbeno je san svakog hobi vrtlara. Kako se ovaj cilj može postići? Ovdje možete pronaći odgovore na sva svoja pitanja! U ovom ćete članku naučiti sve o modernom dizajnu vrta i dobit ćete inspirativne ideje koje možete sami isprobati. Dopustite sebi biti nadahnuti i pretvorite svoj vrt u zeleni raj koji oduzima dah! Želimo vam puno zabave i uspjeha!

Moderan vrtni dizajn: stvorite jasan red

Savjeti za planiranje vrta

Kuhanje geometrijskih oblika jasne strukture

Dizajn vrta moderna zelena oaza

Vrtni cvjetnjaci geometrijski oblici

Moderan vrtni dizajn koji odvaja pojedina područja

Postepeno dizajnirajte gredice kako biste uštedjeli prostor

Vrt mali cvjetnjaci betonski

Ovdje ćete pronaći osnovne savjete za moderan vrtni dizajn koji vam mogu biti od pomoći. U nastavku ćete saznati koje su najvažnije značajke suvremenog vrta i što biste trebali uzeti u obzir pri promjeni vlastitog vrtnog krajolika. Naše fotografije mogle bi vam poslužiti i kao model. Krenimo od ključa modernog vrtnog dizajna, naime – jasne organizacije. Suvremeni vrtovi imaju jasno definiranu strukturu gdje su pojedina područja jasno međusobno odvojena. Vrtne staze, sadnice, cvjetnjaci od kamena ili betona itd. Obično služe kao razdjelnici. Kako bi se postigla tako jasna struktura, dobro planiranje zapravo je najvažnije.

Ako vašem vrtu trenutno nedostaje takav red, preporučujemo da sve isplanirate iznova i nacrtate shemu za vizualizaciju svojih ideja. Najvažnije je stvoriti lak pristup svim površinama u vrtu. Ovako velika promjena mogla bi potrajati malo više vremena, ali rezultat se isplati sav trud!

Moderan vrtni dizajn – planirajte vrtne staze

Moderni vrtni dizajn vrtnih staza

Moderna vrtna terasa s vrtnim dizajnom

Vrt dizajn moderne visoke ograde stepenice pločice mramor

Vrt dizajn moderne jasne linije geometrijski oblici

Vrt dizajn moderne staze šljunkovito jezerce

Kao što je već spomenuto, staze igraju veliku ulogu u modernom vrtu. Ne samo da osiguravaju lakši pristup svim zonama, već vam daju i priliku da pobliže uživate u ljepotama zelenog krajolika. Iz tog razloga, ako u vašem vrtu nema dovoljno staza, trebali biste ih planirati više. Mogu se prekriti stepenicama od kamena, šljunka ili drugog materijala prema vašem ukusu.

Elegantni geometrijski oblici

Vrtni dizajn moderne stepenice od kamena

Dizajn vrta moderan grad koji oduzima dah

Mali korisni savjeti za dizajn vrta

Vrtne gredice betonski drveni pod

U današnjem vrtnom dizajnu dominira minimalistički stil, za koji su karakteristični geometrijski oblici. Jasni geometrijski oblici mogu se stvoriti kroz cvjetnjake, sadilice, ravne vrtne staze ili određene vrste biljaka. Izgledaju prilično elegantno i također pomažu uvesti dobar red u vrtni krajolik: zadatak koji je, kao što smo vidjeli gore, od posebne važnosti.

Stvorite raznolik krajolik

Dizajn vrta moderno raznolik krajolik

Vrt privlačan naglašeni zid

Dizajn vrta egzotično bilje

Dizajn vrta moderni geometrijski oblici šik

Moderan vrtni dizajn Sjedenje stvara kauč

Dizajn vrta moderno raznolik krajolik

Suvremeni vrtni dizajn Raznolikost biljnih vrsta

Vrtni dizajn egzotičnih biljaka

Još jedna karakteristika modernog vrta je raznolikost. Stvaranje raznolikog krajolika nesumnjivo nije lako, primjeri na našim fotografijama mogu vam pomoći u tome. Cilj je upotrijebiti što više različitih materijala – drvo, šljunak, metal, kamen, kako bi se stvorila zanimljiva cjelokupna slika koja privlači pažnju. Biljne vrste trebaju biti jednako raznolike – cvjetnjaci i drveće trebali bi se izmjenjivati ​​sa zelenim travnjacima i grmljem. To stvara ugodan kontrast u vrtnom krajoliku.

Dekorativna jezera i slapovi

Vrt s bazenom prekrasnog izgleda

Bazen u vrtu pampas trava stilski izgled

Vrtno jezerce raznovrsni materijali

Vrt s luksuznim bazenom

Dizajn vrta stvara moderno vrtno jezerce

Luksuzni vrtni drveni pod u bazenu

Vrtno jezerce s naglaskom na vodopadima

Važan element modernog vrtnog dizajna je voda. No, ne radi se o sustavu navodnjavanja. Dekorativna jezerca i slapovi pretvaraju vrt u pravu zelenu oazu u kojoj možete provesti svoje slobodno vrijeme. Sami dizajnirati vrtno jezerce zapravo nije težak zadatak – detaljne upute možete pronaći ovdje. Isto vrijedi i za slapove koji su pravi plijen pogleda. Osim toga, zvuk tekuće vode ima vrlo umirujući učinak. Najnoviji trend je izgradnja luksuznih bazena usred vrta, ali ovaj zadatak zahtijeva veći proračun.

Zaštita sjedala i privatnosti

Omogućite moderan vrtni dizajn za sjedenje

Vrt dizajn moderna ograda za zaštitu privatnosti Corten čelik

Vrtni zaslon za zaštitu od zidova raznolik krajolik

Vrt s vanjskim kaminom

Vrtne ograde od ograde za privatnost u vrtu

Ugodan vrtni prostor za sjedenje

Sjedeća vrtna terasa

I za kraj, ali ne i najmanje važno: ne zaboravite dizajnirati sjedala u vrtu. To vam daje priliku da sjednete usred zelene ljepote i pročitate zanimljivu knjigu ili se jednostavno opustite nakon napornog radnog dana. Ako puno vremena provodite u vrtu, trebali biste također osigurati dobre zaslone za privatnost – postoje neke sjajne ideje u tom pogledu ovdje.