uređaja

Generator energije – ono što trebate znati

Generatorski sklopovi koriste se tamo gdje nema pristupa električnoj mreži ili pod posebnim okolnostima, na primjer na gradilištu ili tijekom posebnih događaja.

Dizelski generatori također se koriste kao hitno napajanje u kritičnim okruženjima, poput bolnica ili podatkovnih centara.

No, ne samo najvažniji nositelji društva, poput bolnica, mogu imati koristi od hitnih generatora energije, neugledne tvrtke, poput ugostiteljskih usluga ili davatelja internetskih usluga, također su snažno povezale svoju prodaju s elektronikom.

Općenito, sustav napajanja u nuždi neovisan je izvor električne energije koji podržava kritične električne sustave u slučaju normalnog nestanka struje. Sustavi pričuvnog napajanja instalirani su za zaštitu života i imovine od posljedica primarnog nestanka struje.

Generator energije - ono što trebate znati nestanak struje što sada učiniti

Obično se radi o malom zasebnom generatoru koji opskrbljuje električnom energijom nužno napajanje u slučaju nestanka glavnog napajanja.

U najboljem slučaju, generatorski agregat ima neovisno automatsko pokretanje (zrakom ili baterijom) kako bi se osiguralo trenutno pokretanje nakon nestanka glavnog napajanja i najmanje tri ponovljena pokretanja, s daljnjim pokušajima u roku od 30 minuta.

Da biste to učinili, trebalo bi biti moguće pokrenuti ga u hladnom stanju do nule (0 ° C)

Općenito, neprekidno vrijeme rada generatorskog agregata nije dugo, obično samo nekoliko sati u neprekidnom radu (do 12 sati).

Generatori - Što trebate znati o električnim kablovima za struju

Vrste generatora za proizvodnju energije

Generator plina

Generatori plina mogu raditi ili na propan ili na prirodni plin. U oba slučaja, međutim, generator plina zahtijeva stalan izvor goriva i stoga je spojen na plinski vod za kontinuirano napajanje. To mu daje dulji vijek trajanja nego ako bi se morao osloniti na jedan spremnik goriva s fiksnim kapacitetom. Međutim, on ovisi o ovom plinovodu, budući da je skladištenje prirodnog plina opasnije od skladištenja dizelskog goriva. Važno je napomenuti da ovaj faktor također može učiniti generatore plina manje stabilnim od dizela u slučaju katastrofe, jer je veća vjerojatnost da predstavljaju opasnost od požara.

Generatori plina obično imaju kraći vijek trajanja od dizelskih generatora, iako pravilno održavanje može produljiti životni vijek.

Generator snage - prijenosno prijenosno računalo Generator na kotačima

dizelski generator

Dizelsko napajanje u stanju pripravnosti metoda je izbora za većinu grana industrije. Dizelski generatori rade potpuno neovisno o mreži i imaju svoje skladište goriva. Međutim, to znači da će ih trebati puniti češće nego generatore plina spojene na radni plinski vod. Dizelski generatori su robusni i stabilni, imaju dug radni vijek i zahtijevaju minimalno održavanje. Održavanje dizel generatora uglavnom će se sastojati od održavanja goriva.

Nedostatak dizelskog motora je volumen motora, koji je glasniji od volumena generatora plina. Zbog toga su mnogi Generacovi dizelski generatori koje prodajemo ovdje u Gen-Techu izrađeni od kućišta koja apsorbiraju zvuk i smanjuju smetnje u vašem posjedu.

Tradicionalno, dizelski rezervni generatori bili su norma. Međutim, poboljšanje učinkovitosti i sigurnosti generatora plina dovodi dvije opcije u ravnotežu.

Generatori - Ono što biste trebali znati kotači malih generatora

Što morate uzeti u obzir pri iznajmljivanju generatora energije

Prilikom kontaktiranja a Posredničko društvo za proizvođače električne energije morate biti spremni na pitanja o potrošnji električne energije i korištenju generatora. To često dovodi do poteškoća jer zajam može imati poteškoća u procjeni potreba

Procijenite svoje potrebe i odaberite pravi generator

Morat ćete dati pouzdanu procjenu potrebnih kW, napona i pojačala. Generatori su dostupni u raznim veličinama. Neki generatori mogu isporučiti 5 kW do 50 kW. Neki generatori mogu isporučiti do 3 mW. Odaberete li premali generator, pretrpjet ćete nestanke struje i riskirati oštećenje sustava. Odabir prevelikog generatora trošit će gorivo i povećati vaše tekuće troškove. Kad odaberete veličinu koja vam je potrebna, izračunajte, preračunajte i zamolite tvrtku za iznajmljivanje generatora da dvaput provjeri točnost vaših izračuna.

Poznavanje vaše elektroenergetske infrastrukture

Budite spremni odgovoriti na pitanja o infrastrukturi vašeg objekta. Jesu li dostupne razvodne kutije ili kutije za brzo spajanje generatora? Postoji li primarni izvor napajanja u blizini mjesta gdje planirate postaviti generator? Odgovori na ova pitanja mogu pomoći stanodavcu da odredi koje pripreme vaše mjesto zahtijeva tijekom procesa postavljanja.

Generatori - Ono što trebate znati generator velikih kablova tvrtka

Namjena

Je li generator potreban za poseban događaj ili podzemnu operaciju? Radi li generator kratkim vremenskim razdobljima ili je potreban za kontinuiranu isporuku energije tijekom duljeg vremenskog razdoblja? Odgovori na ova pitanja pomoći će tvrtki za iznajmljivanje da se usredotoči na najpouzdaniji generator za vaše potrebe.

Počnite s planiranjem rano

Nikada nemojte žuriti s odabirom generatora za iznajmljivanje prije nego što znate koji je generator pravi za vaše potrebe. Što točnije podatke prikupite unaprijed, uređaj koji odaberete bit će pouzdaniji i isplativiji.

Generatori energije - Što trebate znati o žaruljama Vintage Electricity