Uradi sam, vrt

Izgradite vlastiti staklenik: jednostavne upute i savjeti

potopljeni staklenik klasičan izgled

U ovom članku nudimo kreativnu ideju za ljude koji vole savladati u svoje slobodno vrijeme – sami grade staklenik! Budući da je staklenik neophodan za svaki vrt – u njemu možete uzgajati svježe voće i povrće tijekom cijele godine ili držati cvijeće u njemu zimi kako se ne bi smrzli. U nastavku ćete pronaći detaljne upute o tome kako sami izgraditi staklenik i koji su najvažniji uvjeti za to. Neka vas ovo inspirira!

Izgradite vlastiti staklenik – priprema

Domaći staklenik modernog izgleda

Staklenik čvrst čelik i staklo

Jednostavne upute za montažu staklenika

Prednosti izgradnje staklenika u vrtu

Ideje za samostalnu izgradnju vrtnog staklenika

Izgradnja staklenika sama po sebi zapravo je zahtjevan zadatak, a osim ako niste iskusni majstor za napraviti sam, najbolje je to prepustiti profesionalcima. Prvo, trebali biste znati kakav staklenik želite u svom vrtu: hladnjača za sadnice u kojoj temperatura ne prelazi 12 ° C; staklenik s kontroliranom temperaturom koji se može koristiti tijekom cijele godine, ili bolje rečeno topla kuća za biljke s posebnim potrebama, poput naranči, limuna itd., pronaći ćete i druge prijedloge koji bi vam se mogli svidjeti. Drugo, važno je pronaći idealno mjesto za staklenik – trebao bi biti zaštićen od vjetra i moguće orijentiran prema jugu.

Izgradite vlastiti staklenik – potrebni materijali

Veliki staklenik, stabilna gradnja

Sami napravite potrebne materijale

Savjeti i smjernice za izgradnju staklenika

Izgradite vlastiti staklenik korak po korak

Da biste sami izgradili klasični staklenik prema našim uputama, potrebni su vam sljedeći materijali:

• 8 kvadratnih drva, duljine 200 cm

• 8 kvadratnih drva, duljine 100 cm

• 7 četvrtastih drva, duljine 90 cm

• 4 drvena drveta, dugačka 150 cm

• 4 kvadratna drveta, duljine 55 cm

• 1 kvadratni komad drveta, dugačak 160 cm

• 2 kvadratna drveta, duga 92,5 cm

• 28 ravnih kuka za vijke, 3,5 × 40 mm (M4)

• 8 širokih kutova, 40x40x40 mm

• 28 Ӧsen

• Vijci za drvo, 5 × 80 mm

• film staklenika

• Krovni filc

• Temelj za drvo

• nokti

Izgradite vlastiti staklenik – detaljne upute

Izradite vlastite kreativne DIY ideje za staklenike

Izgradite vlastite staklenike korisne savjete

Izgradite vlastiti staklenik Priprema

DIY ideje za izgradnju staklenika

Izgradite vlastitu shemu staklenika

Prvo drvo temeljno premažite kako bi bilo otporno na vremenske uvjete i ostavite da se dobro osuši. Četvrtasto drvo duljine 200 cm kasnije bi trebalo ubaciti u tlo, pa ga pokrijte krovnim filcem u visini od oko 30 cm. Osnovna konstrukcija sastoji se od četiri identična elementa. Za svako vam je potrebno 6 kvadratnih drva – dva dugačka 200 cm, jedno 150 cm, jedno 55 cm i dva 100 cm. Pričvrstite pravokutno drvo duljine 150 cm na drvo duljine 2 metra pod pravim kutom. Koristite kutnu vezu. Zatim se komad drveta duljine 55 cm pričvršćuje vijkom na sredinu kratkog komada drveta. Kosi krov formiran je od dva kvadratna drveta duga 1 metar. Treba ih rezati na odgovarajućoj kosini s jednog kraja i učvrstiti na takav način da se na vrhu stvori kut od 90 °. Ponovite isti postupak za ostala tri elementa.

Izrežite i učvrstite film staklenika

Izgradite vlastiti staklenik

Sami izgradite staklenik s dizajnom vrta

Upute za izgradnju staklenika vlastitim rukama

Jednostavne upute za staklenik DIY

Izgradite vlastite prednosti staklenika

Zatim biste svaki element trebali pokriti stakleničkim filmom – u tu ćete svrhu koristiti čavle. To će biti stražnji zid vašeg staklenika. Sada izrežite tri trake folije za bočne stijenke – one bi trebale biti oko 570 × 90 cm i protezati se s jedne na drugu stranu staklenika. Na sredini dva vanjska lista folije trebate pričvrstiti kvadratna drva duga 92,5 cm, a na rubove također i drva duljine 90 cm čavlima. Zakucajte tri kvadratna drveta duga 90 cm na srednju ploču. Foliju postavite uz rub i presavijte komade drveta pet puta na krajevima tako da na kraju budu potpuno prekriveni folijom. Kako bi se folija mogla pričvrstiti na drveni okvir, morate pričvrstiti ušice na rubove na pristupačnoj visini – dovoljno je 8 ušica po listu folije. Također biste trebali izrezati foliju za hodni zid staklenika. Na gornjem dijelu pričvršćen je čavlima, a na donjem dijelu – s 4 oka. Zadnje četvrtasto drvo dugo 1 metar također je prikovano za donji kraj fiolije.

Postavite staklenik

Samostalni staklenik

Izgradite vlastiti staklenik kako to učiniti

Izgradite vlastiti staklenik Savjeti i trikovi

Jednostavan vodič za staklenik DIY

Staklenik mali DIY

Konačno, staklenik tek treba postaviti. Umetnite četiri elementa u tlo na udaljenosti od 85 cm tako da krovni filc više nije vidljiv. Limovi filma postavljaju se preko drvenih skela i pričvršćuju čavlima na krov. Zatim pričvrstite kuke za vijke u drvo na visini oka i objesite pločicu. Vaš staklenik koji ste sami izgradili već je spreman!