Uradi sam, vrt

Izgradite vlastiti pješčanik za djecu – prekrasna ideja za DIY!

Jedrilica pješčanik zaštita od sunca djeca

Želite li dizajnirati cool igralište za djecu u vlastitom vrtu? U ovom postu ćemo vam pokazati kako sami možete izgraditi pješčenjak! Klasični pješčenjak osobito je popularan kod male djece i djece školske dobi i savršeno je mjesto za vesele igre ljeti. Mališani mogu trčati po pješčaniku, peći kolače od pijeska, graditi pješčane dvorce itd. Opasnost od ozljeda gotovo je potpuno eliminirana i djecu možete lako promatrati dok se igraju u vašem vrtu. U nastavku su neki opći savjeti za izgradnju pješčanika, kao i cool dizajnerske ideje za crpanje inspiracije. I na kraju članka uključujemo vezu do jednostavnih uputa za izgradnju koje biste mogli slijediti kako želite. Neka vas inspirira!

Sami napravite pješčanik: prekrasan DIY projekt za roditelje

Izgradite vlastiti pješčanik od kaldrme

Sami izgradite pješčanik zapravo je mnogo lakše nego što zamišljate. Za to vam ne treba puno materijala, a ako imate jasnu predodžbu o rezultatu, rad je gotovo bez napora! Prije svega, važno je odabrati najbolje mjesto. Pješčanik nikada ne smije biti na žarkom suncu. Mjesta u sjeni i djelomičnoj sjeni – na primjer ispod velikog stabla – zapravo su najprikladnija za tu svrhu. Alternativno, pješčenjak možete izgraditi preko nadstrešnice ili još lakše – postaviti suncobran. Ako su vaša djeca još mala, važno je pješčenjak izgraditi na vidljivom mjestu. Na ovaj način možete paziti na igralište i svako malo provjeravati je li sve u redu. Zato su mjesta ispred kuće, terase i ispred prozora najbolji mogući izbor.

Sami napravite pješčanik – korisni savjeti

Igralište u vrtu stvara ideje

A što se tiče materijala – najjednostavniji način oblikovanja pješčenjaka je korištenje gotovog pribora iz trgovine željeza. Dijelovi su izrezani prema veličini i samo ih morate spojiti zajedno! Ovo je zapravo najbrža varijanta, ali nije osobito kreativna. Ako imate više slobodnog vremena i veći proračun, možete i ostvariti vlastitu ideju i pješčanik učiniti doista originalnim! Možete ga izgraditi od drveta, kamena, betona ili plastike. Dobra ideja bila bi stvoriti mali odjel za dječje igračke. Također možete jednostavno izgraditi krov koji će štititi djecu od sunca.

Odredite mjesto i veličinu

Izgradite pješčanik za malu djecu na vlastitom igralištu

Ako želite izgraditi klasični drveni pješčanik, preporučujemo da koristite neobrađeno drvo. Najbolji izbor u tom smislu su vrste drva poput ariša, Douglas jele i robinije, koje nisu sklone truljenju. Nisu osobito jeftini, ali su zaista robusni i dugo traju. Jela i smreka također su dobar izbor. Prije nego počnete graditi, morate odrediti dimenzije pješčanika. Veličina vrta i otvorenog prostora igraju važnu ulogu. Također je važno koliko bi se djece igralo u pješčaniku – mališanima je potrebno i dovoljno prostora za igru. Za 2-3 djece veličina oko 2 x 2 metra potpuno je dovoljna.

Savjeti za odabir materijala

Izgradite vlastitu zaštitu od sunca od pergole u pješčaniku

Kad spojite okvir, poželjet ćete zaobliti i izgladiti sve oštre rubove. Za okvir možete koristiti i kamenje za popločavanje – oni traju gotovo zauvijek i ne mogu se oštetiti vremenskim uvjetima kao što su kiša, snijeg i mraz. Lako možete postaviti kamenje za popločavanje jedno na drugo ili ih zidati radi veće stabilnosti. Pazite da prag nije previsok. Okvir je mnogo stabilniji ako ga izgradite od kamena ili izlijete iz betona.

Izgradnja pješčanika u pravokutnom obliku je klasična, ali možete učiniti i nešto drugačije i kreativnije. Na primjer, što mislite o pješčenjaku u obliku piratskog broda? Ispod naših slika možete pronaći nekoliko zanimljivih primjera!

i ovdje možete se upoznati s jednostavnim uputama za izgradnju pješčanika!

Izgradite sami pješčanik gusarski brod

Gusarski brod izgrađen od drvenih ploča

Izgradite gusarski brod kako ste

Drveni pješčanik s poklopcem

Iz pješčanika napravite drveni suncobran

Napravite dječje igralište

Jedrilica pješčanik original

Sami napravite pješčanik od drva šesterokut

Gusarski brod za dječje igralište

Dječje igralište s vrtom za brodove i pijeskom

Izgradite vlastiti pješčanik od drveta ispod drveta

Gusarski brod izgrađen od drvenih letvica

Pješčanik DIY piratski brod uradi sam

Šesterokutni drveni pokrov za pješčanik

Izgradite vlastiti pješčanik ispod verande

Izgradite vlastitu pergolu od tamnog drveta za pješčanik

Pješčanik s drvenim poklopcem originalna ideja

Jastuk od drvenog poklopca za pješčanik

Izgradite vlastiti pješčanik od kamena

Dizajnirajte vlastite automobilske gume za pješčanike

Izgradite vlastite ideje i inspiraciju za pješčanike

Upravljač piratskih brodova

Izgradite gusarski brod za djecu od drveta

Piratski brod DIY izvrsne ideje

Sami napravite pješčanik na originalan način

Mala djeca igraju se u pijesku