Uradi sam - uradi sam

Jastuk od trešnjevog kamena – tradicionalna i prirodna alternativa termoforu

Povratak prirodi i tradiciji! To je moto mnogih ljudi sada u različitim područjima života. Kao rezultat pandemije i osobnih kriza povezanih s njom, većina nas je shvatila sljedeće: Možemo živjeti s puno manje nego što smo mislili! Stvari koje se uzimaju zdravo za gotovo, poput brze kupnje svih vrsta proizvoda, kolebale su se. Zato se vraćamo starim kućnim lijekovima koji mogu zamijeniti ustaljene proizvode iz trgovine. Jedan od takvih primjera je termofor koji se zapravo može izvrsno zamijeniti jastukom od koštice trešnje. Saznajte više o ovoj alternativi u sljedećim redovima!

Ne možete samo napuniti jastuke od žitarica košticama trešnje

Plavo sivi jastuk od crvenog zrna

Što predstavlja jastuk od koštice trešnje ili jastuk od zrna??

Jastuk od trešnje se naziva i jastuk od trešnje, a postoje i jastuci od žita (također – jastuci od žitarica). Svi su stvoreni po istom principu. Takav jastuk predstavlja pamučnu vrećicu ispunjenu različitim zrncima ili zrncima.

Kao što naziv govori, za to obično koristite koštice trešnje. No za punjenje možete koristiti i pir, rižu, uljanu repicu i druge proizvode. Svi materijali su potpuno prirodni i ekološki prihvatljivi.

Jastuci od kamena trešnje ekološki su zdravi i zdravi

Koštice trešnje - odlično punjenje - jastuci od žitarica

Čemu služe jastuci od jezgre i žitarica i koje prednosti imaju u odnosu na boce s toplom vodom?

Jastuci od žitarica vjerojatno su puno bolja alternativa bocama s toplom vodom. Evo nekih njegovih najočitijih prednosti:

  • Zrna oslobađaju toplu temperaturu mnogo sporije i ravnomjernije;
  • Najčešće se preferiraju za liječenje napetosti mišića ili boli u različitim dijelovima tijela.
  • U oba slučaja postoji opasnost od opeklina, ali je znatno manji s jezgrom ili jastukom od zrna.
  • U slučaju ovog jastuka, dolazite u kontakt samo s prirodnim proizvodima.

Stoga su tradicionalni jastuci od trešnje ili drugog zrna zdravije i ekološki prihvatljivije rješenje u odnosu na boce s toplom vodom. Njihov održivi karakter čini ih posebno pogodnima za djecu.

Pčelinje mreže i drugi zabavni uzorci često začine jastuke od žitarica

Ideje za jastuke s trešnjinom Ideje za poklone „Uradi sam“ Jastuci od zrna

Jastuke od jezgre i žitarica napravite sami

Jastuke od žitarica možete kupiti u trgovinama, ali ih možete i sami napraviti. To je vrlo smiješan posao i dobra ideja za darove DIY. U vrijeme pandemije to će vam omogućiti da djecu naučite vrijednim vještinama i učinite nešto s njima.

Materijali potrebni za jastuk od četvrtastog zrna:

  • Četiri identična kvadratna komada pamučne tkanine (najmanje 15 cm),
  • Trešnja ili drugo koštice ili zrna za punjenje,
  • Lijevak (možete ga sami napraviti od papira).

Jastuk od zrna puno ravnomjernije oslobađa akumuliranu toplinu

Jastuci od žitarica - velika zrna - sjajne ideje

Preporučujemo da jastuk od žitarica napravite sa šivaćim strojem. Četiri identična kvadratna komada trebate podijeliti u dva para i postaviti ih jedan na drugi. Možete koristiti šivaći stroj ili, ako želite, ručno sašiti različite strane, ostavljajući prazninu s jedne strane. Sljedeći tekst objašnjava zašto i koliko bi trebao biti velik.

Jastuk od koštice trešnje možete sami izraditi od zaostalih materijala 

Jastuk za žitarice Jastuk za jezgru u sivoj boji

Unutrašnji dio tinkera i navlaka za jastuk

Dva ušivena dijela trebala bi predstavljati unutarnji dio i navlaku jastuka. U unutarnjem dijelu trebate ostaviti otvor od cca 5 cm koji možete koristiti za okretanje. Izvana bi trebala biti široka oko 10 cm. Prilikom šivanja na stroju trebate koristiti Overlock šav uzeti. Sada upotrijebite otvor za okretanje i okrenite tkaninu tako da ne vidite šav. Uz pomoć lijevka trebali biste napuniti jastuk košticama trešnje ili drugim kamenjem ili žitaricama. Ne može biti previše prazna ili puna. Punjenje bi se trebalo moći ravnomjerno rasporediti unutra. U konačnici, međutim, jastuk bi također trebao biti relativno ravan. Nakon što napunite unutrašnjost jastuka, možete sašiti otvor koji ste ranije ostavili otvorenim. Sada biste ovaj unutarnji jastuk trebali priključiti na drugi, koji djeluje kao svojevrsna navlaka! potpuna!

Jastuk s jezgrom možete prilagoditi kako želite 

Jastuk od zrna - ukras od jastuka od krune

U kojim slučajevima je prikladan jastuk od koštice trešnje?

Jastuk od trešnje ili zrna jednostavan je kućni lijek za ublažavanje boli. Nakon pažljivog savjetovanja sa svojim liječnikom, može se koristiti i za bebe. Možete ga upotrijebiti da im zagrijete želudac i zaustavite kolike. Napetost mišića, razne ozljede tijela, bolovi u vratu drugi su simptomi koji se mogu uspješno liječiti ovim domaćim lijekom.

Jastuk od trešnjevog kamena mogao bi biti elegantna ideja za poklon

Žitni jastuk ljubičaste ideje lišće

Budite oprezni pri uporabi

Ovdje su također važne iste sigurnosne mjere kao i pri korištenju boce s toplom vodom. Prije svega, trebali biste izbjegavati opekotine. Provjerite da jastuk nije prevruć. Nježno ga dovedite u podlakticu, a ne izravno na kožu. Umjesto toga, tkanina bi trebala ležati između jastuka i kože kao zaštita. Ovako možete vidjeti treba li se još ohladiti. Osim toga, morate se pobrinuti da nema unutarnjih krvarenja prije uporabe u slučaju bolova u trbuhu ili ozljeda. To bi moglo biti pojačano visokom temperaturom.

Za jastuk odaberite ekološki prihvatljivu pamučnu tkaninu

Jastuci od žitarica - sjajne moderne ideje za pruge

Različiti uzorci za jastuke od žitarica ili jezgre

Jastuci od žitarica i jezgre mogu se sašiti u različite oblike osim kvadratnih. Na internetu možete pronaći smiješne uzorke. Šivanje u nekim slučajevima može biti malo teško, ali nemojte dopustiti da vas to odbije. Također, budite kreativni s odabirom boja. Jastuci od trešnjevog kamena odličan su način za nadogradnju ostataka tkanine i izradu originalnih domaćih ukrasa ili malih darova za svoje omiljene ljude.

Takav jastuk bi vašem djetetu donio dobre snove

Jastuk od zrna plavi uzorak velike zvijezde

Na primjer, žablji jastuk sa žitaricama mogao bi vam ublažiti bol u vratu ili trbuhu

Žaba jastuk žaba igračka DIY

Sjajni uzorci također mogu ublažiti bol 

Jastuci od žitarica s rustikalnim štihom - izvrsne ideje

Jastuci od trešnjevog kamena s prekrasnim uzorcima u ljubičastoj boji odličan su dodatak rustikalnom ukrasu

Uzorci i ideje Jastuk od kamena od trešnje Jastuk od zrna