Uradi sam - uradi sam

3 kreativne ideje za darove koje ćete sami napraviti s uputama

Bez obzira želite li nekome pokloniti originalan dar ili jednostavno planirate lijepo iznenađenje za svoju voljenu osobu, kreativne ideje za darove uvijek su dobrodošle. Na ovaj način poklanjate dodatni dio pažnje i naklonosti koje će primatelj cijeniti. Još je važnije imati potrebne zanatske materijale i, prije svega, pravu ideju. Srećom, postoje visokokvalitetne zanatske trgovine i internetske trgovine, poput www.lenzing.net, gdje možete pronaći mnogo zanatskog materijala, galanterije i pribora za vaše rukotvorine. Također ćete primiti ideje, upute i brojne preporuke knjiga za vaše DIY projekte prikladne za mlade i stare. Usput, postoji i ručno izrađen nakit iz Teekrija – naš izraziti favorit kada je u pitanju održiva elegancija. Izrađen od brezovog drveta u boji s certifikatom ESC i ukrašen laganim draguljima, sav nakit ove marke apsolutno je hipoalergičan i otporan na vodu. Impresioniraju svojim modernim dizajnom, opuštenom radošću i finim orijentalnim dodirom.

Također bismo vam željeli pomoći u pripremi vaših DIY darova i stoga vam pružiti sljedeće 3 ideje za darove s uputama. Uživajte u rukotvorinama i sretno! 

Moderan zidni ukras u boho stilu

kreativne ideje za poklone zidna dekoracija boho stil

Materijali:

 • Pređa (približno 5 pakiranja u 4 različite boje)
 • škare
 • 1 m duga šipka za tiple
 • Juta (izborno)
 • Zlatna boja u spreju (opcionalno)

A ovako se to radi:

Prvi korak: Ako želite efekt glamura, svoj štap možete obojiti u zlato ili bakar. Prije nego nastavite, provjerite je li šipka suha.

2. korak: Pričvrstite malo jute na krajeve šipke za tiple i idealno je da je objesite na zid kako biste se mogli orijentirati na to koliko dugo ćete rezati pređu. Juta istovremeno stabilizira stup i na ovaj način možete bolje raditi.

3. korak: Izrežite pređu u bilo kojem obliku koji želite. Morate se pobrinuti da izrežete komade dvaput duže nego što želite da završe.

kreativne ideje za poklone boho zidna dekoracija

4. korak: Privežite svoju pređu za šipku za tiple kao što biste oznaku za prtljagu vezali za kofer. Presavijte konac na pola, provjerite je li petlja ispod šipke, a zatim krajeve konca čvrsto provucite kroz petlju. Ponavljate ovaj postupak dok ne budete zadovoljni širinom zida koja visi.

5. korak: Tada možete odrezati jutu ili pokloniti svoj zidni ukras s njom da objesi slušalicu. potpuna!

Prilično mala ogrlica s biserima

napraviti kreativne ideje za darove mala lanac

Materijali:

 • Rastegljivi kabel
 • Biseri (jednobojni i neki obojeni)
 • škare
 • Konac za vez

Kako to učiniti:

Prvi korak: Provucite bisere prema vlastitom ukusu – obične boje slijede npr. B. iz jedne šarene. Ponavljajte ovaj postupak dok ne dobijete željenu duljinu.

2. korak: Navucite 3 perlice u boji na oba kraja kabela.

3. korak: Napravite kićanku tako da omotate konac za vez oko 4 prsta oko 45 puta. Provucite dodatni dio u petlju i labavo ga zavežite. Omotajte dodatni komad oko petlje nekoliko puta i povežite ga. Izrežite dulji dio petlje kako biste stvorili ravnomjernu rese.

4. korak: Od dna perlica provucite rastezljivu vrpcu kroz mjesto gdje ste labavo vezali konac za vez kroz vrh rese. Vežite uzicu i odrežite višak niti. Na kraju, gurnite čvor ispod perle kako biste ga sakrili.

Atmosferska torba od pamuka

kreativne ideje za darove ukrašavaju torbu

Materijali:

 •  Prazna pamučna torba (bijela, prljavo bijela ili prirodna)
 •  1 veliki krumpir
 •  Nož za sječenje
 •  Rezač kolačića (u ovom slučaju kružni)
 •  Akrilna boja (2 boje po izboru)
 •  2 četke

materijali torbica kreativne ideje za darove

Kako to učiniti:

Prvi korak: Prerežite svoj krumpir na pola i stavite svaki rezač za kolačiće na svaku ravnu stranu. Pritisnite malo prema dolje kako bi se rezači dobro zalijepili u krumpir.

tehnika pečata krumpira

2. korak: Pažljivo nožem za rezanje odrežite preostalu smjesu krumpira oko rezača za kolačiće. Pazite da ne presiječete do kraja. Samo želite skinuti rubove kako biste stvorili željeni oblik.

kreativne ideje za poklon pečat za krumpir

3. korak: Četkicama premažite žigove krumpira tankim slojem boje. U ovom slučaju za manji krug korištena je ružičasta, a za veći žuta.

diy darovi tehnika pečat krumpira

4. korak: Čvrsto utisnite polovice krumpira u svoju pamučnu vrećicu. Za ovaj dizajn postavite krugove u gornji lijevi i donji desni kut.

5. korak: Pustite da se torbica potpuno osuši jedan dan. Dakle, ovo je sada potpuno spremno za poklanjanje.

kreativne ideje za darove s markom krumpira