Uradi sam, namještaj

Izgradnja dječje stolice: zanimljiv DIY projekt za roditelje

Izgradite vlastitu visoku stolicu za malu djecu

Dječje visoke stolice ili takozvani tornjevi za učenje vrlo su praktična stvar za roditelje. Mala djeca su posebno energična i žele biti uključena u sve aktivnosti svojih roditelja, poput kuhanja. Ako ste zabrinuti zbog toga što će dijete trčati uokolo dok ste u kuhinji i ozlijediti se, onda vam definitivno treba visoka stolica. To je dovoljno visoko i toliko sigurno da vam mali može pomoći i pridonijeti – bez rizika od pada. U ovom postu ćemo vam pokazati kako možete izgraditi toranj za učenje od dva IKEA stolca. Ovaj jednostavan DIY projekt izvrstan je za roditelje s djecom i nadamo se da ćete uživati!

Napravite visoku stolicu od dvije IKEA stolice

Dječja visoka stolica domaće izrade prekrasnog izgleda

Naše upute za izgradnju visokih stolica tako su jednostavne da su prikladne i za nekvalificirane obrtnike. Ne postoje pile, a svi potrebni materijali mogu se nabaviti u IKEA -i. Cijeli popis možete pronaći ispod:

 • 1 IKEA Visok ODDVAR
 • BEKVÄM tabure za stepenice, u bijelom
 • bijeli lak za drvo – 500 ml
 • pakiranje IKEA ručki ili gumba GUBBARP
 • Drvena ploča – 32 x 36 cm; Debljine 2,5 cm
 • Akumulatorski odvijač
 • Kist za bojenje
 • 2 vijka za drvo – duljine 4 cm, debljine 4-5 mm, s debelom glavom vijka
 • 4 vijka za drvo – duljine 4 cm, debljine 4-5 mm
 • 6 vijaka za drvo – duljine 3 cm, debljine 3 mm
 • Folija za namještaj
 • škare

Sami izgradite toranj za učenje za dijete: jednostavne upute

Izrada IKEA namještaja sa svojim djetetom

Prvi korak je sastaviti ODDVAR stolicu prema uputama. Izostavite sjedalo i poprečni podupirač. Otvorena strana bez poprečnog podupirača zapravo je namijenjena ulasku djeteta.

Sastavite IKEA stolicu Oddvar

Zatim morate također prikladno spojiti stepenišni stolac slijedeći korake u uputama. Također izostavite gornje sjedalo.

Sastavite stepenišni tabure iz IKEA -e

Sada obojite ODDVAR stolicu dva ili tri puta potpuno bijelom bojom i pustite da se potpuno osuši. Nakon svakog slikanja trebate pričekati dovoljno da se sloj boje stvrdne, a zatim nastaviti s radom. Na ovaj način također obojite jednu stranu i bočne dijelove drvene ploče i ostavite ih da se dobro osuše. Druga strana se ne smije bojati jer ćete kasnije na nju nanijeti foliju za namještaj.

pokriti folijom za namještaj

Sljedeći korak je odrezivanje dva komada ljepljive folije – jedan za jednu stranu drvene ploče, a drugi za stubišnu površinu BEKVÄM stolca. Izrežite film tako da ide točno do ruba natkrivenog područja, ali ne strši. U protivnom će se folija za namještaj tijekom uporabe brzo saviti prema gore. Na kraju zalijepite film na obje ploče.

Napravite toranj za učenje sami

Zatim okrenite ODDVAR tabure naopako i na njega stavite lakiranu i zalijepljenu drvenu ploču. Sada pričvrstite ploču na stolicu vijcima za drvo duljine 4 cm. Trebali biste uvući vijak u svaku nogu – kroz ploču odozgo. Zatim postavite tabure naopako na tabure tako da udaljenost lijevo i desno bude ista. Naprijed – prema stepenici, međutim, udaljenost mora biti manja nego straga – s oko 2 cm. Sada oba dijela pričvrstite vijcima za drvo s debelom glavom. Pritom ih uvucite u dvije rupe predviđene na stepeništu. Nemojte koristiti isporučene IKEA vijke jer im je potreban vjetar.

Kako izgraditi visoku stolicu

Sada je toranj za učenje gotovo dovršen – još uvijek morate pričvrstiti ručke ili gumbe sa strane. Oni se koriste za vješanje ručnika, kuhinjskog pribora djeteta itd. Morate ih pričvrstiti s lijeve i desne strane stolca, djelomično koristeći IKEA prethodno izbušene rupe. Preporučujemo da budete vrlo oprezni da ne slomite tanku ploču. U tu svrhu upotrijebite vijke za drvo duljine 3 cm i tanke 3 mm i obavite zadatak s dvije osobe – jedna od njih može gledati kad vrh vijka prođe s druge strane i držati ručku / gumb izravno uz nju tako da ne iver. I tako je visoka stolica već spremna!

Učenje tipki za spuštanje slušalice

Preporučujemo da ne ostavljate dijete bez nadzora s dovršenim tornjem za učenje kako se ono ne bi popelo na njega samo. Postavite ovo izravno na radnu ploču u kuhinji tako da se toranj ne može prevrnuti.

Kula za učenje gradi potrebne materijale

Step tabure IKEA Hacks

Visoka stolica izrađuje dvije stolice

Kula za učenje bijela kupljena spremna

Postavite toranj za učenje na radnu ploču

Upute o izgradnji tornja za učenje

Izgradnja tornja za učenje s IKEA stolicama

Praktična kuhinja sa visokim stolcem

IKEA Hacks visoka stolica

Napravite vlastitu visoku stolicu

IKEA namještaj sastavite sami

IKEA Bekväm tabure

Bebe žirafe sa stolcem za slatko

Domaća visoka stolica

Sigurnost visoke stolice

Mala djeca pomoć u kuhinji toranj za učenje

Upute za laganu visoku stolicu

Tabure Bekväm vrlo je praktična IKEA

Dizajnirajte vlastiti toranj za učenje za malu djecu

Upute za gradnju visoke stolice

Izgradite vlastitu visoku stolicu