Umjetnosti

Muzeji bajki kao dječja zabava – zabava i obrazovanje idu ruku pod ruku

Dobrodošli u zemlju taka tuka

Svako dijete (ili možda čak i svaka odrasla osoba) sanjalo je o tome da se pretvori u izvanrednu djevojku Pipi Dugu Čarapu, spasi Snjeguljicu od opake vještice, upozna sedam patuljaka, poljubi Trnoružicu kako bi je izvukao iz dubine Da se naspava … Omiljeni bajkoviti likovi čitavih generacija oživljeni su i pozivaju vas i vašu djecu na posebno putovanje kroz njihove uzbudljive priče i pun događaja, ali ponekad opasan svijet. Iskustvo ove vrste predstavlja užitak i pouku – i književni modeli, i voštane figure i šarene slike u muzejima utječu na osjetilnu percepciju vaše djece. Djeca mogu jasno pratiti tijek priče i istodobno donositi zaključke iz didaktičkih djela. Dok jezik ostaje ograničen na proračun mašte i promiče ljudsku maštu, popularni likovi iz dječjih priča oživljavaju u ekskluzivnim muzejima bajki pred vašim očima i pružaju mališanima priliku da dođu u izravan kontakt sa svojim voljenim herojima – materijalnost, boja i umjetnost figura djeci nude neusporedivu avanturu te ih nasmiju i nasmiješe!

Uronite u svijet bajki Charlesa Perraulta

dječja zabava muzeji bajke charles dvorac

Château de Breteuil oduševljava posjetitelje različitim trenucima ilustriranim ovdje iz ukupno 7 bajki Cherles Perraults i oduševljava vas sa 150 impresivnih voštanih figura – uskoro se plava brada pojavljuje u jednom kutu, uskoro se mačka u čizmama pojavljuje na drugom mjestu i vodi vas u svoje uzbudljivo svijet.

Autentični kostimi i živahni izrazi lica čine atraktivnu izložbu i ostavljaju sve potpuno u svijetu bajki. Dvorac, 35 km od Pariza, nudi spektakularnu predstavu svake nedjelje, ali i za vrijeme blagdana – likovi oživljavaju, kazalište bajki ne može se usporediti ni s čim drugim, jer ni nakon više od 200 godina dječje bajke nisu izgubile ništa njihove fascinacije. U ogromnom parku oko muzeja djeca mogu neometano razgovarati satima, izgubiti se u labirintu i krenuti u avanturističku potragu za brojnim zlatnim blagom koje se ovdje skriva.

Dječja zabava – Junibacken i Astrid Lindgren

muzej i zabava švedska zanimljiv otok

Na poluotoku Djurgården nalazi se muzej posvećen knjigama Astrid Lindgren Junibacken, koji je danas jedan od najpopularnijih dječjih muzeja u svijetu! Odmah po ulasku naći ćete se u knjizi priča – veličanstvenom mjestu iz svijeta mašte, gdje ćete pronaći najpopularnije likove iz dječje književnosti u njihovim kućicama razrađenim do posljednjeg detalja. Ovdje možete vidjeti Karlssonov krov i čudnu kuću Pippi Duge Čarape. U svim kućama mališani imaju pravo dječje, šareno ukrašeno posuđe, namještaj, pa čak i odjeću na raspolaganju za igru ​​i zabavu. Različite kazališne predstave i raznolik program osiguravaju svakodnevno uživanje svih posjetitelja. Najveća atrakcija je vlak iz bajke koji vas vodi kroz priče o Lindgrenu – putovanje vas upoznaje s nezaboravnim likovima iz bajke i njihovim avanturističkim doživljajima (usput se to može ispričati na 12 različitih jezika. Posljednja stanica je poznata vila Villekulla u kojoj klinci jašu Pipijinog konja, igraju se u kuhinji i jednostavno zabavljaju.

Dječja zabava – njemačka “ruta bajke”

dječja zabavna ruta njemačka bajka

Od Hanaua u Hessenu do Bremena – staza duga 600 km nudi ljubiteljima pješačenja jedinstveno putovanje kroz život i djelo braće Grimm. Tradicionalni seoski život i moderna gradska atmosfera isprepleteni su na Märchenwegu – srednjovjekovni gradovi fasciniraju posjetitelje svojom očaravajućom kulturom, zanimljivim pričama, svojim tajanstvenim dvorcima, muzejima i kazalištima. Uvijek ste pozvani i dobrodošli na gostovanje u Crvenkapicu, u Bremenske glazbenike ili u Dvorac uspavane ljepotice! Spektakularne doline, tajanstvene šume i planine, mračne ravnice i močvare stvaraju osjećaj kao da poznati likovi iz bajki i danas lutaju ovdje; s tornjeva dvorca pruža se fenomenalan pogled. Cijelom se rutom možete diviti očaravajućim starim gradovima i selima, a možete posjetiti i nekoliko pubova (samo za odrasle). Nakon što je prevalite, ova ruta zbližava sve i jamči vam nezaboravne obiteljske trenutke!

32 km istočno od Pariza pronaći ćete … Disneyland

disneyland djeca zabava obitelj vrijeme dolazi

U ovom kompleksu za slobodno vrijeme osobno upoznajte svoje omiljene likove iz bajki koje je Disney prilagodio, fotografirajte se s njima i čak započnite razgovor jer ovdje pravi ljudi odjeveni u prinčeve i princeze oduševljavaju goste, impozantan dvorac Trnoružice u središtu parka je gotov vrijeme postalo najposjećenija atrakcija. Kao začarani, svi sudjeluju u raznim aktivnostima, lete u Neverland na Goldelbahnu Petra Pana, šetaju s Pinokiom i Alisom u zemlji čudesa i, naravno, gledaju ekranizacije uzbudljivih dječjih priča. Simulator leta, vrtuljak s raketama, kao i unutarnji i vanjski roller coasteri proširuju program, tematske predstave i autentični arhitektonski stil prevoze posjetitelje u uzbudljiv svijet bajki.

Sanjate li već o čarobnoj snazi ​​i šarmu ovog čarobnog svijeta? Likovi iz bajke više se ne mogu pronaći samo na stranicama dječjih knjiga, već vas čekaju u svojim posebnim muzejima i raduju se vašem posjetu u bilo koje vrijeme!

Dječja zabava – svijet bajki Perraulta

dječja zabava muzeji bajke paris

Ovo se iskustvo nakon toga jednostavno ne može zaboraviti

dječja zabava bajka muzej palača francuska

Dječja zabava – posjetite Château de Breteuil i uživajte u nezaboravnom iskustvu

muzej zabave za djecu zabavne voštane figure

Junibacken je popularno odredište za mlade i stare

junibaken muzej zabave za djecu lindgren

Dječja zabava – ovdje se može jamčiti jedno: zasigurno ćete se zabaviti tijekom svog posjeta ovdje!

junibacken švedska djeca zabava zabava

Igrajte se u Villi Villekulla i jašite Pipijina konja

dječja zabava švedski muzej

Idite putem braće Grimm

dječja zabava zabavljajte se braćo

Dječja zabava – prekrasni pogledi

bajka roite germany bremen

Tu su i muzičari iz Bremena!

dječji zabavni glazbenici bajke

Dječja zabava – osobno upoznajte omiljene likove iz bajke

dineyland dječja zabava

Ovdje ima za svakoga ponešto!

disneyland dječja zabava zanimljiva uzbudljiva

Dječja zabava – atraktivna dječja atrakcija

zabava za djecu slobodno vrijeme disneyland paris