Ukrasi i proslave, ideje za božićne ukrase

Ukrašavanje božićnog drvca: savjeti i ideje za čarobne ukrase

Božićno drvce ukrašava jedinstvene ideje

Za mnoge ljude, kićenje božićnog drvca najpopularniji je trenutak oko Božića. Želite li da vaš ukras ove godine bude jedinstven? Onda ste upravo ovdje! U ovom ćemo vam članku pokazati kako možete vrlo učinkovito ukrasiti svoje božićno drvce kako bi postalo pravi plijen pogleda. Neka vas inspirira i slijedite naše savjete! Želimo vam sretan Božić!

Ukrašavanje božićnog drvca – ideje za atraktivne i elegantne ukrase

Božićno drvce ukrašava ombre

Ukrasite savjete i ideje božićnog drvca

Božićno drvce ukrašava fascinantne ideje

Božićno drvce ukrašava jedinstvene ideje

Božićno drvce ukrašava cvijeće od tkanine + preveliko Božićno drvce ukrašava vilinska svjetla

Božićno drvce ukrašava šarene darove

Božićno drvce ukrašava čipkastu mašnu od organze

Ukrasite božićno drvce pomorskim

Božićno drvce ukrašava inspirativne ideje

Božićno drvce ukrašavajte ideje i prijedloge

Božićno drvce ukrašava kršćanski

Božićno drvce ukrašavajte crvenom i zelenom bojom

Božićno drvce ukrašava ornamente tkaninom izvornog izgleda

Božićno drvce ukrašava vilinska svjetla

Kako možete ukrasiti božićno drvce tako da izgleda zaista privlačno i impresivno? U ovom članku otkrivamo tajnu uspješnog ukrašavanja božićnog drvca! Također ćemo vas obavijestiti o greškama koje mnogi ljudi čine prilikom ukrašavanja. Počnimo s veličinom ukrasa. Za veliko božićno drvce često se biraju premali ukrasi koji ostaju gotovo neprimjetni. Kako biste izbjegli ovaj učinak, trebate odabrati ukrase koji odgovaraju veličini vaše jele. Zadatak je vrlo jednostavan ako svake godine koristite umjetno božićno drvce, ali pravilo vrijedi za prirodnu jelku – prvo odaberite drvce, a zatim ukrase. Često se odlučuju i za prevelike vješalice koje izgledaju vrlo impresivno. No ako je božićno drvce prilično malo, ne biste trebali pretjerivati ​​- bolje je dodati samo 5-6 izvornih naglasaka.

Ukrasite božićno drvce – boje igraju važnu ulogu

Božićno drvce ukrasite umjetno ružičastom bojom

Božićno drvce umjetno ukrašava bijelo i crveno

Božićno drvce ukrašava jednobojni ombre izgled

Božićno drvce ukrasite umjetno bijelim srebrom

Božićno drvce ukrašava umjetno stilski izgled

Božićno drvce ukrašava ukrase zlatne velike

Božićno drvce ukrašava prevelike ukrase

Sljedeći ključni trenutak na koji morate paziti je shema boja. U posljednje vrijeme sve je modernije birati samo jednu ili dvije određene boje prilikom ukrašavanja božićnog drvca i držati ih se – npr. Crvena, srebrna, zlatna, plava itd. Rezultat izgleda vrlo elegantno – samo pogledajte naše fotografije da se uvjerite! U idealnom slučaju, ukrasi za drvce također bi se trebali uskladiti s dekorom sobe – na ovaj način dobivate zaista ugodnu i privlačnu atmosferu za Božić. Drugi trend koji je prevladao posljednjih godina je „jednobojno“ božićno drvce. Riječ je o umjetnom božićnom drvcu u određenoj boji, ukrašenom privjescima u istim bojama, koje zapravo izgleda super stilski. Možete se, na primjer, odlučiti za bijelo umjetno drvce i ukrase u bijeloj i srebrnoj boji – ali možete upotrijebiti i bilo koju drugu kombinaciju boja koja vam se sviđa.

Ukrasite božićno drvce – pronađite “zlatnu sredinu” prilikom ukrašavanja

Božićno drvce ukrašava ukrase geometrijski prekrasnim izgledom

Božićno drvce ukrašeno je jasnim linijama

Božićno drvce ukrašava crvene akcente

Božićno drvce ukrašava zlatne ukrase

Božićno drvce ukrašava naglaske tamnoplavom bojom

Božićno drvce ukrašava božićno drvce loptice tamnoplave pahulje

Božićno drvce ukrašava izvorne ukrase čipkastom zvijezdom

Božićno drvce ukrašava srebrnom pastelno plavom bojom

Organze ukrašavaju božićno drvce umjesto vijenaca

Božićno drvce ukrašava velike ukrase malim darovima

Božićno drvce ukrašavaju originalne ukrase rukavice saonice

Božićno drvce ukrašava domaće ukrase

Drugo pravilo koje biste trebali imati na umu pri ukrašavanju božićnog drvca je ne pretjerivati ​​s ukrasom. S previše božićnih kuglica, vijenaca i drugih ukrasa, drvce izgleda neuredno i pojedinačni ukrasi ne mogu doći na svoje. Bilo bi puno bolje odlučiti se za manje, ali elegantne privjeske koji će također osigurati jasne linije. Još jedna izvrsna ideja je ponoviti određene naglaske. Kupite 5-6 do 10 identičnih ukrasa koji su veliki i privlače pažnju i upotrijebite ih za ukrašavanje stabla-ovo je jednostavan način za stvaranje izvorne glavne teme. Prilikom ukrašavanja počnite s kuglicama za božićno drvce i drugim ukrasima, a zatim okitite drvce vijencima pazeći da ukrasi ne ostanu nevidljivi, a na kraju dodajte i niz svjetla. Bijela, žuta ili svjetla u boji dat će vašem božićnom drvcu blistav izgled, a kako bi sjaj bio još jači, vilinska svjetla možete malo ogrnuti.

Ukrasite božićno drvce – uključite prirodne elemente

Božićno drvce ukrašava šišarke bora iz organze

Božićno drvce ukrašava šišarke Božićno drvce loptice

Božićno drvce ukrašava borove šišarke prirodnog izgleda

Ukrasite božićno drvce prirodnim materijalima

Božićno drvce ukrašeno prirodnim materijalima izgleda vrlo originalno. Ova je ideja ekološki prihvatljiva i jeftina, a u izradi ukrasa možete uživati ​​prilično. Na primjer, mogli biste koristiti šišarke, suho lišće, žireve, kestene, grane zelene jele i bobičastog voća te druge materijale koje ste sakupili u jesen. Neka vaša djeca sudjeluju u rukotvorinama i ukrašavanju – pa će zabava definitivno biti dvostruko veća! Praznine između pojedinih ukrasa možete popuniti svjetlima, a zašto ne i svježim cvijećem. Budući da prava količina ukrasa igra vrlo važnu ulogu – vaše stablo ne bi trebalo izgledati previše golo ili previše kičasto.